Salt Water Sandels

Iets wat al best lang op mijn wensenlijstje stond zijn de Salt Water Sandels. Deze kwam ik regelmatig tegen bij mijn bezoekjes bij, en de Facebook berichten van Diezijner. Ik wilde ze wel heel graag echt passen, omdat ik best lastige voeten heb en…. tadaaa ik ben sinds 1,5 jaar weer eens bij Diezijner geweest en nu kon ik ze eindelijk passen.

Wat mij gelijk aansprak van de sandalen is dat ze tegen water kunnen. Nu ga ik niet vaak naar het strand, maar bij ons thuis wordt nog regelmatig met water gespeeld en over mijn werkplek (kinderopvang) nog maar niet te spreken!

Daar hebben we zand en water volop in de zomer en ik zit dan altijd te klieren met mijn ‘gewone’ sandalen; ik vergeet dan mijn ‘simpele’ slippers mee te nemen en daar wil ik niet de hele dag op lopen, omdat ik goed schoeisel wil lopen. De Salt Water Sandels lijken mij wel een top oplossing én ze zijn ook nog te gek om te zien ook nog!

Wat ook nog een dingetje is, is dat als je natte voeten krijgt en die opdrogen, je voeten nogal eens kunnen gaan stinken. Daar zit ik, en jullie waarschijnlijk ook niet, op te wachten.

Dus ik ben afgelopen de sandalen gaan testen, ook om jullie een goed beeld te geven. De sandalen kosten 79,95, dus het is wel een uitgave die je moet doen. Maar als dan blijkt dat het een goede investering is, dan kan het wel uit om de sandalen te kopen.

De sandalen die ik gekocht heb zijn de ‘retro’ variant. Verderop in deze blog worden de verschillende sandalen nog uitvoerig omschreven.

“Original is het allereerste model dat Salt Water Sandals maakte in 1944, van resten van legerkistjes, die de bedenker maakte voor zijn dochter in tijden van oorlog. We hebben deze klassieker in vele kleuren, waaronder mustard, navy, claret bordo, tan, bruin, olive, rosegold en rood. Het model is er zowel in dames- als kindermaten. De damesmaten lopen van maat 36 tot en met maat 41/42.”

De Original is echt ideaal voor een brede voet zoals ik ik die ook heb. Ik heb bij sommige schoenen soms echt last aan de zijkant, omdat het dan te strak zit. Maar ik heb dus het Retro type, die bij de omschrijving aan geeft dat deze niet geschikt zijn voor brede voeten, maar deze sandalen trok ik aan en zaten serieus gelijk goed. Het leer waar de sandalen van gemaakt zijn is heerlijk soepel en dat voel je ook gelijk.

Mijn 41/42 meet aan de onderkant op het breedste gedeelte 10,5 cm en de lengte meet 28 cm

“Salt water sandals worden van nature soepeler door dragen. Mocht een schoen ergens wat strak zitten, dip je voet met schoen en al in het water en draag de schoen tot dat hij droog is, op die manier vormt de sandaal zich naar jouw voet.”

Ik was zelf wel een beetje huiverig voor de zool; dun en vrij hard. Maar echt ik heb er inmiddels heel wat uurtjes op de sandalen gelopen (en gewerkt), het zit gewoon super fijn.

“De sandaal zit goed als je tenen achter het gestikte randje blijven.”

Ja… kunnen jullie het zien bij mij? Ik heb maat 42, echt een maat 42. Wat ook een reden was voor mij om in de winkel te passen. De sandalen gaan van maat 36 t/m 41/42. Tja… en hoe valt dat dan… Zoals jullie misschien wel zien op de foto gaan mijn tenen wel over het gestikte randje heen, maar pfieuw gelukkig gaat dat dus goed! In mijn optiek kun je deze sandalen dus ook dragen als je maat 42 hebt.

Maar heb jij nou juist smalle voeten? Ook dan kun je terecht bij Diezijner! Verderop in deze blog zie je een uitgebreide omschrijving bij elke sandaal.

De sandalen drogen snel op in de zon!

Dan nog even over de gesp die op de sandaal zit, deze is van roestvrij staal en kan dus helemaal prima tegen water!

Je begrijpt dat deze sandalen ook uiterst geschikt zijn voor kinderen! Hoe vaak heb ik al niet meegemaakt dat menig sandaal eigenlijk geen water aan kan, of heel langzaam opdroogt, of inderdaad dat je er stinkt voeten van gaat krijgen óf wat dacht je van dat ze binnen no time vies worden en je ze niet meer schoon krijgt!

“De Salt water sandals kunnen in het water gedragen worden en kunnen op de hand gewassen worden met een zacht wasmiddel.”

Ik heb dit met mijn eigen kinderen meegemaakt, maar ook in mijn werk maak ik dit dagelijks mee. Het is toch juist fantastisch als kinderen lekker kunnen kliederen met water en modder zonder dat je je druk maakt over hoe vies alles wordt. Gewoon hups oude kleren aan én Salt water sandels!

De kindermaten zijn te koop van maat 28 t/m 35. Je kunt kiezen uit de ‘Classic’, ‘Surfer’, ‘Sweetheart’ en de ‘Swimmer’. Allemaal super leuke modelletjes en hoe praktisch gewoon!

