Sigrid Wool Dress ❤️ Danefae

De meesten van jullie komt het vast niet onbekend voor dat je een foto van een jurk ziet en dat je denkt ja die, die!! Die wil ik!!! En als het dan van een merk is waar je bekend mee bent dan is het vrij simpel, maar dat was het in dit geval dus niet 😅.

Het merk Danefae ken ik van de softshell jassen en op een gegeven moment zag ik ook wel eens kleding voorbij komen. Mooi, maar verder nog niet voor mij bestemd, tot ik dus deze jurk zag!

Het model van de jurk vind ik echt te gek, mooi lang en ik had het idee dat het wel eens mijn buikje kon gaan verbloemen. De vraag was waar kan ik deze jurk dan vinden?

Ik draag mijn La Pintura laarzen

Tot ik een Facebook bericht zag van Eigen Stijl in Arnhem waar de jurk geshowd werd! Het afgelopen jaar ben ik al op uitje geweest bij deze te gekke winkel, eventueel was opsturen nog een optie geweest, maar ik wilde heel graag de jurk gewoon passen, omdat ik niet wist welke maat ik zou moeten hebben en of de kleur me zou staan.

Gelukkig was daar de fandag van Tante Betsy wat bij Arnhem in de buurt was en kon ik samen met jurkenzus nog een bezoekje brengen aan Eigen Stijl.

En ja… Daar hing ze gelukkig nog! Ik heb de jurk in maat xl en in maat l gepast. Ik heb gekozen voor maat l. En whaaaa je danst zo weg in deze jurk en inderdaad voor mijn figuur is deze jurk perfect.

Ik vind het mooi om de jurk met een effen kleur panty of legging te dragen, maar gelukkig vond ik ook nog een mooie match met een print legging van Blutsgeschwister.

Het materiaal van de jurk bestaat uit 75% modal, 20% wol en 5% elasthan. Van oksel tot oksel meet de jurk 46 cm en de lengte van de jurk is 1.09 cm. Ik wist eerlijk gezegd niet wat ‘modal’ was, dus ik heb het even opgezocht en vond een mooie uitleg op de site ‘watMooi Wiki’ (wiki.watmooi.nl):

Modal is een stof die wordt gemaakt van beukenhout. Met een chemisch proces wordt houtpulp omgezet in superzachte en toch hele sterke vezels. De stof ademt heel goed en valt schitterend; het wordt daarom ook wel kunstzijde genoemd.

Modal is een hele zachte stof die soepel valt. Het lijkt echt een beetje op zijde, maar dan net zo praktisch als katoen: je kunt het gewoon wassen. Modal neemt beter vocht op dan katoen en dat merk je als je het draagt: het voelt minder zweterig of plakkerig.”

Wil je de uitgebreide variant lezen, dan kun je klikken op deze link.

De roze legging van Tantilly past er perfect bij

De halslijn van de jurk vind ik ook zo mooi.

Vanaf de taille begint de jurk wat wijder uit te lopen.

Ook ben ik uiteraard blij met de lengte, maar ook de armlengte is perfect voor mijn lange armen.

Ja echt ik ben blij dat ik weer zo’n mooi merk aan mijn collectie toe heb kunnen voegen 😊. Ik ben wel benieuwd of jullie deze jurk gespot hebben. Ik heb het shirtje, die ook heel gaaf is al wel gezien bij jurkenzusje Anneloes, kijk dan die is ook te gek!

Wat een heerlijke kleuren bijelkaar he. Super leuk dat ik de foto’s van Anneloes mag delen, want zij laat ook altijd te gekke combi’s zien 🤗.

Veel liefs van Joyce

10 Comments

  1. Echt een prachtige jurk😍. Staat je super! Modal is echt een hele fijne stof. Ik ken het van de spiekbroekjes van Upsa!. Superzacht, glad en soepelend. Draagt heerlijk. Volgens mij zou de Blutslegging met die felle grafische print er ook mooi onder staan, of niet?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s