Joy Fits

Dat ik deze blog mag schrijven dat is letterlijk een cadeautje! Deze blog komt tot stand door een samenwerking met Monique (alias Jurkenzus, voor de meesten van jullie welbekend) en Marloes en Richard van ‘Joy Fits’. Dat ik hierbij betrokken ben heb ik geheel aan Monique te danken en ik vind het zo gaaf!!

Joy Fits is de webshop van Marloes en Richard, waar ze enorm veel verschillende soorten stoffen verkopen. Deze stoffen kun je kopen en zelf bedenken wat je hiervan wil gaan maken. Dit is dus totaal niet aan mij besteed; ik ben best creatief, maar absoluut net in de zin van naaien.

Maar sinds enige tijd heeft Monique een soort van naai verslaving, dus toen op de Instagram pagina van Joy Fits een berichtje stond of er dames waren die met bepaalde stoffen iets wilde maken, zodat ze deze foto’s gedeeld zouden kunnen worden op Facebook en Instagram, reageerde Monique daarop.

Maar nee… niet voor haarzelf, maar voor mij! Echt wauw gewoon, Monique wilde graag wat voor mij maken, zodat ik dat dan weer in mijn blog kon laten zien. En jaaaaa daar werd ik natuurlijk gelijk super blij van!

Uiteraard met de bijbehorende foto’s van de kledingstukken die Monique heeft gemaakt. Want zo krijgen jullie een goede indruk van een aantal stoffen die Marloes in haar webshop heeft. Dit is natuurlijk nog maar een klein gedeelte, maar misschien word jij hier, als naaister, ook wel door geïnspireerd in wat de mogelijkheden kunnen zijn.

De dames die mij niet kennen, staan misschien verbaasd over bepaalde combinaties die ik maak. Dat is niet voor iedereen weggelegd dat begrijp ik, maar ik hoop dat ik jullie dus wel kan inspireren dat er meerdere mogelijkheden zijn met het gebruik van stoffen. Het leuke van deze stoffen, die ik laat zien, dat ze van eigen hand zijn. Zelf ontworpen door Marloes en Richard dus!

Stoffen: retrofever move, retrofever swing & retrofever twist

Heel graag geef ik Marloes en Richard het woord, want ze kunnen zelf als geen ander vertellen over hun ‘Joy Fits’.

“Joy Fits is een webwinkel voor tricot en sweat stoffen van hoge kwaliteit. In 2012 zijn we gestart met het importeren van wolkjes en sterren prints uit Scandinavië. Dat was echt nieuw voor Nederland! Inmiddels leveren Nederlandse merken ook veel leuke tricot printjes. Maar onze voorliefde voor retro en Scandinavië blijft!”

“Net als Joyce beleven wij bij Joy Fits heel veel plezier aan kleur en fijn zittende kleding! Vandaar Joy Fits… 😉. Nog iets belangrijks vinden wij de zorg voor de aarde en de mens. De meeste van onze stoffen hebben het GOTS certificaat. Dit garandeert een biologische teelt van gewassen en eerlijke arbeidsomstandigheden in het hele productieproces. De stoffen dragen lekker op je huid, ook voor mensen met allergieën.”

“Een nieuwe passie van ons is het opzetten van een eigen stoffenmerk JF Fabrics. Super trots zijn we op Joyce dat ze zulke leuke creaties showt! De stoffen worden in Turkije geproduceerd, ook met het GOTS certificaat. En je raadt het al! Prints en kleur, we love it.”

Stoffen: flamazing stripes & flamazing

Richard en Marloes vinden het altijd leuk als je een mailtje stuurt of reageert via hun social media; “Vragen, ideeën, foto’s bekijken en beantwoorden we elke dag met veel plezier! We snappen goed dat het op een schermpje lastig te zien is wat bij elkaar kleurt. Dus we sturen graag wat foto’s met suggesties. Het leuke is dat er vaak verrassende creaties uit komen!”

Het is inderdaad soms lastig om vanaf een foto te zien hoe stoffen er in het echt uitzien, ik hoop ook mede door mijn foto’s jullie een betere indruk te geven. Zelf vind ik de stoffen in het echt allemaal veel sprekender!

Heb jij al zin om aan de slag te gaan met een nieuwe outfit? Ik zie regelmatig dames met een eigen gemaakte outfit, zo ontzettend gaaf vind ik dat! Dus neem gerust een kijkje op de website van Joy Fits, er zijn zoveel verschillende soorten stoffen! Het lijkt me echt geweldig als je dit zelf kunt maken, ik vrees dat mijn kwaliteiten ergens anders liggen en ik geniet van de kleding die ik heb gekregen voor mijn blog ❤️.

Veel liefs van Joyce

Onwijs bedankt Joy Fits voor de prachtige stoffen en bedankt Monique voor het maken van deze te gekke kledingstukken ❤️.

20 Comments

 1. Wauw! Echt, wat een fantastisch initiatief! Prachtige stoffen en Monique, wat een geweldige items heb je voor Joyce gemaakt. Chapeau! Het heerlijke van zelfgemaakte kleding is toch wel dat het unieke stukken zijn! Kunst 💞. Hahaha, je begrijpt, ik ben enthousiast 🤗❗🤗

  Like

 2. WAUW! Wauw! Wauw!
  Dit is een spekkie-voor-mijn-bekkie-blog!
  Wat een onwijs leuke stoffen! Daar ga ik zeker gebruik van maken!
  Maarrrr…. heeft Monique dit allemaal gemaakt? De jurk, het jasje, de rokjes, de leggings?
  🧢 je af! Zij heeft zich in korte tijd ontpopt tot een volleerd naaister!!
  Onwijs GAAF!!! En wat onwijs lief!
  Hele leuke blog Joyce! Wat mij betreft: meer van dit! 💃🏼💃🏼💃🏼
  Ik geniet ook altijd erg van jullie vriendschap! Zet hem op meiden, lekker zo doorgaan! 💪🏻

  Geliked door 1 persoon

   1. Ja!! Echt SUPER!
    Ze liet het vanmiddag ook zien in de naaigroep: TE leuk!
    Monique heeft het allemaal heel snel onder de knie gekregen en ze maakt de leukste dingen;
    En jij bent er een heel prima model voor!
    😘

    Geliked door 1 persoon

 3. Wat een leuke combi’s! Ik heb vroeger wel heel veel kleding gemaakt, vooral toen de kinderen nog klein waren. Ik kan nou gewoon niet meer zo lang zitten, maar met zulke mooie stofjes zou het wel weer beginnen te kriebelen! Zal mijn dochter de link eens sturen, want die maakt inmiddels zelf voor haar kinderen ook prachtige dingen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een leuke stofjes, en wat gaaf dat ze speciaal voor jou leuke items van hebben gemaakt. Staat je weer top. En zeker inspirerend. Ik denk dat ik toch maar eens wat vaker mijn naaimachine ga pakken.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s