ART Den Bosch uitje

Whooooooohooooeeeeee het blogseizoen AW2020 is bij deze geopend!!! De collecties stromen weer binnen en eindelijk, eindelijk ben ik weer op stap geweest voor een uitje! Dit keer bracht de trein mij helemaal naar Den Bosch! In deze prachtige stad zit de te gekke winkel ART Den Bosch!

Ik maakte al eerder kennis met ART Den Bosch, omdat ik nog wel eens op zoek ben naar specifieke kledingstukken van Blutsgeschwister. Inmiddels heeft ART Den Bosch een website, maar voor corona was deze er niet. Maar de dames van ART Den Bosch zijn zo behulpzaam en hebben mij dus al meerdere malen iets toegestuurd! Hoe gaaf is het dan om elkaar dan nu ook in het echt te ontmoeten!

Samen met jurkenzusje Monique stonden we te trappelen om naar binnen te gaan. Karin, de eigenaresse van ART Den Bosch was zo gastvrij en gezellig! Je kunt gewoon merken dat ze echt een helpende hand is voor de dames die er komen. En dat is ook zo fijn als je het lastig vindt om combinaties te maken, bij ART Den Bosch hebben ze een tal van mogelijkheden!

Wat bij ART Den Bosch gelijk opvalt is de prachtige vloer! Afgezien van de te gekke kleding die er hangt, vind ik het altijd zo leuk om te kijken naar hoe de winkel er verder uit ziet. Zo hebben ze hier echt een te geniale spiegel! Een mega spiegel in de vorm van een hart die versiert is met allemaal Delfts blauwe dingen.

De winkel zou je eigenlijk gewoon een keer in het echt moeten bewonderen, maar ik hoop dat mijn foto’s je een indruk geven. En dan nu eerst het verhaal achter ART Den Bosch, want dat is weer zo bijzonder om te lezen.

“Ik ben Karin en ik heb deze winkel nu 15 jaar. Ik ben een geboren Bossche, en vond het heerlijk om weer terug te zijn in mijn stad! Ik woon met mijn man en 2 kinderen in de gemeente Den Bosch en vind het heel leuk dat onze kinderen hier opgroeien. Ik heb allerlei studies gedaan, maar uiteindelijk bleek mijn liefde voor kleding en de creativiteit er omheen, groter dan voor de onderwerpen van mijn opleidingen. 😉”

“Ik ben in 1998 gaan werken bij het Nederlandse kledingmerk ART, in Nijmegen. Ik werkte eerst in de winkel, naast mijn studies. Later werd ik bedrijfsleidster in de winkel en nog weer later ben ik op het hoofdkantoor gaan werken. Op 1 mei 2005 nam ik de ART winkel in Den Bosch over en ben ik eigen baas geworden. In eerste instantie verkocht ik alleen de kleding van ART, maar in de loop der jaren heb ik het aantal merken flink uitgebreid.”

“Ik ben op zoek gegaan naar kleding die kleurrijk is, geschikt voor vrouwen met rondingen, en duurzaam. Blutsgeschwister paste daar meteen helemaal bij! Het is een van de merken die ik al het langste en meeste verkoop, naast ART. Sinds de corona uitbraak in maart hebben we ook een webshop. Ik heb eerder heel bewust gekozen om alleen voor een fysieke winkel te gaan, omdat wij er met ons team trots op zijn dat we mensen goed adviseren en dat we mensen blijer en zelfverzekerder naar buiten laten gaan dan dat ze binnen kwamen.”

“Nu de webshop er eenmaal is, ontdekken we dat we gelukkig ook op afstand mensen vaak kunnen helpen op onze eigen manier. We doen ons best om leuke suggesties te geven voor combinaties binnen de webshop zelf en zijn veel bezig met het beantwoorden van mail en telefoontjes. Maar het allerleukste is toch gewoon als we live (dus in de winkel), klanten kunnen verrassen met toffe outfits die ze zelf niet hadden bedacht! Dat werkt nu eenmaal het beste als je iemand ziet en spreekt.”

“Ons team bestaat uit 4 (Karin, Suzanne, Ingrid en Chantal) en ik ben blij dat we hier met allemaal zeer ervaren en creatieve meiden staan. Iedereen brengt iets anders mee naar de winkel en we leren na al die jaren nog steeds van elkaar. Allemaal komen we uit de mode, maar op verschillende manieren. De ene uit de ontwerphoek, een ander weet weer veel van het naaiproces, weer een ander van retail in het algemeen.”

“Mooie (uitgesproken) kleuren, mooie stoffen, het eindeloos combineren van al het moois dat ieder seizoen weer binnen komt! Daarnaast word ik persoonlijk erg blij van de duidelijke groei van het gebruik van duurzame materialen, zoals biologisch katoen, ecovero, tencel, cupro, etc. Je ziet dat er met nieuwe technieken grote sprongen voorwaarts worden gemaakt. Voor volgend voorjaar ben ik zelfs al tegen stoffen aangelopen die gemaakt worden van aloe vera en melkvezels! Tof he?”

De merken die ART Den Bosch verkoopt zijn Heart (dat was voorheen ART), Blutsgeschwister, King Louie, Zilch, Froy en Dind, Danefae, Bakery Ladies, Cissy och Selma, Bindi, Tranquillo, Chapati, Urban Hippies, Very Cherry, Surkana, Thought, Linara, Hi-di-hi & NoiNoi.

“Verder koop ik veel accessoires (en ook wat kleding) in bij zeer kleine bedrijfjes, die vaak maar uit 2-4 personen bestaan. Deze spullen zijn vaak unica of in zeer kleine oplage geproduceerd. (Deze spullen staan niet in de webshop) Echte vondsten dus! 🙂”

Dat is weer super om te lezen he! Monique en ik hebben met name kleding gepast van de nieuwe collectie van Blutsgeschwister. De eerste collectie is nog niet helemaal compleet binnen gekomen, maar zou houden we steeds wat om naar uit te kijken 🤗.

Hier draagt Monique de rok ‘Splendourous circle skirt’ met de prachtige top ‘Forest lady corsetry’. Ik draag in dezelfde print de jurk ‘Hello mary rose robe’. Alles valt keurig op maat!

En dit is de jurk ‘Heart full of joy dress’. Voor ons figuur was het mooi om het lint aan de achterkant te strikken. De jurk valt ruim! Dus deze kun je een maatje kleiner nemen.

Zoals gezegd komt er dus nog veel meer binnen, ook bij ART Den Bosch, dus ben je nog op zoek naar een leuk dagje uit: in Den Bosch moet je zijn 🤗.

Veel liefs van Joyce

19 Comments

 1. Ah mijn favoriete winkel, superleuk! Ik zit trouwens te kijken naar het rokje onder het groene truitje van de 11e foto, bij de spiegel. Weet je toevallig welk merk dat is?

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een leuk stukje over mijn favoriete winkel. Geweldige kleding en een fantastisch team. Ik heb het geluk gewoon in Den Bosch te wonen en dus ten alle tijde binnen kan lopen. Ik loop meestal ook wel weer met iets nieuws naar buiten dus ik loop soms bewust een straatje om zodat ik er maar niet in de buurt te komen. Maar de nieuwe collectie is wel weer een bezoekje waard.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat leuk dat je een berichtje achterlaat, hahaha geweldig, ik zie het al helemaal voor me hoe het dan gaat in de stad. Binnenkort komt er nog meer nieuwe collectie binnen, dus een heeeel goed excuus inderdaad 🤗

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s