Topvintage

De knipogen in het leven, die zijn zo bijzonder! Het is gewoon zo gaaf als je speciale dingen meemaakt in je leven, sinds ik ben gaan bloggen maak ik best het één en ander mee. Ik vertel ik jullie graag over mijn laatste bijzondere momentje. Als je mij al wat langer volgt dan weet je dat ik niet alleen over kleurrijke kleding schrijf, maar ook over winkels waar ze kleurrijke kleding verkopen. Daar ga ik dan naartoe, vaak samen met jurkenzusjes. Inmiddels zijn er ook webshops bijgekomen, want wat vind ik het heel tof om het verhaal achter de (web)winkel aan jullie te vertellen!

Er staan nog heel wat (web)winkels op mijn lijstje, gelukkig is Nederland goed vertegenwoordigd met allemaal unieke winkeltjes! En ik heb weer zo’n pareltje gevonden om over te schrijven, eigenlijk hebben we elkaar gevonden. En een heel lief jurkenzusje heeft daarbij geholpen ♥️. Tijdens mijn vakantie met slechte wifi kreeg ik een berichtje van een jurkenzusje dat Topvintage bloggers zocht. Ik volg Topvintage al een behoorlijke tijd; ze hebben ontzettend veel te gekke merken en verkopen niet alleen kleding, maar ook badkleding, schoenen, lingerie en veel accessoires. Ik dacht ach wat maakt het ook uit ik stuur gewoon een berichtje, zonder daar iets van te verwachten, maar ik kreeg een mailtje terug 😊.

Topvintage is niet alleen een webshop, maar heeft ook een winkel in Kerkrade! Dat ligt nou niet bepaald bij mij om de hoek… Ik hoop er zeker nog eens een bezoekje te brengen, maar ik wilde niet wachten met een blog schrijven totdat bezoekje, want ik kan je vertellen dat het verhaal achter deze te gekke winkel mijn hart geraakt heeft en ik kan niet wachten om dit met jullie te delen!

Het klinkt vrij ‘heftig’ he, dat het mijn hart geraakt heeft. Dit heeft dus alles met die knipoog te maken waar ik het over had. Kijk jij eigenlijk wel eens op websites naar de verhalen achter de winkels? Ik beken het gelijk, ik niet. Vanuit mijn blog daarentegen vraag ik de winkel eigenaars er zelf naar, maar je kunt lang niet altijd dit vinden bij webshops. Het verhaal van Topvintage raakte mij, omdat het niet alleen persoonlijk is, maar Angelique (de eigenaresse) en ik hebben een gemeenschappelijk iets en dat is dat we christen zijn.

“Vanuit een loopbaan die mij niet meer kon inspireren en daarbij chronische RSI en een burnout besloot ik na aansporing van mijn fantastische man Jack nu echt te gaan doen waar mijn hart lag. Een aantal jaar daarvoor had ik namelijk Marktplaats ontdekt en bemerkt dat ik talent blijk te hebben voor online verkoop: een hobby was geboren. Ik ben begonnen met het aanbieden van exclusieve designer vintage laarzen omdat ik schoenengek ben zo lang ik mij kan herinneren. Na een aantal maanden van voorbereiding is op 1 april 2008 TopVintage officieel van start gegaan: vanuit onze woonkamer met een startkapitaal van € 1000,- Eerst als exclusieve vintage webshop en gaandeweg doorgegroeid naar nu een van de toonaangevende online retro boutiques van Europa.”

“Al gauw was duidelijk dat ik het werk niet meer alleen aankon “best druk in je eentje!” en sinds 2010 is mijn man Jack fulltime actief na jarenlang management functies succesvol te hebben vervuld in de retail. Hij is degene die zich met de ‘serieuze’ zaken bezig houdt waaronder sales, financiën en marketing. Ik kan mij naar hartelust uitleven met het speuren naar de mooiste vrouwelijke collecties en musthaves! Jack is een lefgozer, maar wel gecombineerd met scherp commercieel inzicht, gedrevenheid  én visie. Wij zijn al 21 jaar stapel op elkaar en naast de nodige uitdagingen, is het ontzettend bijzonder en gezellig om als stel samen te werken.Ook ben ik blij met het enthousiaste team dat we om om ons heen verzameld hebben, ik zou niet weten wat ik zonder ons team zou moeten en ik houd ook echt van jullie: onze fantastische klanten die ons deelgenoot maken van feestjes, bruiloften, vakanties via de meest geweldige foto’s, emailtjes en super leuke reacties op Facebook en op onze website. Vooral blijven doen, wij genieten hier enorm van, sterker nog: daar doen wij het voor!”

 “Ik wil eindigen met wat eigenlijk het belangrijkste is in mijn persoonlijk én zakelijk leven. Want mijn grote kracht, toeverlaat, wijsheid, rust (vooral ’s nachts erg belangrijk met zoveel verantwoordelijkheid 🙂 en redder is Jezus. Hem heb ik 19 jaar  geleden mogen leren kennen na een rusteloos en roerig leven. Ondanks alles wat ik hier mag doen, is de enige zekerheid in mijn leven dat ik veilig ben bij God ‘no matter what!’ het allermooiste wat ik mag meemaken in dit leven en hierna, Jezus leeft!Mijn dankbaarheid kan ik niet in genoeg woorden uitdrukken dat ik, meisje (je bent zo jong als je je voelt) dat bijna geloofde dat ze tot niets meer in staat was, dit alles tot stand kan brengen samen met anderen. Alle eer aan God! 🙂
Het is een persoonlijk verhaal dat je waarschijnlijk niet verwacht bij een professionele webshop. Maar dit is mijn verhaal – en mijn website 😀 – en mijn wens dat ik iemand wellicht kan inspireren en bemoedigen.”

