Bobbeez Dresses & more

Sinds ik terecht gekomen ben op de verschillende Facebook groepen die met kleding te maken hebben, ben ik onwijs leuke dingen tegengekomen; nieuwe merken, nieuw serviesgoed, maar ook dames die zelf stoffen kopen en daar vervolgens op maat kleding maken op verzoek.

En zo kwam ik ook ‘Bobbeez’ tegen. Ik ben Bobbeez gaan volgen via Facebook en Instagram en ik zag regelmatig berichtjes van vrouwen die iets bij Bobbeez hadden laten maken.

En zo kwam er steeds een stofje naar voren die ik zo ontzettend gaaf vind. Een stofje met kabouters. Ik weet niet wat het is met kabouters, maar ik heb er een zwak voor ofzo. Ik heb geen kabouter in de tuin staan of überhaupt nergens staan, maar op stofjes vind ik het zo gaaf.

Dus toch maar eens contact opgenomen met Susan, Susan is het gezicht achter Bobbeez. En toen ging er een nieuwe wereld voor me open. Zo’n beetje alles is wel mogelijk. Susan heeft een aantal soorten stoffen in haar assortiment waar je uit kunt kiezen en dan kun je alle kanten op. Wil je stofjes combineren? Wat voor kledingstuk(ken) wil je etc…

De complete set is gemaakt door Susan, ik draag mijn Grünbein schoenen erbij 🤗

Susan is een creatieve dame, ze vertelt zelf graag haar verhaal: “De naam Bobbeez bestaat al langer, het was de naam waaronder ik eerst op kleine schaal tassen maakte en knuffels en alles wat maar onder mijn handen vandaan kwam. Ik deed dit naast het maken van schilderijen en geboortekaartjes en natuurlijk ons gezin, huis en mijn “gewone” werk.
Toen 3 jaar geleden iemand in een facebookgroep op zoek was naar een jurk in een bepaald stofje wat ik toevallig had liggen, is het maken van jurken voor anderen begonnen.”

Ook heb ik nog een te gek kaboutervest!

“Al snel groeide het uit tot een echt flinke jurkenstroom uit mijn atelier en registreerde ik me met terugwerkende kracht bij de KvK.
Inmiddels naai ik ik ook de prachtige collectie van Anna Nyken ontworpen door mijn vriendin Nynke van Diezijner in Groningen en van het nieuwe merk Cherry Chick.”

Links: Anna Nyken Rechts: Cherry Chick

Susan Hupkens is moeder van 3 tieners en in het dagelijks leven Industrial Engineer bij Mars (van de chocolade). “Maar ik krijg iedere week hulp van mijn schoonmoeder en ook mijn man helpt bijv bij het ontwerpen van stoffen of bedankkaartjes. Beide dochters helpen mee als hun bijbaantje met schoonmaken en de administratie in het atelier.”

“We wonen met zijn 5-en in een verbouwde boerderij in Boekel in Noord Brabant en genieten volop van het leven met zoveel groen om ons heen. In een bijgebouw heb ik het naaiatelier ondergebracht met een donkere kamer vol met stoffen. Donker? Ja, om het risico van verkleuren op de rol te vermijden.”

De binnenkant van het vest is mooi afgewerkt met een prachtig bijpassend stofje. Het is allemaal prachtig afgewerkt.

“Tijdens mijn “gewone” werk zit ik hele dagen achter de computer via video- en telefoonverbindingen te vergaderen. Het is financieel, technisch, strategisch en meestal projecten met wat langere termijn.

“De combinatie met ons gezin en Bobbeez is soms zwaar maar het patroontekenen, knippen en naaien geeft mij heel veel rust en voldoening.
Zo leuk om iets naar wens te maken, om samen iets te ontwerpen en dan blije berichten te lezen. Ik heb heel veel klanten die het super vinden dat er eindelijk een keer een jurk lang genoeg is of rekening houdt met het maatverschil in hun lijf tussen onder en boven of geschikt voor lipoedeem-armen of benen.”

“Mijn man is grafisch vormgever en het kriebelt altijd samen dingen te doen, dus we zijn nu bezig met nieuwe biologische stoffen, maar ook 3d prints horende bij die stof en nog veel meer. Hopelijk allemaal klaar in de herfst. Qua stoffen koop ik graag direct bij skandinavische ontwerpers omdat ik de retro kleuren en stijl mooi vind, soms een flinke gok om zelf te importeren maar zeker de moeite waard.”

“Ik teken een patroon per klant aan de hand van maten van een fijnzittende jurk, rok, shirt etc. De afwerking, halsvorm etc kan men allemaal zelf bepalen, net als de stof dus.”

Ik stuurde het shirt met de ijsjes naar Susan, omdat ik dit een fijn model vind.

“De maten worden doorgegeven volgens de meetinstructie’s of er word een kledingstuk opgestuurd.”

Ook het rokje stuurde ik mee, dit is het ultieme model rokje voor mij. Zo leuk ook met de zakjes erop.

“Ik werk zo omdat ook mensen met dezelfde lichaamsmaten een andere pasvorm kunnen wensen of een andere lengte etc. Al die patronen bewaar ik op naam en zo kan dus heel makkelijk een volgende keer die favoriete jurk weer gemaakt worden in een andere stof of met andere hals ofzo.”

