Nadel und faden halten die seele zusammen ❤️ Blutsgeschwister

Op moment van schrijven, ben ik net aangekomen in Zeeland. Wij gaan heerlijk een weekje uitwaaien! Echt hoe toevallig dat ik nu een blog schrijf over de collectie ‘Holidays at Home’, oké we blijven dan niet thuis, maar het voelt wel behoorlijk als thuis, want we komen hier nu al zeker zo’n 15 jaar. De stoffen familie waar ik dit keer over schrijf het ‘Nadel und faden halten die seele zusammen’ en daar heeft Bluts weer een mooie uitleg over gegeven;

“Vakantie betekent in het beste geval ook vakantie vanaf de smartphone – hoog tijd om het digitale, sociale zelf een pauze te gunnen en je te wijden aan handmatig werk. Tijdens een naaisessie begint de ziel echt te bungelen en reflecteren de handen ver weg van de knoppen en klikken op hun werkelijke doel. Op de stoffen vind je een hele naaimand vol ingrediënten: naaimachine, schaar, patronen, steken en naden. Maar niet alleen de mooie dingen zelf verrukken uiteindelijk het hart, vooral de stille kunst om het zelf te doen is het kostbare doel. Trouw aan het motto: ik ontspan steek voor steek!”

Oké dit past dus helemaal niet bij mij; ten eerste denk ik niet dat ik zonder mijn telefoon kan en ik ben helemaal niet handig met draad en naald, maar ik geniet juist van de ontwerpen die voor ons gemaakt worden. Zo heeft Blutsgeschwister elk jaar weer nieuwe modellen die mij elke keer weer verrassen! Neem nu mijn jurk die ik in mijn vorige blog liet zien. Maar nu is het weer tijd voor een rokje hoor 😊.

Ik viel als een blok voor dit rokje. De kleur vind ik onwijs mooi! Van deze stof heb je ook een jurkje, ook heel erg mooi, maar dat is mijn model niet, Afgezien daarvan is dit rokje zo leuk om te combineren én is dit één van mijn favoriete modellen voor een rokje.

Het is eigenlijk een heel eenvoudig rokje; een brede band en verder niet zoveel spannends, maar dit zit zo fijn. De stof is heel lekker zacht. Het materiaal bestaat uit 95% biologisch katoen en 5% elasthaan. Ik draag maat xl van het rokje. De band van het rokje meet 42 cm en de lengte van het rokje is 51 cm. Het rokje kost 59,95.

Het is zo leuk, want de binnenkant is afgewerkt met de stof ‘Perfect in every way’. Deze print doet mij denken aan de allereerste legging die ik van Blutsgeschwister had; daar was de band van de legging een centimeter band. En nu hebben ze die dus verwerkt in de stof.

Ik kocht van deze te leuke print een legging en een shirt. De tekst ‘Practically PERFECT in every way’ vind je terug op de legging. De legging draag ik ook in maat xl, die band meet plat gemeten 39 cm. De legging kost 34,95.

Het shirt ‘Girls to the front’ is een wijdvallend model. En dan met name van de onderkant. Ik koos daarom voor een maat l. Het shirt meet 53 cm van oksel tot oksel. Dit lijkt heel wijdt, dat is het ook wel, maar bij maatje m werd het voor mij wel iets te krap van boven, dan gaat het zo trekken in de oksels. Het shirt kost 49,95.

De hals is vrij laag, maar bedekt zeker nog alles mooi. Je kunt het shirt ook off shoulder dragen als je dat leuk vindt. Ik vind het zelf een beetje irritant, dus ik draag het liever op de gewone manier.

Zoals je ziet laat ik twee verschillende outfits door elkaar zien, maar alles is te mixen en te matchen met elkaar.

Ook kocht ik een model shirt die jullie al eens eerder hebben kunnen zien bij mij; dé ‘Miraculous power longsie’. Ik vind dit toch zo’n prachtig model en dan nog maar niet te spreken over de print ‘Delicate dahlia’, wat een geweldige kleuren combinatie!

Het shirt draag in maat xl. Deze meet van oksel tot oksel 44 cm. Ook dit materiaal bestaat uit 95% biologisch katoen en 5% elasthaan. Het shirt kost 49,95.

De legging in de print ‘Blast from the past’ kon ik ook niet laten liggen. Ik heb er natuurlijk al een jurk van, maar ook deze print is weer zo te gek te combineren dat het een gevalletje ‘must have’ was.

Oooh en dat velours he, die hebben ze nu dus ook in de collectie! Er zijn verschillende varianten; een broek, een trui én ik koos voor het vest! Tijdens de live passessie bij Ny-Na (heb je ons gezien?) heb ik hem gepast en ja… echt wat een geweldig ding!

Op de productie foto’s zie je em niet, maar check die geweldige glitter streep aan de zijkant!!

Het vest heet ‘Charming turtle’ en de kleur is ‘Yarn green’. Het is me al meerdere malen opgevallen dat er soms echt items al heel snel niet meer zijn. Het is dus echt wel een beetje zo van, wil je iets heel graag hebben, wacht dan niet te lang!

Het vest draag ik trouwens in maat l. Ik vind het fijn om vestjes aangesloten te dragen. Maat l meet van oksel tot oksel 50 cm. Het vest is gemaakt van 38% biologisch katoen, 37% viscose en 25% polyester. Het vest kost 79,95.

Bij Blutsgeschwister is ongelooflijk veel mogelijk; alle modellen die ik vandaag heb laten zien zijn er dan ook weer in andere printjes.

Het shirt ‘Miraculous power longsie’ en het rokje ‘Straight pencil jupe’ kocht ik bij Art Den Bosch. Het rokje is alleen daar ingekocht in Nederland, dus een uniek item!

Het shirt ‘Girls to the front’, het vest ‘Charming turtle’ en de legging in de print ‘Blast from the past’ kocht ik bij Ny-Na.

Hebben jullie al wat tofs gespot tussen al dat moois? De meesten van jullie hebben het inmiddels vast al wel gehoord, maar er komt dus nog een Flash collectie, dusseh… we hebben nog veel meer om naar uit te kijken!

Veel liefs van Joyce

De gele laarzen zijn van grünbein, de blog hierover kun je hier lezen.

8 Comments

      1. Ik hoop dat mijn lijf ooit nog eens een of twee maten wil slinken. Het lijkt nu gewoon onbegonnen werk door de cortison. Ik kreeg net een afbouwschema van de revalidatiearts en ik heb uitgerekend dat ik volgend jaar in september op nul zit. Dus ooit… word ik zo slank als een den. 😀

        Geliked door 1 persoon

  1. Heeeej Joyce, wat een zaligheid weer, fijne foto’s, alles mooi laten zien. Ik word er natuurlijk ook weer een beetje hebberig van 😁😜. Staat je werkelijk fantastisch, allemaal 💞💗💞. Die print “perfect in every way” vind ik ook super!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s