Hippe Kippe

Dus ik ben op vakantie en echt… bizar en ongeloofwaardig misschien, maar ik had me van te voren niet afgevraagd of we misschien in de buurt van een leuke winkel zouden zitten. Dus wij reden de tweede dag naar een supermarkt en zie ik daar toch ineens op een bordje ‘Terborg’ staan! En bij de plaatsnaam Terborg gaat bij mij dus gelijk het belletje rinkelen: Hippe Kippe!!! Daar zit Hippe Kippe, op nog geen 10 minuten van ons vandaan!! En… je raad het al… ik heb Hippe Kippe met mijn eigen ogen bewonderd!

Het is zo leuk, dat je dus plaatsnamen koppelt aan winkels, kleurrijke winkels! Dus niet zovan, daar is een mooi kasteel ofzo. Hahaha geweldig en zeg nou zelf, hadden jullie wel eens van de plaats Terborg gehoord? Ik voor het bestaan van Hippe Kippe dus niet. Het is een heel leuk stadje, maar het aller leukste is toch wel deze toffe winkel, met ontzettend veel keuze aan kleding!

Toen ik binnenkwam werd ik gelijk spontaan begroet en ik toen ik over Blutsgeschwister begon hing na een minuut alles in mijn maat aan een rekje. Hahaha echt geniaal! Vers van de pers, want het hing nog niet eens in de winkel, omdat de collectie nog maar net geleverd was!

Ja, wat een binnenkomst echt zo ontzettend leuk! Ik heb een aantal dames mogen ontmoeten en zelfs een unieke tour achter de schermen gehad, wauw hoe gaaf! Na een hele lange tijd van geen blogs schrijven over winkels, eindelijk weer eens ouderwets en ik kan je zeggen, ik leefde hier echt van op! En spontaan ontstond natuurlijk het idee om over Hippe Kippe te schrijven; het verhaal achter de winkel en die vertel ik jullie dan ook met liefde.

Hippe Kippe is in 2006 opgericht door Susan en 2 vriendinnen in Velp in eerste instantie als thuisparty concept, al snel hadden we een vast verkooppunt en een webshop. Na wat omzwervingen is Hippe Kippe in Terborg terecht gekomen. Susan en Claudia zijn beide eigenaar vanaf 2016 en wij draaien met 15 gedreven en gezellige dames de winkel en de webshop vanaf 1 locatie in Terborg. Susan is het creatieve brein, doet alles op gebied van vormgeving en Claudia is het zakelijke brein en samen doen wij de inkoop. De dames die bij ons werken staan in de winkel, pikken de orders, pakken de pakketten in, zitten op klantenservice of doen de administratie. Er is altijd genoeg te doen en de meeste dames zijn op meerdere plekken inzetbaar.”

En dit heb ik zelf ook mogen zien; dames vóór én achter de schermen aan het werk. Omdat ik zelf totaal iets anders doe wat werk betreft vind ik het wel heel interessant hoe het eraan toe gaat in een winkel. Hippe Kippe is, zoals gezegd, meer dan een winkel. Hippe Kippe is begonnen als een webshop, en hoe dat is ontstaan vind ik ook zo bijzonder; eigenlijk is het een soort van sprong in het diepe:

“Drie vriendinnen (Marielle, Ilse & Susan), allen moeders met kleine kids wilden graag Petit Louie voor hun eigen kids (en die van vriendinnen) inkopen wat destijds niet heel makkelijk te verkrijgen was in het Oosten van het land. Het fenomeen webwinkel was natuurlijk nog niet heel populair. Toen we eenmaal de eerste inkoop hadden gedaan (op de No Kiddin beurs) hebben we in 2006 Hippe Kippe opgericht, allemaal €5000 ingelegd en kwamen er al heel snel meer merken bij, zo ging het balletje rollen. Eerst dus verkoop aan huis maar al snel hadden we te veel spullen om nog te vervoeren. En daarna kwam internet ook snel om de hoek kijken.”

