Luba Amsterdam uitje

Ik ben weer eens op stap geweest, dit keer helemaal in mijn uppie, omdat het nogal een spontane actie was. Eerst ’s ochtends werken en toen hup naar Amsterdam! Zooooo wat was ik daar lang niet geweest zeg!

Ik ga eigenlijk altijd gericht winkelen, kennen jullie dat? Niet dat geslenter en winkel in, winkel uit… Als jullie dat herkennen is het natuurlijk makkelijk dat je wel weet waar de leuke winkeltjes te vinden zijn. Nu is Amsterdam wel echt groot groot en er zijn super leuke winkelstraatjes waar niet de ‘standaard’ winkels zitten.

Een niet standaard winkel die ik graag wilde bezoeken is Luba, die in de Haarlemmerstraat te vinden is. Dit is echt heel goed te lopen vanaf het station, nog geen 10 minuten. Over Luba had ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord, ook niet van jurkenzusjes. Tijdens mijn zoektocht naar winkels die Blutsgeschwister verkopen kwam ik Luba tegen en ben ik gaan volgen via Facebook.

Nu heb ik dan eindelijk maar toch de winkel in het echt kunnen bewonderen! Luba gaat creatief met de ruimte om, doordat niet alles van alle maten in de rekken hangt kan er heel veel kwijt, dus vraag altijd even na of je maat er nog is.

Simone, de eigenaresse van Luba vertelt zelf haar verhaal; “Ik wilde eigenlijk altijd al een kledingzaak beginnen, op mn 29e jaar ben ik met Luba begonnen. Na mijn Detex opleiding heb ik eerst een aantal jaren kleding gedaan voor tv en film. Maar toen ik moeder werd was dat niet vol te houden.”

“Mijn 2e passie was een eigen kledingzaak beginnen. Na lang zoeken vonden we een pand in de Haarlemmerstraat in Amsterdam. De naam Luba is Russisch en betekent liefde. Dit was een naam van een Nederlandse film waarvan ik een poster zag hangen.”

“Al vanaf 1996 werken we met dezelfde dames in Luba. Emmy, Bobbie en Laura, alledrie de dames hebben een kunstopleiding gedaan en vinden het nog steeds leuk om bij Luba te werken.”

“Ons grootste streven is nu om met zoveel mogelijk fairtrade merken te werken. Mademoiselle Yeye, Blutsgeschwister, Very Cherry, Cissy och Selma, Kusan en 4 Funky Flavours zijn al zover. Nu op naar de volgende…”

Ook heeft Luba deze mooie merken:
Ato Berlin, Cabanaz, Ichi, Lee, Numph, Jumperfabriken, La Petite Française, Nice Things.

La Veintinueve, Rains, Sugarhill Boutique, Traffic People, Vive Maria, Wild&Wolf Telefoons, WoolWarmers Pantoffels.

Emily and Fin, La Fee Maraboutée,
Natives, Croon leesbrillen, Revive zonnebrillen, Geronimo kaarten, MP sokken panties, Sneaky Fox sokken panties, Emily van den Berg, CKS, Fly London.

Naast kleding zijn er dus ook prachtige schoenen en accessoires te vinden. Ik vind vooral de retro achtige accessoires geweldig 😍.

De telefoons staan bij mij op nummer één 🤗. Wist je dat Luba ook een webshop heeft? Mocht een dagje Amsterdam eerst niet lukken, kun je dus altijd daar terecht.

Maar Amsterdam kun je zeker op je shoplijstje zetten! Ook daar zijn de kleurrijke en unieke winkeltjes te vinden! Binnenkort nog een andere blog over een super kleurrijke winkel in Amsterdam 🤗.

Veel liefs Joyce

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s