The color is black 🖤 G-Star

Zwart… zwart zal je niet veel tegenkomen in mijn kast, terwijl ik vroeger echt zo’n beetje alleen maar zwart droeg. Ik vind zwart trouwens nog steeds wel heel erg stoer en als ik kijk naar de zwarte items die ik droeg waren die ook wel cool ofzo. Ik had echt favoriete merken en meestal stond er dan ook wel iets geks bij op of de merknaam ofzo.

Ik had toen, net zoals nu overigens, ook echt favoriete merken en één daarvan was G-Star. Daar had ik met name van die hele coole broeken van, die overigens dan weer niet zwart waren, maar groen, denim óf zelfs met legerprint! Na mijn eerste zwangerschap paste ik dat allemaal niet meer joh, en gaande weg kreeg ik een hele andere stijl.

Nu mijn oudste dochter wat ouder wordt kom ik weer eens bij andere soort van (web)winkels en ik zag toch iets wat me zo onwijs aan die tijd deed denken. Ik was toen ook al wel van het-moet-wel-lekker-zitten en ik had zo’n jurk die ik altijd ‘de vuilniszak’ noemde. Zwart was ie ook dus. En ooohh dat zat zo fijn!

En dus… ik dacht ach waarom ook niet, doe eens gek! Hebben jullie dat ook wel eens, dat je gewoon iets koopt, iets wat totaal anders is? Ik vind dat leuk, ik heb wel vaker van die uitspattingen; de ene dag ton sur ton, de andere dag met knal kleuren, maar…. eigenlijk wijk ik niet zo vaak uit naar iets wat effen is. Dat heb ik gewoon echt bijna niet gewoon.

Dus dat maakt het extra leuk deze ‘Adjustable waist dress’! En ‘Every woman needs a little black dress’, alhoewel deze dus niet bepaald ‘little’ is. Nee juist niet, lekker simpel en comfi!

Deze jurk is dus van G-star en draag ik in maat l (ik pas er dus wel gewoon in). En ik zag dat deze jurk gewoon t/m maat xxl gaat, dat is een vooruitgang, want die was er vroeger nog niet! Van oksel tot oksel meet de jurk 57 cm. Je kunt aan de jurk zien dat de mouwen wat wijder vallen, dus het zit niet aangesloten.

De taille meet 53 cm. Er zit een touwtje bij de taille die je los kunt laten hangen, maar je kunt er ook een strik in leggen, zodat je je taille mooi accentueert.

De lengte van de jurk is 112 cm. Zelf vind ik deze lengte echt ideaal!

De jurk is trouwens gemaakt van 100% biologisch katoen! G-Star wil daar ook echt zijn verantwoorlijkeheid in nemen:

“G-Star RAW neemt de verantwoordelijkheid voor elke mogelijke impact op het milieu in alle stadia van onze waardeketen.
We houden rekening met alles, van de keuze van grondstoffen en vezels tot verantwoorde productie en logistiek van stoffen en kleding, van onze eigen activiteiten tot en met de zorg voor de consument en het einde van de levensduur van het product. G-Star RAW heeft een duidelijk inzicht in de milieurisico’s en voert programma’s uit op: CIRCULARITEIT, DUURZAME Materialen, KLIMAATVERANDERING & VERONTREINIGING.”
Mooie v-hals

En ook hier werd ik heel blij van toen ik dit las:

“Als het gaat om de MENSEN in onze toeleveringsketen, ligt onze belangrijkste focus op het bereiken van eerlijke, veilige en gezonde werkomstandigheden, evenals op het beschermen van mensenrechten. We gaan belangrijke industriële partnerschappen aan en maken gebruik van tools zoals de Higg Index Facility Social & Labour Module (Higg FSLM) om de arbeidsomstandigheden te bewaken.
We hebben een duidelijk inzicht in de sociale risico’s binnen onze toeleveringsketen en voeren programma’s uit op: ARBEIDERS RECHTEN & EERLIJK LOON.”

Ik draag de jurk natuurlijk op mij eigenwijze manier; lekker met een print legging en fel gekleurde laarzen!

Ik kocht de jurk bij Zalando. De jurk is er in maat xs t/m xxl. De officiële prijs is 79,95, maar er is nu nog een korting van 20% waardoor je de jurk nu scoort voor 63,95. De jurk is er ook nog in de kleur khaki.

Veel liefs van Joyce

10 Comments

  1. Oooh, ik haaaaat zwart, echt hè. Ik kan het bij een ander soms nog net aan waarderen. Maar dit vind ik jou dan weer heel erg gaaf staan 🤩🤩🤩. Komt door de toffe knalcombi met je legging en laarzen, denk ik. Toch sla ik deze twin mogelijkheid met jou ff over 😅😅😅

    Geliked door 1 persoon

  2. Weer eens iets heel anders! En leuk ook dat je haar, legging en laarzen wel lekker knallen. De combinatie maakt het dan toch wel weer echt jou. Mooi! Voor herhaling vatbaar. 😃

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s