Belle Helene

Jullie hebben haar al regelmatig kunnen spotten op mijn blog: Ilona! Ilona heb ik vorig jaar leren kennen via de Facebookgroepen en wat bleek? Ze woont gewoon heel dichtbij, dus inmiddels hebben we samen al heel wat uitstapjes gemaakt. Het leuke is dat Ilona dit jaar, nog maar heel recent, is begonnen met sieraden maken! En die passen helemaal in het straatje van mijn blog, dus ik vind het echt super gaaf dat Ilona haar verhaal kan doen en op deze manier jullie al het moois kunnen laten zien!

“Belle Helene is ontstaan op 12 juli 2020. Ze is ontstaan omdat ik bij mijn eigen outfits de sieraden ging maken, voornamelijk oorbellen, ringen en hangers voor aan een ketting. Maar al snel merkte ik dat ik van alle mooie onderdelen veel meer moest inkopen dan ik in mijn twee oren, aan mijn 10 vingers of om mijn ene nek kon dragen. Toen ben ik gaan weggeven. In eerste instantie in een kleine cirkel om mij heen maar daarna al snel ook via de PIF groep van de retrojurkjes waar ik lid van ben. Daar verloot je onder belangstellenden. Steeds vaker kwam dan de vraag of ik de oorbellen ook wilde verkopen. Om eerlijk te zijn trok mij dat helemaal niet! Ik ben helemaal niet commercieel ingesteld en dat vond en vind ik moeilijk. Maar de vraag bleef en het gevolg was dat ik heel vaak dezelfde foto’s maakte om te laten zien wat er mogelijk was. Omdat ik daarnaast een fulltime baan heb en natuurlijk mijn gezin, dacht ik: dat kan makkelijker!”

“En toen kwam Belle Helene. Helene is gelijk aan mijn eigen naam Ilona, en oorbellen… Belle…”

“Nu laat ik op de Facebookgroep zien wat ik heb en wat ik voor je kan maken. De mogelijkheden zijn enorm. Ik laat zien welke materialen er zijn en welke kleuren en plaatjes daarin mogelijk zijn. Je kunt dan zelf je samenstelling kiezen.”

“Contact daarover heb ik dan vooral via Messenger. Dat overlegt het makkelijkst. De klant gebruikt dan vaak de foto uit de groep om aan te geven wat ze leuk vindt en in welk sieraad ze het liefst wil. Het is ontzettend leuk om dan samen met iemand te zoeken naar de leukste combinaties die passen bij het idee dat in hun hoofd zit.”

“Wat ik vooral graag wil is dat mensen blij worden van een bestelling en dat ze die met veel plezier gaan dragen. De prijs probeer ik zo laag mogelijk te houden, die ligt tussen de € 1,50 en € 5,- zonder de verzendkosten.”

“Ik verpak mijn bestellingen graag in een mooi jasje. De kaarten waarin ik de bestellingen verstuur maak ik ook zelf en ik schrijf alles met de hand. Dat vind ik belangrijk, dat maakt het voor mij persoonlijker.”

“Inmiddels maak ik naast oorbellen ook haarclips, hangers voor een ketting, ringen, pins en buttons. En dit allemaal met eenvoud en veel kleur.”

“In het begin was het vooral alleen wat ik zelf mooi vind en daar dan op voortgeborduurd, maar ook bij Belle Helene luister ik natuurlijk naar de wensen van de ander. Dus inmiddels heb ik ook goudkleurige materialen, oorstekers en oorclips bijvoorbeeld. Binnenkort komen daar vierkante vormen bij.”

“Ik vind deze hobby ontzettend leuk om naast mijn andere passie, het dragen van retrokleding, te combineren. Dat het iets heel anders is dan mijn werk, ik ben docent wiskunde, is een enorme plus. Zo maak ik mijn werkhoofd lekker leeg met veel kleur en blije, gezellige mensen.”

“Zo nu en dan heb ik bij Belle Helene ook speciale acties. Zo heb ik acties bij mijlpalen: na het 100e lid heb ik de actie 3+3 = € 5,- en 3,50+ 3,50= € 6,- gehad en na het 200e lid mocht je als lid iemand nomineren voor een gratis paar oorbellen en heb ik een winnaar geloot waarna ze beide een gratis paar mochten uitzoeken. Inmiddels zijn er 250 leden!”

“Daarnaast heb ik besloten om ook een goed doel als Pink Ribbon te ondersteunen en tijdens september en oktober verkoop ik Pink Ribbon sieraden waarvan ik € 1,- naar het goede doel overmaak en de klant mag aangeven of ze meer voor het sieraad wil betalen en ook dat gaat dan naar Pink Ribbon.”

Ik draag zelf niet echt veel sieraden, behalve mijn oorbellen. Ik heb echt te schattige oorbellen gekregen die helemaal te gek staan bij mijn nieuwe kleding! Deze zijn in mijn oor wat lastig op de foto te zetten in mijn oor, maar ze hebben hetzelfde plaatje als de haarspelden.

Want… Het is een aantal van jullie al opgevallen, maar mijn haar is wat gegroeid, ik weet nog niet precies wat ik wil, maar laatst kwam ik thuis een verdwaald speldje tegen van mijn dochter en vond het eigenlijk wel leuk staan. En hoe gaaf is het als ik dan met mijn haarspeld kan matchen met mijn oorbellen 😍.

Bedankt lieve Ilona voor je verhaal! Vinden jullie het leuk om Belle Helene te volgen? Dan kunnen jullie je aanmelden op deze Facebook pagina 🤗.

Veel liefs van Joyce

8 Comments

 1. Wat énig! Sinds ik kleurrijke kleding (weer) draag, draag ik ook weer meer en vaker sieraden. Het zit nog niet helemaal in m’n systeem, maar ik word er erg blij van. En dus ook van de berichtjes van de FB groep Belle Hélène in m’n nieuwsoverzicht. Er gaat een bestelling komen. Nu alleen nog kiezen 🙈😎💞

  Geliked door 1 persoon

 2. Heb hier al een hele collectie oorbellen, speldjes en hangers van Ilona. (Zie toevallig mijn laatste bestelling hier tussen de foto’s staan)
  Oorbellen in alle kleuren die heel goed te combineren zijn met mijn fleurige jurkjes.
  De communicatie met Ilona via Messenger is altijd super fijn. Zij weet meteen wat je bedoelt. Erg fijn.
  Leuk dat je haar hier even in het zonnetje zet.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat leuk om het zo via Facebook te verkopen! Ik heb dat destijds ook een poosje zo gedaan via Hyves voordat ik m’n webshop opzette. Fijne korte lijntjes en heel persoonlijk. En het matcht prachtig bij de kleurige mode waar wij zo van houden!

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een leuke blog weer. En ja Ilona, echt ik heb al een hele voorraad oorbellen van haar. Zelfs voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn dochters 4 paar oorbellen gekocht bij Ilona. Echt super 😍.
  Liefs Esther

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s