La Pintura Cowboylaars Brisa

Tijdens mijn uitje naar S-ter in Winterswijk kon ik eindelijk maar toch eens de prachtige laarzen van La Pintura passen. Ik schreef het al eens vaker; mijn voeten zijn niet de makkelijkste voeten. Mijn ervaring met laarzen zijn niet zo fantastisch. Ik kom er vaak niet in óf er bijna niet meer uit. Één keer kocht ik (nieuwe) leren laarzen via marktplaats. Dat was waarschijnlijk niet de beste optie, het koste wat blaren, pijn en doorzettingsvermogen… maar ik moet zeggen daarna liepen (en ze lopen nog steeds) geweldig.

Het setje wat ik hier draag is gemaakt door Bobbeez

Punt is alleen wel, dat ik dat ‘drama’ niet meer wou. Dus in winkels paste ik wel eens andere laarzen, maar als ik enigszins dacht, dit wordt het niet, ben ik er niet aan begonnen. Bij het zien van de La Pintura’s kreeg ik weer wat hoop, omdat ik verschillende berichten hoorde over dat de laarzen ook geschikt zijn voor wat bredere voeten. En hoe fijn is het dan als je ze tegenkomt in de goede maat én kleur.

En ik had een zeer goed excuus, want na mijn blog over de Grünbein schoenen, was mijn man wel toe aan iets anders. De Grünbein schoenen daar is hij niet zo van gecharmeerd (niet dat het mij iets kan schelen), dus ik liet de roze La Pintura’s zien en vroeg hem wat hij daarvan vond. Ik mocht ze gelijk bestellen zei hij! Dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen 😂. Maar het liefst wou ik ze wel in een winkel passen, dus dit uitje kwam precies op het goede moment.

Bij S-ter paste ik de laarzen (in maat 42, mijn gebruikelijke maat) met panty kousjes. Normaal gesproken draag ik mijn laarzen met sokken. Ik moet zeggen dat het me verbaasde hoe makkelijk ik in de laarzen kwam. Ik voelde gelijk dat mijn tenen netjes en niet al te ingeklemd zaten. Alleen bij het brede gedeelte zat het nog strak.

Gelukkig waren er nog meer ‘La Pintura kenners’ in da house en vertelden dat dit bij hun ook zo was. Het zou ongeveer een weekje duren voordat de laars helemaal goed zou zitten.

De La Pintura zijn Spaanse laarzen die gemaakt worden in Portugal, met de hand. Ze zijn volledig van leer. En leer, dat loopt nog uit zoals je misschien wel weet. Ik had daar inmiddels wel ervaring mee, dus daar had ik alle vertrouwen in. Het grote verschil met mijn andere laarzen was, dat die ook behoorlijk strak zat bij de hak en ik ze bijna niet meer uit kreeg.

Prachtige stiksels

Dat is bij de La Pintura laarzen helemaal niet het geval. Mijn hak voelde gelijk beter in deze laars. Ik ben de laarzen gaan inlopen met sokken. Mijn ene voet is iets groter dan de andere, dus bij die laars koste het iets meer moeite om hem uit te krijgen, maar ik had niet zoals bij de andere laarzen hulp nodig van mijn man.

Dit te gekke setje is van Tante Betsy

Dat inlopen heb ik gedaan in fases; eerst thuis bijvoorbeeld bij het schrijven van een blog of even lekker Facebooken. Kleine stukjes lopen in huis. Daarna wat meer gaan lopen, naar buiten etc. Doordat het best warm weer was heeft het even geduurd voordat ik deze blog kon plaatsten, omdat ik simpel weg niet echt zin had om ze tijdens die temperaturen in te lopen. Inmiddels is de temperatuur weer gezakt en ben ik de afgelopen dagen verder gegaan met inlopen.

Ik ben er nu ook voor mezelf achter dat ik de laarzen ook te gek vind met een jurkje zonder panty, gewoon met blote benen dus. Dat was iets wat leuk was voor anderen, maar niet voor mezelf, maar inmiddels ben ik daarvan teruggekomen. Bij mij kwam dat met name door de temperatuur, ik dacht dan krijg je toch koude benen of snikhete voeten, het is een kwestie van de goede temperatuur erbij zoeken, dus een graadje of 20 is perfect.

Het is wel grappig trouwens, dat ik elke keer toch stiekem dacht toen ik de laarzen uitdeed, als ik ze zelf maar weer uit krijg… dat komt omdat je voeten natuurlijk wat warmer worden en wat op kunnen zetten, maar elke keer lukte het gewoon. Zelfs dus de wat bredere voet.

Lol tijdens de foto’s maken 😂

Ik heb dus geen pijn gehad bij het inlopen of blaren gekregen. Wel aan één voet op het breedste punt dat het even wennen was, maar het leer heeft even tijd nodig iets soepeler te worden. Pintura laarzen zijn beschikbaar in 8 kleuren van maat 36 t/m 42.

S-ter heeft op dit moment alleen de roze laarzen te koop, want precies mijn favoriete kleur is. Maar ook de andere kleuren zijn te gek, ik mis nog wat wat kleuren schoenen in mijn assortiment, dus het is heel goed mogelijk dat er nog een paar bij komt 😅.

Veel liefs van Joyce

24 Comments

 1. Deze blog geeft hoop. Ik heb ook best brede voeten, dus ik had de hoop op leuke gekleurde laarzen al opgegeven. Vooral omdat ik ze inderdaad ook nog graag met sokken wil dragen. Binnenkort dus maar weer eens gaan passen dus. 😄

  Geliked door 1 persoon

 2. Te gek gaaf en wat fijn dat je eindelijk gekleurde laarzen hebt gevonden. Kan je weer super gekleurde combinaties maken en echt Joyce. Wauw. Leuk weer mee te lezen.
  Fijne zondag.

  Liefs Charline.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ze staan je zo gaaf!!! Prachtige kleur ook! Als je uittrekhulp nodig hebt, koop dan een laarzenknecht bij Dille & Kamille: voor €4,95 heb je een handig houten hulpje en teek je ten alle tijden je laars superelegant uit!! Ik heb op beide verdiepingen eentje liggen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik begin ook met de roze laarzen. Twee weken later heb ik de blauwe, groene en zwarte ook. Tevens komt de rode, donkergroene, bordeauxrode, donkerblauwe en paarse ook nog (in september en november weer leverbaar). Ik heb al mijn andere schoenen verkocht of weggegooid. Ik wil niks anders meer.

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat een leuke blog! Ik mag in juni weer nieuwe orthopedische schoenen/laarzen laten maken en ik heb besloten dat het nu wel eens tijd wordt voor een lekker woest kleurtje (mijn eerdere exemplaren hebben behoorlijk veilige kleuren). Ik was dus op Google inspiratie aan het opdoen en zo stuitte ik op je blog. Ik twijfel nog tussen roze of rode laarsjes. Of misschien groen, of…

  Vind je het goed dat ik de foto’s van jouw laarzen in m’n schoenenmapje opsla als voorbeeld voor de schoenmaker? Zo duidelijk zie je ze zelden.

  Like

 6. txx vooor t delen van de te gekke kleurtjes cowboy laarzen maar nu wil ik ze allemaal kan ik niet kiezen ik ging voor roze lol leuke kleurijke dame ben je
  leuk niet zo n grijze muize vrouw net als hier lekker felle kleurtjes dragen

  Geliked door 1 persoon

  1. alleen nu heb ik eindelijk kleurtjes wat ik leuk vind en de goede hakhoogte n paar cm niet van die grote blok hakken waar je je nek op breekt
   zijn ze uit verkocht jammer jammer

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s