The Wizard of Bluts ♥️ Blutsgeschwister

Dit Seizoen word ik zo ontzettend blij van de collecties van Blutsgeschwister. Over de eerste collectie heb je kunnen lezen in mijn blog Super!. Inmiddels ligt de tweede collectie ´The Wizard of Bluts´ alweer in de winkels. Al snel ontstond er een toffe combi in mijn hoofd die ik eerst nog bij elkaar moest zoeken. Iets wat wel bij deze collectie past: ik ging op reis in ‘Blutsgeschwisterland’.

“Sinds ik de Tovenaar van Oz als kind zag, met mijn mond wijd open, zijn de memorabele sets en personages voor mij een oneindige bron van inspiratie!” zegt Karin Ziegler, oprichter en hoofd van het ontwerp.

“Voordat we deze magische collectie induiken, willen we u eerst een beetje goedbedoeld advies geven. Wees voorzichtig – als je denkt dat je weer betoverd zult worden door Dorothy en haar vrienden, kun je het maar beter vergeten. Wat telt is de herinnering! Neem in plaats daarvan deel aan onze fantasierijke reis ‘ergens over de regenboog’. We hebben het verhaal zorgvuldig met moed, hart en geest voor je geïnterpreteerd en er vandaag een mooie stoffenwereld van gemaakt.”

Voor mij is deze collectie zeer goed geslaagd en werd ‘Somewhere over the rainbow’ mijn zoektocht. Dit is de naam van de stofsoort die ik echt ‘tha bomb’ vind! Ze bestaat in verschillende kledingstukken. Zoals de jurk ‘True Romance Robe’ die ik paste bij SoMuch Fashion. Helaas is dit niet helemaal mijn model, maar nu was ik nog overtuigder van mijn reis. Want mijn zinnen waren gezet op het vestje ‘Magic Fairytale Zip’, maar serieus die was dezelfde dag dat de collectie uitkwam (bij Blutsgeschwister zelf) al uitverkocht in bijna maten (inmiddels helemaal uitverkocht)…

Dit vestje blijkt dus een heus collectors item te worden, aangezien al snel duidelijk werd dat maar twee winkels in Nederland het vestje ingekocht hadden! Tuthola is één van die winkels, en aangezien ik Wilma nu een beetje ken vroeg ik haar naar het vestje en pffff ja hoor ze had haar!! Ik heb voor de zekerheid gevraagd of ze de vestjes op zou willen meten, want ik had een vermoeden dat dit vestje ruim zou vallen. Dat bleek ook zo te zijn, dus ik heb van het vestje maat l in plaats van xl.

Oh echt ik was natuurlijk zo blij als een kind, en dat mag ook, want dat past uitstekend bij dit thema. En nu nog maar hopen dat de combi die ik had bedacht ook goed zou uitpakken in het echt.

Mijn ‘Somewhere over the rainbow’ combi laat ik jullie graag zien 😊. Het ‘Magical Fairytale Zip’ vestje draag ik in maat l. Van oksel tot oksel meet dit vestje 50 cm en is 62 cm lang. Het vestje heeft een lange mouwen die heel licht een ‘poffen’. Ze zijn dus vrij breed en niet aansluitend.

Mooi detail is natuurlijk de roezel die aan de voorkant van het vestje zit, met daarbij de behorende print die natuurlijk erg uitgesproken is, maar zó ontzettend uniek!

Blutsgeschwister zou Blutsgeschwister niet zijn als dit vestje er niet in meerdere kleuren/prints zou zijn. Deze zijn ook te gek en nog wel verkrijgbaar bij verschillende webshops ook in Nederland.

Ik koos er een legging (Fantastic Mind) bij in de categorie ‘dit moet je durven’ past. Zoiets schreeuwt natuurlijk mijn naam, dat begrijp je, maar ook die van jou?? Ik zelf heb echt geen geel en bijna geen blauw (petrol wel, maar niet blauw blauw) in mijn kast, daar komt nu dus verandering in. De stofsoort van de legging heet ‘Plastic Fantastic’ whahaha hoe verzinnen ze het toch weer. Ik draag de legging in xl, plat gemeten meet de band 39 cm.

Ik draag mijn nieuwe La Pintura laarzen bij deze outfit.

Ook deze legging is er in té leuke andere printjes.

Betekende wel dat er nog een shirtje bij moest komen en daar koos ik dus voor verrassend blauw met een schattig bloemetje. De naam van het model shirt is let op: ‘Totally Toto Bubi Blouse’, ja ja heb je em 😂.

