De Wolster

Sinds ik ben gaan bloggen maak ik echt zulke te gekke dingen mee. Ik ben hier echt ontzettend dankbaar voor. Dat ik gevraagd ben om voor Tranquillo te bloggen is zo’n dankbaar puntje. Toen ik ging kijken bij de verkooppunten van Tranquillo ontdekte ik gewoon dat er een verkooppunt heel dichtbij mij in de buurt was. Elke keer was mijn plan om daar ook langs te gaan en nú was het zover; ik pakte mijn fiets en maakte een super mooi ritje van Steenwijk naar Havelte, want Havelte is waar je ‘De Wolster’ kunt vinden.

‘De Wolster’ is een jaar geleden verhuisd van Nijeveen naar Havelte. Havelte is nou niet bepaald een grote plaats. En het concept van ‘De Wolster’ is nou niet bepaald ‘standaard’, nee het is verre van dat, het is uniek! Alleen de plek van dit heerlijke winkeltje is uniek! Aan een lange weg met een geweldige oprijlaan.

Het was een mooie dag toen ik op pad ging, het was bijna sprookjesachtig toen ik zo al die bomen zag en dacht, waar moet ik zijn? En ja hoor na die mooie bomenlaan zag ik de brandweerbus al staan, die had ik al gespot op Facebook. Want ‘De Wolster’ is niet alleen een stenen winkeltje, maar ook een rijdende winkel, die je kunt vinden op markten.

Het voorgaande stukje schreef ik bijna een jaar geleden, toen stond alles al mooi in bloei. Het was de bedoeling om toen een blog te plaatsen, maar de Wolster zat in een proces van overname en toen veranderde de collectie. In het najaar ben ik weer bij de Wolster geweest en nu eindelijk hier dan de blog over dit te leuke winkeltje!

Ik geef graag Annemieke het woord, want dan kan zij precies uitleggen hoe uniek het concept van de Wolster is.

“Een jaar of 5 geleden is de Wolster bedacht door Mariska, de vorige eigenaar. Zij droomde toen dat ze vanuit een bus wolletjes ging verkopen op de schoolpleinen van de Vrije Scholen. Hier in het Noorden is namelijk niet zo’n soort winkeltje, waar je de wolletjes kunt voelen en zien. En zij wilde heel graag de wolletjes naar de mensen brengen, om zo de wereld een beetje warmer te maken.”

“Uiteindelijk heeft ze de stap gezet en een oude Brandweerbus gekocht, baby- en kinderwolletjes ingeslagen, de bus van binnen verbouwd en toen kon ze op pad! Begonnen op het schoolplein van de Vrije School in Meppel, later ook Zwolle en Emmen.”

“Dat sloeg enorm aan. Er kwam steeds meer vraag naar ook dames- en herenwolletjes en ook biologische kinder- en dameskleding (van natuurlijke materialen). Zo ontstond het idee om ook een winkeltje aan huis te beginnen, zodat mensen daar op hun gemak kunnen voelen, passen en lekker koffie drinken. De vraag om op markten te komen staan met de Wolstertruck werd ook steeds groter.
Sinds september 2018 ben ik Mariska gaan helpen in het winkeltje en op markten, zij kregen steeds concretere plannen om een camping in het buitenland te kopen. En dat is begin 2019 gelukt…. de prachtige Natuurcamping Lagom in Grasmark, Zweden.”

“Toen kwam de vraag of ik de Wolster wilde overnemen! Dat vond ik een enorme eer en een mooi avontuur en dat ben ik aangegaan. Het was in het begin ook best spannend, ik had nog nooit een eigen bedrijf gehad en had ook nog een baan voor 2 dagen in de week. Eerst kon ik het nog samen met Mariska doen, maar vanaf juli 2019 was het alleen van mij!”

“We zijn verhuisd met het Wolsterwinkeltje naar Havelte, in het achter gedeelte van het huis van mijn ouders, op een prachtige plek. Mijn naam is Annemieke, ik ben 42 jaar en ik woon in Havelte met mijn gezin: mijn man en 4 kinderen. Met mijn andere baan ben ik gestopt, zodat ik mij helemaal kan richten op de Wolster. Dat doe ik met veel plezier en enthousiasme.”