Ik vind dat dus ontzettend bijzonder dat je dit dus inderdaad gewoon op je website plaatst, ik weet niet of je je er iets bij kan voorstellen, maar ik vond het dus bijzonder om te lezen. En ik ben bij dat we elkaar op deze manier gevonden hebben 🤗.

Waar ik ook heeeeel ontzettend blij van word is dat de nieuwe collecties er weer aan komen! Je hebt al wat foto’s kunnen zien van de nieuwe collectie van King Louie die afgelopen woensdag bij Topvintage online is gegaan. Wat ziet het er weer te gek uit he! Ik weet dat menig jurkenzusje hier heel enthousiast van wordt.

Ook al is het nu nog geen herfst, laat staan winter, er zijn al super toffe items die je kunt dragen! Wat vind je bijvoorbeeld van dit te leuke shirt?

Topvintage heeft dus nog veel meer te gekke merken, waaronder 4 Funky Flavours, Bakery Ladies, Banned, Circus, Cissi och Selma, Collectif Clothing, Danefae, Froy & Dind, Lalamour, Lien & Giel, Palava, Seasalt, Tante Betsy, en nog veeeeeel meer!! En uiteraard ook Blutsgeschwister waar ik zelf ook met smart op zit te wachten. Hou Facebook en Instagram in de gaten, want de collecties komen eraan!!


Wat ik heel fijn vind aan de site van Topvintage is dat er een uitgebreide beschrijving van het kledingstuk bij staat. Ook is het ideaal dat er een maat advies en maattabel te vinden is. Bij sommige productie foto’s vind ik het wel eens jammer dat de print niet goed te zien is, maar Topvintage heeft er een uitvergroting bij staan van het printje.

Omdat Topvintage zoveel verschillende items verkoopt is de ‘maak je look compleet’ optie ook echt ideaal!

En als je trouwens een kijkje neemt op de site dan zie je nog iets tofs wat Topvintage doet: goede doelen ondersteunen! Ook dit vond ik weer ontzettend bijzonder om te zien!

Heb jij de nieuwe collectie van King Louie al gespot? Nog wens items?? Mijn favoriet is deze King Louie jurk; Sheeva Pose Dress, in de print Dragonfly.

Kijk je ook zo uit naar wat nog meer komen gaat? Ik hou je op de hoogte! Want jullie hebben nog een blog van me tegoed die mede mogelijk word gemaakt door Topvintage 🤗. Oh en een tip: volg de Facebook pagina van Topvintage; ze hebben elke week een Friday Giveaway! Dus je maakt gewoon elke week kans op een geweldige jurk naar keuze! Dat is toch te lief 💗.

Veel liefs van Joyce

28 Comments

 1. Mijn allereerste swingdress met petticoat kocht ik bij Topvintage. En ze hebben zo’n mega uitgebreide collectie 💞. Fijn om weer te lezen en ik kan me voorstellen dat je het bijzonder vindt dat jullie elkaar hebben gevonden. Smaakt naar meer 🤗💓

  Geliked door 1 persoon

 2. De webshop kende ik wel, de achtergrond niet. Wat leuk om te lezen! Geweldig hoe ze getuigt van haar liefde voor God!
  Die matentabel bij Topvintage vind ik ook absoluut te gek! Klopt gewoon op de centimeter en dat is toch fijn, want de ene XXL is de andere bepaald niet!

  Geliked door 1 persoon

 3. Hoi Joyce,
  Ja ik ken deze webshop heel goed. En zeker heeft ze mij toen ook met haar persoonlijke woord geraakt. Ook ik ben Christen en het is wel heel mooi hoe ze dat beschrijft. Des te meer omdat ik toen zelf net de diagnose ME/CVS had gekregen en in een heel diep dal zat, omdat alles, wat ik leuk vond en nog dacht te kunnen, stil kwam te liggen. Ik kan niks, ben niks en word dus ook nooit meer wat, kon ik alleen maar denken. Toen heb ik haar een mail gestuurd met mijn verhaal en daar reageerde ze op. Dat was heel ondersteunend en zijn wel één van de vele lichtpuntjes geweest die me, achteraf gezien, wel weer hebben geholpen om, nu na 8 jaar, verder te kijken naar wat wél lukt…en daar is oa mijn ‘kledingmerk’ Sjantie-style er eentje van. Het is nooit wat ik wilde dat het wordt, want energie heb ik gewoon nooit. Maar ik word er wel heel blij van als ik zie hoe blij de klanten zijn met mijn kleding.
  Gaaf dat je deze webshop in ‘het zonnetje van Joy(ce) zet’…👍🏻❤️

  Liefs Chantal

  Geliked door 1 persoon

  1. Wauw Chantal kippenvel💗 bedankt voor je berichtje. ’t is gewoon niet voor te stellen als je dat niet kent… Je bent een stoere vrouw en ik hoop dat ik jou nog eens mag gaan ontmoeten 😘

   Like

 4. Wat een leuke en interessante blog! 😃
  Ik kende dit verhaal achter Topvintage helemaal niet! 🙂 Wat tof dat zij zo open is over haar geloof en overtuiging! Leuk om te weten dat zij ook, net als wij, christen is.
  Het is ook een geweldige en fijne webshop.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s