Mona Lisa Elburg uitje

Hoe leuk is het; dé onverwachte acties! Dat je op vrijdag bedenkt dat je op zaterdagmiddag ‘vrij’ bent en je jurkenzusjes vraagt of die ook zin zin in een uitje hebben de volgende dag. En nou… er waren gewoon binnen no time drie jurkenzusjes bereid om mee te gaan. En waar gaan we deze keer naartoe?? Het is Elburg geworden, het te leuke plaatsje waar Mona Lisa gevestigd is.En jaaaa van veraf was Mona Lisa al te bewonderen. Maar als je binnen stapt weet je helemaal niet wat je ziet! De ruimte is echt ontzettend groot!Je gaat eigenlijk van de eerste ruimte naar de volgende, waarachter vervolgens nog een grote is. En als je wilt kun je ook van de achterkant naar binnen. Dus er zijn twee mogelijkheden om naar binnen te gaan.De ruimtes hebben wat originele gedeeltes, waardoor het pand echt een karakteristieke uitstraling krijgt. Mona Lisa heeft echt een heel uitgebreid assortiment kleurrijke, maar ook minder kleurrijke kledingstukken.En nou… wat een heerlijk welkom kregen we! En daar staat Mona Lisa ook voor; oog voor de klant. Weet jij niet zo goed hoe je bepaalde kledingstukken moet combineren en welke je kleuren je goed staan, dan helpen de dames van Mona Lisa je graag.Annebet, één van de eigenaresses verteld graag het verhaal achter Mona Lisa voor jullie; “Wij, Géke (mijn moeder) en ik zijn gestart in 2010 onder de naam Noa Noa. We hadden destijds zo’n 80 m2 winkel en we verkochten daar vijf jaar lang alleen Noa Noa. Na deze jaren voelden we de behoefte om te ontwikkelen. We konden een groot stuk bij onze winkel aantrekken (in totaal 250m2) en begonnen een uitbreiding met verschillende merken.”“Omdat Noa Noa niet meer dekte wat we nu waren geworden, hebben we onze winkel Mona Lisa genoemd.
Nu, tien jaar later, hebben we aan de Beekstraat de uitstraling van een boutique en aan de Smeesteeg kant is de collectie meer vintage geïnspireerd.”“Elburg is een oude vestingstad. Dit is te zien aan de gebouwen en leuke oude straatjes afgewisseld met smalle steegjes. De oude kenmerken van de stad zijn ook in onze winkel terug te vinden; oude tussen muurtjes, de stalmuur, originele deur en glas in lood ramen. Dit geeft iets speciaals en authentieks aan onze winkel en de collectie.”


“Ons team bestaat uit Géke, Margriet , Hester en ik. Een heel leuk en hecht team van vrouwen die weten wat er speelt mbt vrouw zijn, een gezin, een baan en alle andere dingen die erbij komen kijken. Wij specialiseren ons op het gebied van stijl en kleur. Wij zijn er om tot leuke, mooi en verrassende combinaties te komen en geven hierbij een eerlijk advies.””We houden van mode maar ook heel erg van ondernemen.”“Daarom is onze winkel altijd in beweging. Wij hebben de afgelopen jaren verschillende segmenten opgebouwd; boutique (vrouwelijk en stijlvol), sportief en vintage geïnspireerd maar ook mode die bewust omgaat met mens, dier en grondstoffen. Wij houden er van om verbinding te zoeken met andere mensen en organisaties. Mooie samenwerkingen zorgen voor leuke dagen.”“Zo organiseren we bijvoorbeeld 21 maart a.s. een fair, waarbij fairtrade food en fashion centraal staat. Dit doen we in samenwerking met de
Wereld Winkel Elburg (zijn verkopen prachtige tassen, sieraden en shawls.) en met Doraki (zij zijn gespecialiseerd in oliën, wijn, kruiden maar ook shampoos, lotions enz. Deze dames importeren dit vanuit Kreta.“Maar we organiseren ook tentoonstellingen, leuke weekenden en workshops”.Mona Lisa verkoopt veel te gekke merken; Studio Anneloes, Sandwich, Zilch, Sorgenfri, Lykka, Danafae, Lana, Rosalie, Helena Hart, Lizzy & Coco, Oroblue, King Louie, Blütgeschwister, Tante Betsy, du Milde, 4 Funky Flavours, Ragwear, Lien&Giel, Serendipity, MooiVrolijk, Ato Berlin, HidiHi, NoiNoi, Urban Hippies, DestaDesign en vanaf juni komt er nog Mart Visser, By-Bar, Sherpa en Tentree bij.”Het toffe is dat er heel veel afwisseling is in de merken, zo is er ook wat ‘rustigere’ kleding en kun je gerust je man meenemen, want er is ook nog een klein mannen hoekje en anders staat er ook een heerlijke tafel waar je heerlijk bij kunt gaan zitten 😉.In mijn blog Passessie bij Mona Lisa hebben we al heel veel kleding laten zien die op dit moment bij Mona Lisa hangt, dus zeker even een kijkje nemen als je daar benieuwd naar bent!Ik heb, samen met mijn jurkenzusjes ontzettend genoten van de gastvrijheid en deze enorme leuke winkel met ontzettend veel keuze! Dus het is zeker de moeite waard om Mona Lisa eens een bezoekje te brengen.

Veel liefs van Joyce

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s