La Pintura’s ❤️ Boeties

De meesten van jullie weten wel dat ik ook actief lid ben op verschillende Facebook groepen die met kleding te maken hebben. Op één van die groepen werd echt een fantastisch aanbod gedaan door Carlijn, de eigenaresse van Boeties.nl. Boeties is ‘al vanaf 2010 online de grootste op het gebied van cowboy laarzen.’ Ze verkopen onder andere ook de geweldige La Pintura laarzen die je regelmatig terug ziet op mijn foto’s en waar ik ook al eens een blog over schreef.

Nu komen er dus een stel geweldige nieuwe laarzen uit van La Pintura en die mochten wij als grote groep vrouwen voor een mooie prijs gaan testen.

De laarzen die ik je dus vandaag laat zien, staan nog niet online. Dit zal waarschijnlijk eind februari /begin maart zijn. Zodra dit het geval is geef is zeker een gil, maar nu laat ik je deze prachtige laarzen alvast wel zien, zodat je alvast kunt gaan sparen voor een stel laarzen die echt de moeite waard zijn van het kopen!

De laarzen worden handgemaakt in Mexico. Een paar laarzen heeft ongeveer 250 handelingen. Carlijn: “We kiezen bewust voor kleine bedrijven om zo verschil te kunnen maken om hen van werk te voorzien.” Hoe gaaf is het om te weten wie je laarzen maakt!

We konden kiezen uit een aantal laarzen; met vlinders of duiven in verschillende kleurstellingen. Toeval wilde dat ik er over dacht om een stel zwarte laarzen aan te schaffen, maar dan niet helemaal zwart, want dat is net weer iets te saai ofzo. Dus toen ik de zwarte laarzen mét de vlinder zag, ja… ik was verkocht!! En dan ook nog met roze he, ja geweldig toch!

Het breedste gedeelte bovenaan de laars heb ik plat opgemeten, dit is 18 cm.

Omdat ik al wel bekend ben met het merk La Pintura durfde ik het zeker aan. Het maatadvies was; valt op maat. Dus ik bestelde maat 42. Mijn andere La Pintura’s draag ik ook in maat 42. Ik heb vrij brede voeten, dus dat is altijd wel even een dingetje met schoenen.

Toen mijn nieuwe laarzen kwamen, was afgezien van mijn ‘Whaaaaaaa’ reactie, ook een soort van slik-hier-ga-ik-nooit-in-passen reactie… Maar niks was minder waar; mijn voeten vlogen in de laarzen. Ik heb zelfs iets van speling over. De laarzen die ik heb ontvangen zijn dus iets breder dan de gekleurde La Pintura’s die ik al heb.

Ik verbaasde mij er wel over, omdat deze laars een puntneus heeft zeg maar, maar ruimte genoeg dus!

Dus ik vloog dus in de laarzen, maar ik vloog ook bijna letterlijk over het kleed heen. De onderkant aan de voorkant van de laars is eerst ontzettend glad. Op de houtenvloer merkte ik al wel dat een stuk minder glad was. Ik heb Carlijn gelijk gevraagd of dit wel de bedoeling was en ze vertelde het volgende “Ja het is een leren zool, hand gesneden, deze gaat ruw worden doordat je ze op de stoep een beetje afslijt. Dan is het gladde er vanaf.”

Zoals gezegd gaat het alleen om het voorste gedeelte. De achterkant, onder de hak, is afgewerkt met een laagje rubber.

Ik ben dus eerst maar eens naar buiten gegaan om de onderkant wat op te schuren, en inderdaad, geen bijna-val-partijen meer.

De laarzen zijn fantastisch mooi afgewerkt. De foto’s zeggen wat dat betreft wel genoeg. De kleursamenstelling die gebruikt is vind ik echt geweldig; zo bevat de vlinder 3 verschillende kleuren roze en oor de gouden details knallen de vlinders er geweldig uit.

De streep die aan de zijkant te zien is, is ook goudkleurig.

En dan natuurlijk de stiksellijnen. De vlinders op de voorkant van de neus zijn ook gaaf he!

De hak van de laars meet 5 cm (aan de achterkant gemeten).

Wat nog een verschil is met de la Pintura laarzen die ik al heb, is de binnenkant. Bij de ‘oude’ laars zit de voet vrij recht. Maar in de nieuwe laars, is onder de hiel een soort van verhoging. Ik heb geprobeerd om een zooltje in de laars te doen en dit was geen enkel probleem. Hierdoor werd dat gevoel, dat je hak wat hoger staat dan de rest van de voet gelijk ook minder erg.

Nu zijn laarzen en schoenen natuurlijk echt zo persoonlijk. Ik kan alleen maar vertellen vanuit mijn situatie, hoe de laars aanvoelt, zit en draagt. Ook kan het zijn dat de anders gekleurde vlinder laarzen iets anders uitvallen. Ik ben er in ieder geval echt super blij mee! En inmiddels al een paar leuke combi’s mee kunnen maken.

Als de laarzen online komen te staat, zal ik zeker even een bericht plaatsen op Facebook en Instagram, er zijn op dit moment nog een beperkt aantal laarzen beschikbaar. Je kunt altijd een mailtje sturen naar Carlijn voor extra informatie (info@boeties.nl).

Veel liefs van Joyce

6 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s