Ook ideaal voor als je bij een meer gaat zwemmen waar je niet kunt zien wat er op de bodem ligt! Waar ik aan het zwemmen was is de bodem ook wat ‘soppig’ dat geeft vaak een ‘ieeeuww’ gevoel, ook hier zijn de sandalen perfect voor.

“Koop kinderschoenen altijd gewoon op maat, want je wilt niet dat ze struikelen door iets te ruime schoenen. En weet dat Salt water sandals vaak wat ruimer vallen dan andere merken. Salt water sandals worden van nature soepeler door dragen.”

Swimmer (kindersandaal)
De Swimmer heeft een gevlochten neus en enkelbandje met gesp die veel weg heeft van de Original. Maar de Swimmer heeft een dikkere (urethane) zool en valt smaller dan de Original. Doordat de voorkant niet verstelbaar is, is het niet het meest ideale model schoen voor extra smalle of juist bredere kindervoeten.
Surfer (kindersandaal)
De Surfer is de klassieke sandaal. Met verstelbare neus en enkelbandjes d.m.v een gesp. Met een dikkere (urethane) zool. De meest gangbare sandaal voor elk soort voet.
Sweetheart (kindersandaal)
De sweetheart is net als de Surfer aan de voor en achterkant verstelbaar door de gesp. Maar heeft een wat meer meisjesachtig uiterlijk. Door de geschulpte randjes is het advies deze, in het water wat zachter te maken voordat je ze gaat dragen.
Original (dames- en kindersandalen)
De Original heeft een ruimere pasvorm en valt comfortabel breed. Voordat je ze aan doet kun je ze aan de voorkant even aan trekken en de zool buigen om ze wat soepeler te maken.
Classic (dames- en kindersandalen)
De Classic is helemaal verstelbaar doordat er zowel aan de voor als aan de achterkant een gesp zit. Hij is van nature smaller qua model dan de Original. Maar kan wijder gemaakt worden, waardoor hij ook geschikt is voor bredere voeten.
Retro (dames- en kindersandalen)
De Retro valt smaller dan het Original model. Net als met alle Salt water sandals zal de schoen door het dragen soepeler worden en kan deze in het water gedragen worden omdat proces te versnellen. Maar dit model adviseren wij niet voor een brede voet.
Retro slide (dames- en kindersandalen)
De Retro slide heeft een smallere pasvorm dan de Salt water Original en de Classic slide. Door dragen en water wordt het leer soepeler en losser maar we adviseren dit model niet voor een bredere voet.
Zorg er voor dat je hak achter ook goed zit, omdat je geen bandje hebt.

Genoeg keuze voor bijna iedere voet dus! Na de watertest, de modder- en zandtest ben ik echt heel tevreden. De sandalen lopen fijn, ze zitten lekker, ze zijn geschikt voor water, zand en modder én ze zien er ook nog eens geweldig uit! Oh ja én geen zweetlucht nog te bekennen.

En… Ik heb een primeur voor jullie, want volgend jaar zullen de sandalen er in nog kleinere maatjes zijn, dus ook echt voor de peuter en kleuter leeftijd! Én ook voor de dames komt er een model met een dikke zool, ook genoeg keuze dus!

En om deze blog af te sluiten heb ik iets super leuks!! Ik mag jullie namelijk een kortingcode geven van 10% korting! Dat is toch mooi meegenomen. Je kunt tot 1 augustus de code ‘Saltwater-Joy’ invullen en je krijgt direct korting of als je in de winkel komt kun je natuurlijk ook aangegeven dat je mijn blog hebt gelezen en pak je die 10% korting ook!

Ook geweldig te combineren met de zomercollectie bij Diezijner

Heel veel zwem, loop en modder plezier! Veel liefs van Joyce

12 Comments

 1. Wat een fantastische blog Joyce!!!! Ik ken deze sandalen al zo lang en ze moesten een beetje aan mij groeien. Ik vind ze geweldig. Jouw blog geeft zoveel informatie!!!! Daar kan ik echt wat mee😍. Ik hoop gauw bij Diezijner mijn eigen Saltwaters te kunnen kopen❤️❤️❤️

  Geliked door 1 persoon

  1. Hey Ellen, ik heb een vergelijkbaar probleem (ik heb hypermobiele Ehlers-Danlos). Ik heb bij mijn orthopedische schoenmaker eens Zlippo’s laten maken. Dat zijn sandalen/slippers op maat, dus met je eigen steunzool als voetbed. Met de juiste aanvullende verzekering kun je ze deels vergoed krijgen. https://zlippo.nl/
   Sommige orthopedische schoenmakers werken met een ander merk, maar met een vergelijkbaar concept. Ik zou dus eens informeren bij je orthopedische schoenmaker/podotherapeut.

   Geliked door 1 persoon

 2. Wat een leuke blog weer!
  En leuke foto’s erbij ook.

  Zo superleuk deze sandalen!
  Ik wacht al een tijdje tot ze er ook in maat 43 komen 😊
  Dan kocht ik meteen een paar!
  xxPetra

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s