Dress Betty London ❤️ Tante Betsy

Op insta plaatste ik een poll of ik een blog ‘moest’ schrijven over Dress Betty London van Tante. De meerderheid stemde voor ‘ja’, dus hier is ie dan hoor! Dit nieuwe model van Tante wilde ik heel graag passen, omdat het maar eens zo zou kunnen zijn dat dit een modelletje voor mij kon zijn.

De meeste Tante Betsy jurkjes passen niet zo goed bij mijn figuur. Maar deze jurk loopt vanaf de taille wijder uit en meestal is het dan geschikt voor mij áls de lengte dan ook nog meewerkt, ja… dan is het echt een kanshebber.

De print vind ik gewoon zo ontzettend leuk; de bussen vallen natuurlijk gelijk op, maar hebben jullie dat gastje wel gespot die erbij staat?

In de herfstvakantie was ik bij Mijn Lievelingskleding in Bergen op Zoom en daar hing ze gewoon! Nog maar in 2 maten. Ik wist dat ze al wat ruimer viel, er was nog een m en l. Ik paste eerst de l, maar deze bleek zelfs te ruim voor mij. Dus op naar de m. Deze meet van oksel tot oksel 44,5 cm. De taille is 40 cm en de jurk is 106,5 cm lang.

Mijn taille is vrij smal en ik heb geen grote cupmaat. Van boven draag ik ook nog wel eens een l, maar van onder heb ik altijd een xl nodig. Omdat deze jurk juist uitloopt vanaf de taille was dat dus geen enkel probleem. Ook de lengte is voor mijn 1.81 perfect!

De jurk heeft een klein v-halsje, waaronder het wat rimpelt.

Jullie wisten het vast al, maar deze jurk heeft heerlijke zakken! Soms kunnen zakken een nadeel zijn, want het kan je mindere punten benadrukken. Deze vallen bij mij niet helemaal voordeling, want het accentueert wel wat mijn brede gedeelte, maar ik vond het niet zo storend in dit geval.

De jurk is gemaakt van 93% biocotton en en 7% elasthan. De jurk kost 89,95.

Deze jurk is er trouwens ook nog in de kleur black en ook nog te krijgen in een rokje en een blouse. Dat was ook zeker een goede optie voor mij geweest, maar een jurkje vind ik ook wel eens leuk voor de afwisseling.

Toevallig had ik het blauwe polkadot vestje al gekocht bij SoMuch. Ik dacht ik doe blauw, want ik heb al zoveel rood en groen in mijn kast en toen dacht ik… waar moet ik het eigenlijk bij dragen? Hahahaha nou in ieder geval bij deze jurk dus!

Het vestje is gemaakt van 100% katoen. Het is altijd wel even goed om te kijken wat het wasvoorschrift is voor een bepaald product. Bij Tante Betsy op de site staat he volgende hierover vermeld:

“Koud wassen op een wolprogramma binnenste buiten en met een vloeibaar fijn wasmiddel niet met spijkergoed en met gelijke kleuren wassen en absoluut niet in de droger. Gebruik geen bleekmiddelen Zorg dat je je item met voldoende water wast, ga niet wrijven, knijpen, schuren. Gebruik koud water en zorg ervoor dat alle zeepresten zorgvuldig zijn uitgespoeld. Leg het kledingstuk niet op iets wat water absorbeert zoals een handdoek, dit zal de kleuren en elasticiteit aan tasten. Niet in de droger! Niet strijken! Onze collectie blijft handwerk waardoor er minimale verschillen kunnen ontstaan.”

Ik kocht het vestje in maat xl. Deze meet van oksel tot oksel 47 cm en is 60 cm lang. De mouwen zijn heerlijk lang!

Dit leuke vestje is er dus ook nog in rood, groen en zwart. Het vestje kost 64,95.

Als jullie mij een beetje kennen weten jullie dat ik helemaal fan ben van Blutsgeschwister leggings. Ik draag ook bijna geen andere. Ik probeer het altijd wel, zo ook de leggings van Tante, maar tot nu toe was dat niet zo’n succes. Tot ik deze high waist legging paste!

De print met hartjes is natuurlijk al te gek, maar ook de lengte en de hoogte is heel fijn. Ik draag de legging in maat l en deze is echt ruim genoeg. Maat xl slobberde helemaal om me heen. Zowel bij mijn benen als aan de bovenkant. De band aan de bovenkant meet 39 cm en komt dus echt heel hoog.

Ter vergelijking met een Blutsgeschwister legging

De legging bestaat uit 93% biocotton en 7% elasthan. Ik kocht de legging bij Kloffieleut. De legging kost 34,95.

Hebben jullie ook een favoriet uit de collectie van dit seizoen?

Veel liefs van Joyce

14 Comments

 1. Eindelijk een jurkje dat lang genoeg is voor ons! De legging is onderweg maar de M was uitverkocht in Black, dus mijn gewone maat L besteld. Nu ik jou blog lees gaat die waarschijnlijk te ruim zijn 😒 Afwachten dus…

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb helemaal niks met die London-print van TB, maar haar hartjes-leggings vind ik fantastisch! Daar wil ik er toch wel minstens eentje van scoren! Ik heb inmiddels al een paar leggings van Bluts (de dahlia en de hertjes), dus ik ben al helemaal verslingerd aan de leggings met printjes. Ik hou d’r van!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik vind het een geweldige combi! Het staat je echt super! Ik ben helemaal fan van de bussen (het andere model hangt in mijn kast), hartjes en stippen! Voor mij is het alleen jammer dat de vestjes zo lang zijn. Met iets kortere vestjes komt mijn taille mooier uit.

  Geliked door 1 persoon

 4. Tante Betsy heeft vaak leuke printjes, maar past vaak niet bij mijn figuur, grappig te lezen dat jij dat ook hebt, Soms vind ik je combi’s wat te (voor mijn doen dan), maar deze vind ik top!

  Geliked door 1 persoon

  1. Bedankt voor je leuke berichtje 😊 ik begrijp inderdaad dat mijn combi’s niet voor iedereen geschikt zijn, het is leuk als iedereen zijn eigen draai eraan geeft. Lastig soms he met modelletjes, maar gelukkig is er keuze genoeg 😊

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s