Ik heb een tijdje met Susan mogen spreken en je ziet het enthousiastme ervan af spatten, echt mooi om te zien. Echt iets om trots op te zijn!

“Onze passie is aan de ene kant natuurlijk leuke kleding / merken spotten en deze inkopen maar ook hoe gaan we die kleding zo goed en snel mogelijk verkopen. Hier halen wij wel een kick uit, uitzoeken wat werkt wel en wat werkt niet. Vooral als je zelf iets heel mooi vindt dan hopen we dat goed over te brengen. We hebben een winkel geopend vlak voor Corona en ondanks de gekke periode bevalt ons de winkel heel goed. We zijn dus ook alweer op zoek naar een volgende locatie… Wij vinden het leuk om verschillende doelgroepen aan te trekken en vooral ook om moeder en dochter of vriendinnen aan te kunnen kleden. In de winkel is dit dan natuurlijk extra leuk! Een gezellige, ontspannen sfeer creëren, mooie merken, een goed advies én een fijne klantenservice is waar wij bekend om willen staan. Dat je denkt ‘Aaaahhh daar ga ik even buurten’. Zowel online als in de winkel.”

Als je de webshop van Hippe Kippe al eens hebt bekeken is het je misschien al wel opgevallen dat er heel veel verschillende merken te koop zijn. Ook best wel uiteenlopend wat stijl betreft. Dat kun je in de winkel ook goed terug zien; eigenlijk is er voor iedereen, van jong tot oud wel wat te vinden.

“Ons merken pakket is heel uiteenlopend en veranderd ook steeds. Eigenlijk hebben we voor ieder wat wils. Op dit moment verkopen wij Studio Anneloes, Zip73, Jane Lushka, King Louie, Tante Betsy, Blutsgeschwister, Vive Maria, Margot, Costamani, Tessa Koops, Fabienne Chapot, Ana Alcazar, Sofie Schnoor, Rosemunde, Goosecraft, Geisha, Cambio, NIKKIE, Fifth House, Goldbergh, UGG. Ook accessoires van Engelpunt, Rice, Elvy en MYA BAY. En niet te vergeten natuurlijk de meubels van KARE.”

Jaaaaaa heb je die te gekke bank al gezien?? Ik plaatste een foto op Facebook en Instagram waar ik op die bank zat en er kwamen inderdaad al verschillende reacties over dé bank! Die is dus ook te koop bij Hippe Kippe, net zoals de rest op deze foto.

Als je in de buurt bent is het echt zo de moeite waard om binnen te stappen bij Hippe Kippe! Maar ook als je iets verder weg woont is een bezoekje brengen zo leuk, bijvoorbeeld met een paar jurkenzusjes. Ruimte genoeg om (gratis) te parkeren. Ik had al eens contact gehad met Hippe Kippe, maar het is toch echt wel veel leuker om alles én iedereen in het echt te zien.

Lieve Hippe Kippe team, bedankt voor jullie gastvrijheid ❤️.

Veel liefs van Joyce

13 Comments

  1. Leuk dat je een blok hebt geschreven over deze winkel. Het personeel is daar zo ontzettend aardig en de winkel is prachtig, jammer dat ze niet de gehele collectie kwijt kunnen in de winkel, verder top

    Geliked door 1 persoon

  2. Ja, wat leuk dat je een blog geschreven hebt over Hippe Kippe!
    Die bank, echt, he? 😍 Ik heb mijn man en kinderen daar op achter gelaten, terwijl ik ging passen. 😁 En wat dom van mij, vergeten dat ze ook Blutsgeschwister verkopen, dus niet naar gevraagd. 😭😂 Maar een pracht jurkje van Margot gescoord in de uitverkoop. Volgens mij ben jij ook de winkel uitgegaan met iets moois. Wat heb jij gekocht?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s