Trashcode meets Tante Betsy ❤️ Leopard print 🐆

Ooooh dit is toch altijd zó leuk; een super spontane onverwachte blog! Zijn jullie er klaar voor? Dit is echt te leuk en ook uniek! Jullie weten waarschijnlijk wel dat ik actief ben op verschillende Facebook groepen, daar inspireren we elkaar wat betreft kleding. Nu was er laatst een jurkjenzusje die een heel gaaf jurkje liet zien. Niet zomaar een jurkje van de bekende merken die ik hier veelal laat zien, nee een jurkje van de Aldi!

En wat het nog meer bijzonder maakte, is dat dat jurkje gemaakt is van petflessen! Gewoon oude plastic flessen, hoe geniaal is dat! Ik vond een mooi stukje op duurzaam-ondernemen.nl waar het allemaal precies beschreven staat hoe dat in zijn werk gaat met petflessen:

Deze fashion collectie is gemaakt van gerecycled polyester, waarbij een substantieel deel gemaakt is van gerecyclede petflessen. Deze flessen zijn geraapt uit afval in China. Op de verpakking van elk kledingstuk staat hoeveel flessen hiervoor zijn gerecycled. De panterblouse is gemaakt van 6 plastic flessen, de jurk van 10 plastic flessen en de blazer van 20 plastic flessen. In totaal zijn er voor deze exclusieve fashion collectie 536.914 flessen gerecycled. Door recycling worden nieuwe grondstoffen gespaard en wordt afval verminderd. Deze wijze van productie verbruikt 70% minder energie, 75% minder CO2 en 86% minder water ten opzichte van traditionele polyester. Jerina van Heck van ALDI Nederland: “Wij willen klanten verrassen en duurzame producten toegankelijk maken voor een brede doelgroep. Deze modecollectie, die wij samen met het label Trashcode ontwikkelden, is duurzaam, fashionable en van enorm goede kwaliteit. Als deze collectie een succes is en in de smaak valt bij onze klanten, komen we in 2020 met een vervolg!”

Echt toch ook geniaal bedacht het label heet ‘Trashcode’. In ieder geval, van het jurkje werd ik al heel enthousiast, maar niet voor mijzelf, tot vandaag dus een ander jurkenzusje met een foto komt met een rokje!!

Deze foto heb ik gebruikt van duurzaam-ondernemen.nl

En toen viel ALLES op zijn plaats; deze week was mijn bestelde shirtje van Tante Betsy binnen, om precies te zijn het shirtje ‘Shirt Nellie Disco Leopard Puple’. Ja ja, een hele mond vol! Ik heb helemaal niet iets met panterprintjes ofzo, maar deze print vind ik me toch gaaf! Om nog maar niet te spreken over de kleur.

Omdat ik van dit model ook al een ander shirtje heb (Kitschy Deer) wist ik dat ik een maat l nodig had van dit shirtje. Ik bestelde het shirt zonder met het idee van, er moet nog iets bij, maar wat… En begrijpen jullie het nu, dat het gewoon nu allemaal op zijn plek valt? Dit shirt had gewoon het rokje van Trashcode nodig! Dezelfde print, maar andere kleur die perfect bij elkaar matchen wat mij betreft!

Wat een geluk dat ik de panty ‘Suffragette Purple’ van Snagtights al had, want deze past er perfect bij. Ik ben helemaal blij! En dat ik mijn steentje bij kan dragen door een rokje te dragen die van flessen in gemaakt, dat is toch te gek!

Hele leuke is ook nog, dat nóg weer een ander jurkenzusje bij de Aldi op het hoofdkantoor werkt hieraan mee heeft mogen werken en zo zien we steeds meer jurkenzusjes in dit leuke printje verschijnen.

Het rokje draag ik overigens in maat l. De band is platgemeten 44 cm en is 59 cm lang. Het rokje bestaat dus uit 95% polyester (dat is volledig gemaakt van de plastic flessen) en 5% elasthaan. Het rokje voelt dik en stevig aan.

Zoals je al hebt kunnen lezen zijn er meerdere kledingstukken van gemaakt. Eén van de redenen is dat ik de blog snel wou plaatsen is dat het al een tijdje in de winkel ligt, dus rennen, fietsen, sjezen naar de Aldi zou ik zo zeggen! Voor de prijs hoef je het niet te laten, want dit rokje scoor je al voor 15 euro!

Het Disco Leopard shirt draag ik in maat l. Deze meet van oksel tot oksel 47 cm. Ik hou zo van dit model, omdat het mooi aansluit om je lichaam. Het materiaal waar het shirt uit bestaat is 93% viscose en 7% elashaan. Het shirt kost 59,95 en is nog in alle maten beschikbaar bij Tante.

Ik ben onwijs benieuwd of jullie ook enthousiast zijn geworden over de panterprintjes van Trashcode en Tante Betsy, twee mooie duurzame producten die samen een prachtig geheel vormen.

Veel liefs van Joyce

16 Comments

 1. Ha die Joyce,
  Nou hier hadden de dames zo’n beetje voor de deur gelegen. Meteen al alles uitverkocht..er was niks meer! Dus jij hebt geluk dat je nog wat gevonden hebt..😅
  Prachtige combi overigens!
  Karin

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een geweldige combinatie! 😍 Het lijkt wel voor elkaar gemaakt! Helemaal niks van meegekregen dat de Aldi nu ook kleding maakt, toch maar eens in de gaten houden. 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Het DAK eraf!!!
  Heerlijk lekker enthousiast mensch!
  Hele leuke blog! Ik hou ervan! En van je combi’s!
  WELL done! En benieuwd naar je statistieken resultaten van je enthousiasme! Succes! 😘

  Geliked door 1 persoon

 4. Wauw Joyce, echt onwijs gaaf 🤩🤩🤩🤩🤩💚💜💚💜💚💜

  Ik ben zelf dol op panterprint en deze combi is übertof, ik kom gewoon superlatieven tekort 😁👌🏻😁

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s