Shake the Shimmy ❤️ Blutsgeschwister

Back to the 20’s met de stofwereld ‘Shake the Shimmy’! Deze stofwereld hoort bij de collectie ‘Ein bisschen Spaß muss sein!’. Over die collectie schreef ik al in mijn vorige blog, maar er is nog zoveel meer om te laten zien en hoe gaaf is het dat ik van Nynke, de eigenaresse van Ny-Na in Leeuwarden, weer heel veel moois mag laten zien.

“Geïnspireerd door de ritmes van Afrikaanse dansen, werden alle delen van het lichaam op de muziek geschud tot de shimmy. De Bigband speelt, op het podium zwaaien de dansers met hun benen en warmen ze het conservatoriumpubliek goed op. In waarschijnlijk de meest beruchte tempels van plezier in de stad, wisten mensen al meer dan 100 jaar geleden hoe ze moesten vieren. Edele petrol en wijnrood onderstrepen de pracht van de jaren ’20!”

En omdat het zoveel is, doe ik dat in twee blogs. Meer te zien en meer te lezen dus op die manier! En er zitten verassende items bij; zo trap ik af met deze prachtige high-waist broek ‘Non Smoking’ in de print ‘Winter Variety’. Wooowww die print is zooooo stunning!

Ik draag de broek in maat xl, deze meet aan de bovenkant 42 cm. De buitenbeenlengte is 108 cm en de binnenbeenlengte is 77 cm. Ik ben 1.81 lang het het valt me mee hoelang de broek is, daar loop ik regelmatig tegenaan. Zelf zou ik deze broek wel dragen met hoge schoenen of laarzen.

Zoals gezegd heeft de broek een high-waist model. Dit bekend dat de broek een stuk over de buik gaat. De broek bestaat uit 98% biologisch katoen en 2% elasthan. Er zit niet heel veel rek in de broek, maar dus wel genoeg om lekker in te bewegen.

Aan de achterkant van de broek zit een rits, deze heb je echt wel nodig om de broek aan en uit te krijgen. De broek kost 99,95.

Op de broek draag ik twee shirtjes. Het petrol shirt ‘Gracious Twist’ doet haar naar echt eer aan, want dit shirt kun je aan twee kanten dragen!

Het oeps momentje van de maand; ik ben dus vergeten foto’s te maken van de andere manier. Als de de knoop aan de voorkant draagt zal het shirt wat hoger zitten en de achterkant juist iets lager.

Het shirt draag ik in maat xl. Deze meet van oksel tot oksel 49 cm. Het shirt kost 49,95.

Het shirt is gemaakt van 95% biologisch katoen en 5% elasthan. Zoals altijd bij Blutsgeschwister zit dit shirtje heerlijk en heeft het een mooi model met driekwart mouwen. En die print dan weer he; ‘Gentle Lady’.

Het andere shirt combineert ook super gaaf met de broek. Dit shirt heeft een zwarte ondergrond (de binnenkant is ook zwart). Dit shirt heet ‘Cascadella’ en bestaat uit 92% viscose en 8% elasthan.

Het shirt heeft mooie lange mouwen én een kleine watervalhals.

Ook dit shirt draag ik in maat xl. De meet van oksel tot oksel 52 cm. Het shirt kost 59,95.

En wat denken jullie dan van deze prachtige trui ‘Turtlenack Jumper Magic Carpet’. Wooow als je een warme trui zoekt: stop met zoeken hier is ie!

De print van deze trui heet ‘Carpet Candy’. De trui valt ruim en draag ik een maat kleiner. Maat l meet van oksel tot oksel 51 cm. De trui is gemaakt van 50% viscose, 28% nylon en 22% polyester. De trui kost 119,95.

De trui heeft een apart model; deze loopt in een a-lijn. En zoals gezegd hij is dus lekker warm, zeker omdat de trui ook nog een kolletje heeft.

Ik combineer de trui ook nog met een toffe legging. Deze heeft dezelfde print als het shirt wat ik al liet liet. Leggings van Blutsgeschwister zijn seireus altijd goed én uniek vanwege de te gekke printjes!

De legging draag ik in maat xl. De band meet 39 cm en de legging kost 34,95.

Ik maak even een uitstapje naar totaal iets anders; een jurk die ik, eerlijk gezegd, zo bij langs gelopen zou zijn… De jurk komst uit de stofwereld ‘Tanz auf dem Grammophon’. Serieus… ik zit nu deze blog te typen met een elpee aan op de achtergrond, toch een beetje datzelfde sfeertje.

