Swallowtail promonade ❤️ Blutsgeschwister

In mijn vorige blog vertelde ik al dat Blutsgeschwister mijn eerste liefde is op kleurrijke kleding gebied. De printjes, de kleuren, maar ook absoluut de modellen en het steeds vernieuwende assortiment; ik ben fan! Soms hoeft iets ook niet echt vernieuwend te zijn, maar is het goed zoals het is. En dat vind ik helemaal opgaan voor de softshell jassen van Blutsgeschwister!

Al die jaren draag ik de softshell jassen van Blutsgeschwister; ik begon met een korte variant, daarna een iets langere en daarna nog een ander model. Eigenlijk was het niet echt nodig om een nieuwe jas aan te schaffen, want deze jassen gaan echt, serieus jaren mee! Maar ja… Blutsgeschwister komt elk seizoen weer met geweldige printjes en na 4 jaar vond ik dan ook wel eens dat het tijd was voor een nieuwe.

En de ‘Miss Matroschka’ print was voor mij liefde op het eerste gezicht.

Bij deze unieke printjes is het wel zo dat je niet al te lang moet twijfelen, want die zijn vrij snel uitverkocht. En helemaal dit prachtige model met de swallowtail; je betaald iets meer voor dit model, maar het is het dubbel en dwars waard. Ook omdat een softshell jas echt jaren mee kan gaan.

Wat maakt dit model dan zo bijzonder; voor mij is het met name de lengte, ik ben zelf 1.81 en vind het sowieso fijn om een jas te dragen die wat langer is. Ook staat dit model mij gewoon mooier. Het is eigenlijk het hele plaatje van de jas, die ik jullie zal beschrijven en zal laten zien op de foto’s.

De jas heeft hele fijne diepe zakken, die dicht kunnen dmv een knoop.

De voorkant van de jas is iets korter dan de achterkant en de achterkant daar komt de naam van het soort jas dus vandaan; de swallowtail!

Wat ik erg mooi vind, is dat je de taille kunt stellen door middel van koordjes.

Ik draag de jas in maat xl, dit is mijn gebruikelijke maat. Van oksel tot oksel meet de jas 56 cm. De taille is dus verstelbaar, ik heb de jas opgemeten op het wijdste wat mogelijk was, dan meet de taille 52 cm. De lengte is aan de voorkant 91 cm en aan de achterkant meet de jas 101 cm (dit is gemeten op het langtste punt, aangezien de jas schuin loopt).

Het is zo fijn dat de jas lange mouwen heeft!

De jas bevat twee materiaal soorten; de buitenkant bestaat uit 90% polyester en 10% elasthaan. De binnenkant is gemaakt van 100% polyester. De buitenkant is waterafstotend. Het kan een flinke bui hebben. En geloof me, ik heb al heel wat gefietst in de regen met mijn softshell jassen en ze kunnen echt tegen een stootje.

Het is wel belangrijk dat je kijkt naar het wasvoorschrift om zo goed mogelijk die beschermlaag tegen de regen te behouden.

De binnenkant bevat zo’n fijn fleece laagje en dit maakt de jas geschikt voor heel veel weer typen. In Nederland zit je absoluut goed met deze jas, want ik draag deze jas echt in elk seizoen, met uitzondering van de zomer periode. Ook als het hartje winter is, draag ik deze jas niet, maar ik weet van vrouwen, die het niet zo heel snel koud hebben, dat zij de jas ook in de winter dragen.

De mouwen kun je kleiner maken met een drukknoop; ideaa als je op de fiets zit, zo komt er geen wind binnen waaien.

Wat ook ideaal is, is de capuchon! Zeker als je dan een bui op je dak krijgt is het super fijn dat je gezicht niet nat wordt. Ik zat altijd een beetje te klieren met capuchons, omdat ze ook vaak je uitzicht belemmeren en dat kan kan weer gevaarlijk zijn. Of de capuchon waait gewoon af, maar deze blijft super goed zitten, zelfs als zitten er geen touwtjes om te stellen, maar dat heeft deze jas wel, dus zit je hoe dan ook veilig.

Liever geen capuchon? Deze capuchon kun je er zelfs afhalen door middel van een rits!

De rits wordt keurig afgesloten met een drukknoop.

Zo fijn dat deze jas ook winddicht is.

Wat trouwens ook ideaal is, is de dubbele rits. Als je de jas dicht hebt gedaan, kun je de rits aan de onderkant een stuk open doen. Dit is voor op de fiets bijvoorbeeld ideaal.

Ik kocht de jas bij Hippest-Fashion. De jas is te koop van maat s t/m xxl. De link naar de jas vind je hier. De jas kost 179,95. Je gaat hier absoluut veel plezier van hebben! Is deze kleur of print niet voor jou bestemd, dan heeft Hippest-Fashion deze jas ook nog in een andere toffe print!

Ik hoop op een mooie nazomer, maar anders ben ik in ieder geval klaar voor de herfst!

Veel liefs van Joyce

6 Comments

  1. Hij is weer prachtig!!! Dit jaar ga ik niet voor de softshell van Bluts maar voor een droomjas die door Bluts weer opnieuw wordt uitgebracht! Het is nog even wachten op de drop maar dan is het de hele winter stuiteren van plezier😄

    Geliked door 1 persoon

  2. Goede keuze Joyce, deze jas is voor jou gemaakt. 😍 En ik denk dat veel dames je voorbeeld gaan volgen. Al zijn is de print met peren ook wel erg leuk!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s