“Het Wolsterwinkeltje heeft inmiddels een mooie, grote dames- en kindercollectie van biologische kleding, wollen onderkleding voor het hele gezin, dus ook voor de mannen! Maar we hebben ook sokken, schapenvachten, pantoffels, en nog veel meer moois. Het winkeltje is elke donderdag geopend, wisselend op zaterdag of op afspraak. Mijn bedoeling was (voor de coronacrisis) om een extra dag in de week open te gaan, maar dat is nu nog even uitgesteld.”

“Ik heb nog geen webshop, je kunt wel dingen bij mij bestellen en dan stuur ik het op, maar ik merk dat mijn klanten het vooral ook heel fijn vinden om de kleding te zien en passen in de winkel of op de markt.
De Wolstertruck staat op verschillende markten en bewuste beurzen. 1x per maand op de biologische markt in Frederiksoord, op de voorjaars- en najaarsmarkten van de Vrije Scholen in het noorden (Meppel, Emmen, Leeuwarden, Assen, Groningen), maar ook Zwolle, Hardewijk en Oldenzaal.”

“Ook op het Moenfestival (voorheen Ouders Natuurlijk Beurs) in Doorwerth, het Kiindfestival, de Ouders Bewust Beurs in Baarn, Oogstfeest in Meppen (Drenthe), en op verschillende andere plekken.
Tijdens deze drukke markten heb ik gelukkig hulp van mijn lieve schoonzus, dat is heel fijn om samen te doen.”

“Ik vind het heerlijk om met al die mooie kleding te mogen werken, het contact te hebben met de mensen die komen, waardevolle gesprekken te hebben, een omhullend laagje te bieden door de mooie wolletjes die de Wolster verkoopt. Om nieuwe dingen voor in de collectie te zoeken, zoals de schapenvachten, maar ook straks voor de wintercollectie meer voor de mannen…. heerlijke wollen truien en vesten!”

“Ik verkoop de volgende merken: Jalfe, Heidekonigin, Tranquillo, Himalaya, Bella Natur, Stulpenkult, Engel, Hocosa, Reiff, Cosilana, Disana, Hust and Claire, Hirsch, Grodo (in het najaar), Schapenvel, Dunque en Naturalmente.”

“Dus kom gerust een kijkje nemen in de winkel of op een markt. Op Facebook en Instagram laat ik weten waar ik ben en wanneer de winkel open is. Ook plaats ik foto’s van de nieuwe collectie daarop met prachtige modellen, zodat je kunt zien dat de Wolster van jong tot oud is!”

Als je in de buurt woont of misschien op vakantie gaat is het echt de moeite waard om eens een bezoekje te brengen. Het is echt heel gezellig en relaxt passen met een kopje thee. Ook is het super om op deze manier nieuwe merken te ontdekken die echt heel uniek zijn in Nederland! Ook voor dames met een maatje meer is de winkel zeer geschikt.

En ook super gaaf, je kunt twinnen met je dochter! De Wolster heeft ook kinderkleding van onder andere Tranquillo. Het is dat mijn dochters er inmiddels te groot voor zijn…

Bedankt Annemieke voor je gastvrijheid, je gezellige praatje, de lekkere thee en de chocolaatjes 😊.

Veel liefs van Joyce

18 Comments

 1. Hahaha toen ik je blog begon te lezen dacht ik: huh, wat zitten er daar al veel blaadjes aan de bomen! Maar wat een heerlijk verhaal om te lezen en te zien, prachtig concept! Ik onthoud het voor als ik een keer in het hoge Noorden ben 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een prachtig winkeltje op een prachtig plekje! En die bus…een plaatje
  Die unieke merken ga ik een opzoeken! Heel leuk blog met prachtige foto’s!

  Geliked door 1 persoon

 3. Dank voor je verhaal en onthaal van mij en mijn vriendin, paar mnd geleden, we kochten echt mooie kleding. . . .
  Mijn vraag is : ik zit niet op Facebook en Instagram, hoe bereik ik je het beste ? Groetjes, Monica.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s