“In het vloot zigzagpatroon vieren we de verlangende klanken van de gouden eeuw, die de naald van de grammofoon met een rustig krassen door de gouden trechter draait. Nachtschwartz in combinatie met gouden, aardse en poederachtige vintage tinten laten ons uitbundig over het parket glijden. We zwaaien met onze dansende benen op het ritme van Charleston en Lindy Hop.”

Taaaadaaaa hier is ‘Dress Hoochie Koochie’ hahahaha fantastisch die naam!

Dat model is natuurlijk geweldig! En dat de jurk zakken heeft is alleen maar een extra voordeel! Maar dat printje ‘Rusty Heartheat’, jaaa dat printje is eigenlijk hartstikke retro gewoon! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar soms moet je iets gewoon in het echt zien en dat is bij deze print echt zo!

De kleur vind ik echt enorm lastig te omschrijven, vandaar ook een close up foto natuurlijk! En kijk dan hoe tof die matcht met deze legging die ook te koop is bij Ny-Na!

De jurk draag ik in maat xl, deze meet van oksel tot oksel 49, de taille meet 41 cm en de lengte is 107 cm. De jurk is gemaakt van 95% biologisch katoen en 5% elastan. De jurk kost 89,95.

Het klapstuk heb ik bewaard voor het laatst: de jas ‘Trot the Fox’! En inderdaad… deze heeft dezelfde print als de broek die ik liet zien.

Echt, als je een warme, een echt warme winterjas nodig hebt, dan kan ik je deze echt heel erg aanraden! De jas die weegt aardig wat, maar geeft dus behoorlijk wat warmte. Tijdens het foto’s maken steeg mijn temperatuur behoorlijk hahaha.

Ik draag de jas in maat xl. Deze meet van oksel tot oksel 57 cm, de taille meet 54 cm, de lengte aan de voorkant is 91 cm en aan de achterkant meet de lengte 109 cm. Ik heb de jas ook aan gehad met de warme trui en die paste er ook nog perfect onder, de jas valt dus echt goed om maat.

Het belangrijkste materiaal bestaat uit 98% biologisch katoen en 2% Spandex. De voering is 100% polyester en het kunstbont is gemaakt van 61% Polyacryl, 20% Polyester, 19% Modacryl en de vulling bestaat uit 100% polyester.

De jas kost 229,95. Ik begrijp dat dit een behoorlijke uitgave is, maar de jassen van Blutsgeschwister gaan écht jaren mee! En je hebt wel echt iets unieks natuurlijk!

De foto’s spreken eigenlijk wel voor zich, wel belangrijk om te weten is dat de capuchon en het kunstbont er niet afgehaald kunnen worden.

Wat een moois weer he, je kunt het allemaal vinden op de website van Ny-Na óf je kunt natuurlijk een bezoekje brengen aan de leukste winkel van Leeuwarden, wat echt een aanrader is! Hebben jullie vragen dan hoor ik het heel graag, In mijn volgende blog laat ik de rest zien wat er in de doos zat.

Veel liefs van Joyce

12 Comments

 1. Heerlijke blog weer Joyce. En natuurlijk maakte mijn hart een sprongetje toen ik de heerlijkste jas ever zag😍. Inmiddels hangt deze schoonheid aan mijn kapstok. Zooooo mooi❤️❤️❤️. Heb je uit deze selectie zelf ook nog iets gekozen? Blauw is ook een goeie kleur voor jou zeg!!

  Geliked door 1 persoon

 2. Geweldige foto’s, Joyce 👌🏻. Zo fijn om de printjes van dicht(er)bij te kunnen zien. Maakt de verleiding natuurlijk ook groter 😁. Die jurk met zakken, is die er toevallig ook in een andere print/kleur? Vraag ik natuurlijk voor m’n vriendin 😅

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat staat dat petrol je mooi! Heel vroeger vond ik dat een oninteressante kleur, tot ik er tijdens een kleurenanalyse eens achter kwam dat die kleur mij enorm flatteerde. Sindsdien heb ik steeds meer kleding in petrol in mijn kast. Die broek en die jas… wát een beauty’s! Jas is inderdaad aan de prijs, maar ik kocht ooit eerder een jas van Bluts en de kwaliteit is ook echt ongeëvenaard.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel ❤️ oh wat gaaf dat je dat gedaan hebt! Ik vind het ook een prachtige kleur! De jassen zijn ’t absoluut waard, van de softshell jassen ben ik ook helemaal fan. Ik ga mijn winterjas voor ’t 5de seizoen gebruiken, én hij is nog super goed én ik ben er nog lang niet zat van😊

   Geliked door 1 persoon

 4. Mooie blog weer Joyce ben ZO verliefd op die jas. Ben alleen bang dat ik die bontjes niet verdraag enzo kunnen er niet af hè? Die broek is ook helemaal te gek! Wow.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s