Bij Tante Pollewop

Jullie hebben al kunnen lezen in mijn vorige blog, dat het blog seizoen wat voor mij betreft geopend is! Toen Blutsgeschwister met de nieuwe collectie uitkwam ben ik gaan bedenken wat ik graag wilde hebben. Mijn streven is, om zoveel mogelijk bij de Nederlandse (web)winkels te kopen of te bestellen. Daarvoor zijn de winkels er immers ook! Inmiddels heb ik al veel winkels bezocht en blogs over geschreven, maar ook wil ik graag de webwinkels in het zonnetje zetten.

Als je een beetje bekend bent in het wereldje van de kleurrijke kleding dan ben je natuurlijk allang op de hoogte, maar sinds vorig jaar is er een te gekke webshop bijgekomen; bij Tante Pollewop. Het bijzondere is, dat Bouke een ‘gewoon’ jurkenzusje is, en nu dus een webshop is begonnen. Wat bijzonder dat ik hier het verhaal van Bouke mag delen ❤️.

Ik geef graag Bouke zelf het woord om wat meer te vertellen over haar bijzondere webshop.”Ik ben Bouke, vrouw van 38 jaar, moeder van drie meiden en partner van Erwin. Probeer van iedere dag te genieten. Naast eigenaresse van Bij Tante Pollewop, ben ik ook eigenaresse van Bij Bouke- praktijk voor therapie en coaching waarbinnen ik kinderen en volwassenen ondersteun bij stralend jezelf zijn.”

“Zoals de meesten inmiddels wel weten heb ik vorig jaar de stap gemaakt om voor mezelf te beginnen (na 20 jaar “in dienst” te zijn geweest). Spannende stap! Maar door omstandigheden wist ik… dromen zijn er om uit te laten komen. Omdat ik het heel belangrijk vind dichtbij jezelf te blijven heet mijn praktijk Bij Bouke. Gewoon “bij mij” ben je welkom. “

“Eenmaal los van wat ik altijd deed, merkte ik dat ik ruimte kreeg om echt vrij te dromen. Jurkjes verkopen, daar word ik echt blij van…. Nou zei mijn vriend… dan moet je dat gaan doen. Uhhhh, dat kan toch niet zomaar… ik ben geen ondernemer, heb dat nog nooit gedaan, een hoop beren kwamen tevoorschijn. Hij ontnuchterde dat alles met “in het ergste geval heb je de komende jaren jurken genoeg”. Eenmaal het besluit genomen ging het allemaal snel. Hoe noem je een winkel dan? Ik bedacht allerlei “sublieme” namen, tot ik wist… ook dit is gewoon dichtbij mij. Mijn moeder noemde me als kind Tante Pollewop als we gek aan het doen waren. Mijn moeder leeft niet meer, maar was een vrouw vol liefde. Dat voelde zo kloppend bij mijn winkel- waar iedereen door iets te kopen waar je van gaat stralen, weer wat extra liefde voelt voor zichzelf. En dat gek doen heerlijk is… Tja… Bij Tante Pollewop… iets anders kon het niet eens meer worden.”

Een waar feestje als je je bestelling krijgt 😊
Ik vroeg Bouke naar haar passie, en wat gaf ze een mooi antwoord;
“Genieten! En dat kan ik van mijn kleine teentje tot het kruintje van mijn hoofd van zo ontzettend veel dingen… Bovenal van mijn gezin. Maar natuurlijk ook van mooie stoffen, gedetailleerde afwerking, goede “modellen”. Van pakjes in pakken met wat extra liefde erbij, van de lieve berichtjes waarin vrouwen me laten weten hoe blij ze werden van hun gekozen “mooierd”. Maar ook van een mereltje dat zingt in de tuin, de eerste zonnestralen (en de laatste 😊) wandelen in de bossen, duinen, heide en ook lekker koken, eten, uitgebreid tafelen en goede gesprekken over zinvolle en minder zinvolle dingen. Yoga, stilstaan bij mezelf. Schaterlachen, dansen, dansen, dansen, de Efteling, lekkere geurtjes, fijne smeerseltjes, shoppen…. Ik kan nog 1000 dingen opnoemen, maar wellicht word het dan wat saai.”

“Ik ben zelf een echte stenen winkel-liefhebber. Een knus plekje, kleurrijk, met lieve mensen, fijne service… daar kan ik ontzettend blij van worden. Dat was dan ook wat ik voor ogen had. Maar in de praktijk merkte ik dat zo’n stenen winkel echt een flinke investering is. Zelf hier “op het dorp” betaal je echt fikse huurprijzen. Dan moet je al een behoorlijke omzet draaien… en daarvan wist ik echt niet of me dat zou gaan lukken. Aangezien ik geen mega-fortuin heb, was een webwinkel een goede tweede. Dan kon ik toch starten met mijn droom… en wellicht later een stenen winkel openen.”

“Afgelopen kerstvakantie was ik aan het mijmeren “wanneer dan…” . Tja, die huurprijzen zijn nog net zo hoog… ik ben nog bezig met een opleiding, wil erna nog een vervolg doen… misschien eind van dit jaar? Op dat moment (en ik geloof echt heel erg in dat iets je toe kan vallen) kreeg ik een mail van een vrouw die een concept store opende in Oud-Gastel en via via bij mij was uitgekomen- of ik niet een hoekje wilde innemen met Bij Tante Pollewop? JAAAAA, dat wil ik. Dit kan precies. Ik hoef niet zelf iedere dag de winkel te bemensen, maar ben wel gewoon welkom 🙂 Alle vrouwen die graag eerst willen passen, kunnen dat in Oud-Gastel. Eventuele jurkenzusjes-uitjes kunnen daar… PERFECT voor nu. Omdat ik als klein winkeltje geen mega voorraad heb, is het nog wel even zoeken wat ik wanneer/waar aanbied.”


“Op dit moment heb ik de volgende merken in mijn winkeltje: Tante Betsy, Blutsgeschwister, Lalamour, 4 Funky Flavours, Bakery Ladies, Cissi och Selma, Palava, Seasalt, Urban Hippies, Opgepimpt, Pamela Mann, La Pintura, Clumpy’s en Froy & Dind…”

“Maar ik heb nog wat fijne merken die eraan zitten te komen (en daarmee heb je een primeurtje want dat heb ik zelfs nog niet in mijn nieuwsbrief verteld) in het najaar volgen in ieder geval Danafae, Mooi Vrolijk, Zilch, Margot en Iezz!”.”Ik zou het heel gezellig vinden jullie allemaal een keertje in het echt te zien, want naast eigenaresse van Bij Tante Pollewop blijf ik toch ook een jurkenzusje 😊 Wellicht binnenkort een gezellig uitje bij @Gij & Ikke?

“Ooooooh wauw wat een gaaf verhaal he! En hoe te gek dat er gewoon in mijn blog een primeur mag staan! Wat een te gekke merken zitten eraan te komen!

Ik heb inmiddels mijn eerste bestelling bij ‘bij Tante Pollewop’ ontvangen: 3 fantastische leggings van Blutsgeschwister! Die ga je binnenkort zeker tegenkomen bij mijn outfit foto’s.

Lieve Bouke, ontzettend leuk dat je zoveel over jezelf en bij ‘bij Tante Pollewop’ verteld heb en ik hoop je ook zeker een keer in het ecchie te ontmoeten ❤️.

Veel liefs van Joyce

14 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s