Wat ontzettend leuk om te lezen he! Ik word altijd erg blij van het verhaal achter de ‘naam’. Op de Facebook pagina van Bobbeez vind je meer informatie over de stoffen waar je op dit moment een keuze uit kunt maken en wat de prijzen zijn.

Maar Susan stuurde me ook een foto van een sneakpeak! Dit zit er dus aan te komen 😍.

Ik heb, zoals jullie hebben kunnen zien, gekozen voor een complete set. Ik vond het wel heel spannend om de maten door te geven, maar ik dacht… als ik dan toch bezig ben dan maar goed 😅. Het leuke van deze kledingstukken is dat ik ze ook weer kan combineren met andere kleding die in mijn kast ligt.

Die combi’s laat ik uiteraard weer zien op mijn Facebook pagina en Instagram. Als je het leuk vind kun je Bobbeez ook volgen via deze social media en mocht je iets zien kun je Susan altijd vrijblijvend een berichtje sturen.

Ik ben stiekem wel benieuwd wat jullie van mijn set vinden. Een beetje hysterisch is het wel, maar ach heerlijk om af en toe te knallen toch 😂.

Veel liefs van Joyce

30 Comments

 1. Oooh Joyce….wat is dit een geweldige combinatie en wat staat het je prachtig mooi. Echt voor jou gemaakt en dat is in dit geval ook nog eens zo ha ha ha. Geniet van je geweldige aankoop en een fijne zondag

  Geliked door 1 persoon

 2. Wow Joyce, wat gaaf! Prachtig, die kleuren, het vest, dat shirt,die legging om over het rokje maar te zwijgen, zo mooi allemaal! 💗😍 En uit ervaring weet ik dat de kwaliteit van afwerken ook nog eens heel mooi is. Zelf heb ik een shirtje van Bobbeez, was heel spannend, ik had zelf iets verkeerd opgemeten,zo dom, maar Susan pakte dat zo goed op, top service!! Dus zeker voor herhaling vatbaar!

  😘 Ger Da

  Geliked door 1 persoon

  1. Ha Joyce.
   Ook,ikben net als jij een kleurrijk type. Met ook een geheel eigen kledingstijl. Op mijn 70e nu , ben ik een opvallend geklede vrouw. Ook ikmheb onlangs bij toeval Susan ontdekt. Ze heeft inmiddels al diverse dingen voor me gemaakt. Echt te gek. Wat een talent heeft ze. Zelf heb ik altijd mijn eigen kleding ontworpen. Bij Susan gaat dit goed samen.
   Ook voor mij gaat bij Bobbeez en wereld open.
   Zo gaaf !

   Geliked door 1 persoon

   1. Hoi hoi,
    Wat ontzettend leuk dat u een berichtje stuurt, bedankt! Wat geweldig als je zelf je kleding kan maken, dat kan ik helaas niet. Er zijn zoveel leuke stofjes te koop!

    Like

 3. Wat ontzettend leuk om te lezen, zelfs als je het verhaal achter bobbeez al kent. Geweldig multitalent die Susan. En wat een heerlijk bonte set is het geworden 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een super gave set is t geworden. Heerlijk over de top
  En Susan vind ik een hele sympathieke vrouw. Ooit geweest toen ik met een vriendin daar heen ging die een jurk heeft laten maken

  Geliked door 1 persoon

 5. Joyce, hier wordt ik vrolijk van, in de regen onder de luifel van de caravan! Je weet, ik ben fan van je stippelrokje…me ook maar eens verdiepen in de mogelijkheden. En dat vestje..en die legging!! 😍😍😍😍 té leuk!
  Groetjes,
  Karin

  Geliked door 1 persoon

 6. Hihi, ‘ heerlijk om af en toe te knallen’ ! Ik zie jou alleen maar knallend voorbij komen. En het staat je fantastisch! Je hebt mooie stoffen gekozen, echt heel leuk. En Susan heeft het prachtig gemaakt voor je. Complimenten voor jullie allebei.

  Geliked door 1 persoon

 7. Hysterisch? Helemaal niet. Het is 100 % Joyce. Past helemaal bij jou. De kabouterstof heb ik ook nog liggen. 2 meter. Was de bedoeling om er voor mijzelf iets van te maken maar durf het nog niet. Wordt waarschijnlijk toch iets voor meisjes.

  Geliked door 1 persoon

 8. Wat een super mooie set . Van het kabouterstofje heb ik ook een jurkje gemaakt voor mijn dochter. Print is van fiona hewitt. Zij heeft hele geweldige printjes Super dat je via je blog ook een keer een eigen label in het zonnetje zet. Echt gaaf van je. Bobbeez maakt hele mooie dingen

  Geliked door 1 persoon

  1. Bedankt voor je leuke berichtje Willeke, super leuk om te lezen, dank je wel! Ook heb ik al eens geschreven over ‘toffe tutta’ dit is ook een eigen label, alleen dan net weer even anders. Misschien ook leuk om te lezen voor jou? Groetjes Joyce

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s