Dit zijn dus van dat soort dingen die ik niet onthoud, maar ik vermeld het er allemaal wel steeds bij, omdat jij het shirt zo makkelijker kunt vinden en ze gewoon te leuk zijn die namen.

De stofsoort heet ‘Fairy Flower’ dat valt dan wel weer mee 😉. En ook dit leuke polo shirt is er in andere printjes. Ik draag het shirt in maat xl. Deze meet van oksel tot oksel 48 cm.

En dan last but not least, maak ik dit setje af met het sportieve rokje ‘Sporty Sister Skirt’. Dit is een vrij basic rokje waar ik zelf erg blij van word. Het model is simpel, wat het makkelijk te combineren valt. Verder heeft het rokje mooie details; een koord door de band, 2 zakken en aan de zijkant een streep van een print.

De stofsoort van mijn rokje heet ‘Retro pink’, maar deze is in nog heel veel andere kleuren te koop.

Het rokje draag ik in xl, de band meet 43 cm. De lengte van het rokje is niet heel lang, 47 cm. Omdat het een winterrokje is, is het voor mezelf niet storend. Gek genoeg heb ik dat bij jurkjes wel, ik heb er wel eens over nagedacht en denk dat erin zit, dat jurkjes wel eens omhoog kruipen en daar heb ik met rokjes geen last van. Hoe dan ook het blijft persoonlijk.

Graag benadruk ik dat het inderdaad echt een herfst/winter rokje is, kijk maar eens naar de binnenkant. Heerlijk gevoerd met van die zachte fleecestof.

Ik ben het rokje nog niet tegengekomen in Nederlandse webshops, wat mij betreft jammer, want ik vind het wel een toppertje die te combineren is met oneindig veel verschillende kledingstukken. Wel weet ik dat het gele rokje te vinden is bij Ny-Na en mocht je op zoek zijn naar een andere kleur dan kun je me altijd een berichtje sturen.

En vinden jullie mijn reis geslaagd? Ik zat zelf nog even met het feit dat de ene kleur roze van het rokje niet de kleur was van het roze in de band van het vestje, maar hé die komt weer terug in de legging, ‘probleem’ opgelost.

Mijn reis bracht me nog een leuke jurk, maar die bewaar ik voor mijn volgende blog. Ik hoop dat jullie wat inspiratie op hebben kunnen doen en mocht jij verliefd zijn geworden op dit vestje, je kunt Tuthola altijd een berichtje sturen of een belletje doen, Wilma stuurt haar met alle liefde op. En laat me even weten of jij dan één van de 10 in Nederland bent die dit te gekke collectors item gescoord heeft.

Veel liefs van Joyce

p.s: ik vergeet het er soms bij te vermelden, maar ik heb confectiemaat 44 en ik ben 1.81 lang.

19 Comments

 1. Joyce wat heb je weer een prachtige combi bedacht! Dit klopt gewoon! Hier word ik blij van op de vroege morgen! Wat een zoektocht is het voor je om alles bij elkaar te krijgen! Er moeten gewoon veel meer winkels komen die een uitgebreide Bluts collectie verkopen! Jij promoot dit merk in ieder geval superleuk! Ik zeg: doorgaan!!😘

  Geliked door 1 persoon

 2. Jaaaaaaa!! Ècht wel heeeeeel geslaagd!
  Ik heb zoveel op mn wenslijstje staan van Bluts en even zo weinig “geld voor kleren”… dat ik gewoon niet weet wat ik t eerst MOET nemen, ken je dat? Hmmm, toch maar snel besluiten voordat er niks meer is🥰

  Geliked door 1 persoon

 3. Girl!! Wat een geweldige combi heb je gevonden!!!! Dat was een geweldige reis: ‘Dorothy in de tornado’ waardig. Maar het is gelukt en er ‘is no place like home’ om deze outfit te rocken! Blutsgeschwister mag… nee MOET trots op jou zijn😘😘😘

  Geliked door 1 persoon

 4. Oh ik vind het rokje echt te gek! Lekker ook dat t gevoerd is.
  Ik dacht nog aan je vandaag. Ik was op een leuke nazomerfair wn zag daar bluts leggings hangen die ik nog niet bij jou voorbij had zien komen! Speciaal voor je op de foto gezet, maar je hebt ze al ontdekt 😁, had ik kunnen verwachten 😇

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s