ToffeTutta

Ja jaaa en hier is ie dan hoor: de blog over ToffeTutta! Het was zo ontzettend leuk hoe zo enthousiast jullie reageerden op ‘de poezenjurk’ en gelijk hebben jullie, ik ben minstens zo enthousiast! Daarom vond ik het ook echt beter om een aparte blog over ToffeTutta te maken er valt namelijk heel veel over te vertellen en te laten zien 🤗.

Graag geef ik Heidi het woord, zodat ze zelf kan vertellen over haar ‘ToffeTutta’.

“ToffeTutta is officieel in juni 2017 ontstaan, doordat ik, Heidi, inmiddels meer dan genoeg jurken voor mezelf had gemaakt. Omdat ik het ontwerpen en maken van kleding heel leuk vind om te doen, dacht ik: misschien kan ik hierin ook wat voor anderen betekenen?”

“Bovendien was mijn ervaring, dat er niet zo heel veel leuke, vlotte merken zijn waar je je als “vollere” vrouw ook prettig in voelt. Dus net even wat meer ruimte bij die gebieden waar dat heel prettig kan zijn en die allemaal beginnen met een B: borsten, billen, buik, (boven)benen, boven armen. Vandaar dat ToffeTutta is ontstaan.”

“En ToffeTutta is Heidi en Heidi is ToffeTutta. Ik ontwerp mijn eigen patronen, zoek alle stoffen, randjes, kantjes, knoopjes en dergelijke bij elkaar en maak het hele product.
Dus van het begin tot het eind, alles in eigen beheer.”

“Ik werk in de jeugdzorg (ik heb samen met mijn man een gezinshuis waar 6 kinderen wonen) en heb geen opleiding in ontwerpen, mode of iets dergelijks. Ik ben wel creatief, maar heb dat jaren op een zeer laag pitje gezet, doordat ik andere prioriteiten stelde. Maar door mijn intensieve baan heb ik gemerkt dat ik, om de weegschaal in evenwicht te houden, er iets anders bij moest gaan doen. En ToffeTutta is daar het resultaat van!”

“Ik heb nu een eerste set jurken klaar en die hangen sinds zaterdag bij Marianne van Kunstig Kitschwerk in Kampen. Zij heeft me gepusht om vandaag mijn jurken beschikbaar te stellen voor verkoop. Anders had ik het vast nog niet gedaan, zo onzeker als ik me voel over mijn eigen kunnen. Ik vind het ook super dat zij mij deze kans heeft geboden! En de eerste verkochte Poezenjurk is een feit! ToffeTutta is een trots blij ei!”

De eerste verkochte jurk 😊

“Op dit moment hangen mijn jurken dus bij Kunstig Kitschwerk in Kampen, waar ze te koop zijn. Ga daar gerust eens langs, want Kunstig Kitschwerk heeft ook heel veel andere leuke spulletjes. En wie weet hangt er een ToffeTutta die voor jouw gemaakt (b)lijkt!?”

“Ondertussen ga ik hard verder met het optimaliseren van de modellen en maten, zodat ik in de toekomst nog meer vrouwen gelukkig kan maken met een ToffeTutta.”

“Van een ToffeTutta jurk wordt je trouwens al snel blij, want ik heb namelijk een eigen eigenwijs maat systeem. Heb je normaal maatje 46? Dan is de kans groot dat je van een ToffeTutta een S of M nodig hebt. Hoe leuk is dat? De kleinste maat op dit moment is een xxss (die bestond nog niet dacht ik?), de grootse een XXL. Ik denk dat de xxss ongeveer maat 38/40 is en een XXL ongeveer maat 54-56. Maar bedenk daarbij wel, dat ook bij de kleinere maten het model wat wijder valt, vooral vanaf de taille.”

“Omdat ik alles in eigen beheer doe, maak ik geen massa productie. De oplage is beperkt en daardoor blijft het uniek. En door mijn drukke baan heb ik ook niet elke week een nieuw setje jurken klaar.”

“Maar achter de schermen wordt hard gewerkt om leuke nieuwe stofjes, kantjes, randjes en frutsels aan elkaar te zetten en te verwerken tot een nieuwe jurk. In de toekomst wil ik steeds meer jurkjes aan gaan bieden via Facebook en een website (die nog in ontwikkeling is).”

“En ook wil ik me gaan richten op het op maat maken van jurkjes, want er zijn nu eenmaal weinig vrouwen die volledig binnen 1 standaard maat vallen. Maar goed, alles op zijn tijd. Maar mocht je wensen hebben, of vragen, stel ze gerust. Ik wil altijd meedenken over mogelijkheden.”

“Tenslotte nog enkele kernwoorden die ik van toepassing vind op een ToffeTutta: uniek, kleine oplage, kleurrijk, met aandacht en liefde gemaakt, in tricot dus rekbaar, in combinaties van stoffen en kleuren en randjes en kantjes en knoopjes, maar ook altijd met heerlijke zakken! Dat is in het korte ToffeTutta.”

Wat een te gek verhaal he! Je kunt ToffeTutta volgen op Facebook en Instagram en bij Kunstig Kitschwerk kun je de jurken in het echt bewonderen, passen en kopen. Ik ben heel benieuwd naar wat Heidi nog meer voor ons in petto heeft 😊.

Veel liefs van Joyce

12 Comments

 1. Wauw wat tof dat Heidi zulke mooie jurken mnnaakt en zo leuk voor de iets vollere meiden onder ons !
  Superleuk Joyce dat je dit onder de aandacht brengt!
  Ik heb weer genoten!
  Liefs Boukje😘😍💕🌻🌻🌻🌻

  Geliked door 1 persoon

 2. Leuk hou van kleuren en kleurige kleding en heb maatje 40/42 dus dit is helemaal mooi voor me!!Al te koop via website of nog niet?? Hopelijk ook geen massaverkoop hou van kleuren en 1 tje geen alle maten dezelfde jurken , r okken etc !!Hoor het via web of het al te koop is !

  Geliked door 1 persoon

  1. Bedankt voor je leuke reactie! Zeker geen massa verkoop, omdat Heidi alles zelf maakt. Hou ToffeTutta op fb in de gaten, maar je kunt haar het beste even een berichtje sturen omdat het nog echt in de beginfase zit 😊

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s