Eigenwijs Diezijner Uitje 2020

Voor de derde keer op rij mocht ik het meemaken; hét jaarlijkse uitje van Diezijner! Inmiddels heet het evenement ‘Eigenwijs Diezijner uitje’. Het is een dag gevuld van ’s ochtends 10 uur tot een uur of half 7 ’s avonds en als je erop terugkijkt dan vliegt zo’n dag echt enorm snel voorbij! Dit jaar bestond Diezijner alweer 6 jaar, een feestje met een lach en een ‘traan’, want Ellen die er jarenlang heeft gewerkt (ook wel bekend van styll) nam afscheid.

Het feest begon al om half 9 ’s ochtends in de auto. Met een aantal jurkenzusjes hadden we afgesproken om samen te rijden. Op deze manier gaat zo’n rit wel heel snel, want binnen no time waren we alweer gearriveerd op plaats van bestemming.

Bij Diezijner ontmoeten we ook de andere dames, het was een gezellig gezelschap van 14 dames. Nynke en Ellen waren onze gastvrouwen.


Eerst even gezellig een kopje koffie/thee met iets lekkers erbij en daarna mochten we ‘los’ in de winkel. Dat is natuurlijk wel aan ons besteed; zo’n hele winkel vol moois daar worden wij vrouwen toch het aller gelukkigst van.


Tussen het passen door konden we ons nog laten opmaken, ik heb daar dit keer helemaal geen tijd voor gehad, zo druk had ik het met kletsen en passen.Toen we ons tasje gevuld hadden gingen we heerlijk lunchen bij een eettentje met echt een hele toffe muurtekening.Het smaakte erg goed en ook hier was het reuze gezellig!

De foto’s zeggen eigenlijk meer dan woorden…

In de stoet gingen we vervolgens een stukje lopen naar de plaats waar we een workshop gingen doen; we gingen een ring maken! Nou heb ik zelf niet zo heel veel met sieraden, maar met zo’n groep dames was het echt onwijs leuk.Af en toe raakte ik wel een beetje gefrustreerd, want sommige dingen kwamen nogal precies, maar gelukkig was jurkenzusje Ilona mijn redder in de nood en hielp mij met een stukje wat ik nogal lastig vond.


Daarna verliep het gelukkig weer voorspoedig en mochten we nog met een soldeerbout in de weer, dus dat is wel super spectaculair natuurlijk.

Vervolgens ga je dan nog je ring polijsten en heb je daar gewoon ineens je eigen gemaakt ring om!


Met z’n allen liepen we weer terug, ik heb erg genoten van deze wandeling; ik ben namelijk opgegroeid in dé stad en ja… er gaat voor mij toch ook echt niks boven Groningen, ik geloof dat dit altijd zo zou blijven.

Dit toffe setje van Tantd mocht met mij mee 🤗

Eenmaal terug bij Diezijner was het tijd voor -inmiddels de beruchte- pop quizz onder leiding van Ellen. Ellen is echt een kei in het presenteren van zo’n quiz en ik heb dan ook weer genoten van dit gebeuren.


Ik zelf ben hier echt zo slecht in…
Alleen was ik ontzettend blij met de tweede ronde; de foto ronde! Die bestond dit keer uit kinderseries uit de jaren 80, laat dit nou precies mijn tijd zijn.


Voor de rest deed ik echt mee voor spek en bonen hahahah, maar wat een gelukkie onze groep heeft dit keer gewonnen – jeeeeuuuujjj’.


Oooh en toen was het afscheid nemen… wat vliegt zo’n dag voorbij zeg… Met een aantal jurkenzusjes sloten we de dag af door nog ergens te eten. En het is zo mooi om te zien, dat ook als je nog niemand kent, het gewoon loopt op zo’n dag. De klik is er hoe dan ook.


Dus lieve dames, ik kan jullie absoluut zo’n uitje aanraden! Diezijner organiseert op de zondagen regelmatig uitjes met workshops, dus hou facebook op de hoogte voor de evenementen die er georganiseerd worden! Dit uitje, speciaal ook voor dames uit de verschillende facebook groepen is er ook echt één om in de gaten te houden. Ik zeg; op naar volgend jaar!

Veel liefs van Joyce

19 Comments

  1. Zo jammer dat ik er niet bij kon zijn! Hoop volgend jaar qua datum meer “geluk” te hebben!
   Leuke foto’s en bezigheden…
   Tóch een beetje sfeer proeven van zo’n leuke dag! Bedankt….👍🏼

   Geliked door 1 persoon

   1. Wat een leuk verslag van wat er uit zag als een gezellige dag. Een ring maken lijkt me super! Jouw aankopen van TB zijn weer geslaagd.
    Al met al weer een leuke blog.
    Groetjes van de Veluwe

    Geliked door 1 persoon

 1. Dat zag er gezellig uit! En je bent hier geslaagd, leuke set. Hopelijk zie ik jou en andere jurkenzusjes binnenkort ook weer eens ergens. Misschien organiseren we weer iets in Zeeland?!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s