SWEETY Singlet Dress ❤️Lalamour

Hoe gaaf is het dat ik een blog voor en over Lalamour mag schrijven! Kennen jullie het merk Lalamour al? Het bestaat eigenlijk nog niet eens zo heel lang. Twee jaar geleden werd de eerste spring/summer collectie gelanceerd en BOEM! Daar staat toch een mooi merk zeg! De ontwerpster van Lalamour is Margrit Pronk. En voordat ik vertel over de prachtige jurk die ik heb ontvangen, vertel ik graag eerst een beetje meer over het ontstaan van Lalamour.

Ik doe dat aan de hand van een interview wat het trendy blad Vintage Fashion, van Vintageglossy, had met Margit zelf. Wat een tof blad trouwens, hebben jullie het wel eens gelezen? Ik ben helemaal niet zo van de bladen, maar er staan regelmatig interviews in met merken en winkels waar ik fan van ben.

“Vaak wordt me de vraag gesteld waar de inspiratie vandaan komt. Hier is geen eenduidend antwoord op te geven laat staan dat ik in een paar zinnen dit zou kunnen aangeven. Het is een constante bron van indrukken en informatie die je dagelijks opdoet. Voor mij is het net zoals iets ademen.”

Maar Margrit met haar voorliefde voor stoffen in welke vorm dan ook blijft kledingontwerpster in hart en nieren. “Het idee ontstond om een nieuw label op te starten. Hierbij had ik een geheel eigen stijl voor ogen. Kleurrijke ontwerpen, verschillende dessins, vrouwelijke vormen met een vleugje nostalgie. Ik ontwerp jurken, rokken en tops in voornamelijk bohémien en retro stijl. De stoffen die ik gebruik zijn hoofdzakelijk elastisch zodat het pasbereik groot is en de kleding comfortabel zit. Uiteindelijk is dit alles samengekomen in Lalamour waar ik nu ruim twee jaar mee bezig ben.”


“De naam is geïnspireerd op Dorothy Lamour, een zangeres en filmster uit de jaren ’40, een tijd waarin vrouwen en vrouwelijk waren. Het creëren van een collectie in een soort herbeleving van vroeger waar de samengevoegde lapjes iets moois vertegenwoordigen. Gedreven door het romantische verlangen naar een kleurrijke, positieve wereld, zet ik mijn passie voor ontwerpen in om zoveel mogelijk vrouwen te laten stralen.”

En wat kunnen wij shinen in de jurkjes, rokjes en tops van Lalamour! Ik heb het nu zelf kunnen ondervinden, want eerlijk is eerlijk, dit is mijn eerste Lalamour jurkje. Bij menig ander heb ik er vol bewondering naar gekeken, maar voor mezelf nog niks aangeschaft. Van de spring/summer collectie 2019 jaaaa… daar had ik al een mooi jurkje van op het oog en nu was mijn kans daar om deze beauty te passen.

Het jurkje bestaat uit 95% polyester en 5% elastaan, maar het voelt anders aan dan de meeste andere jurkjes die ik heb. Het heeft een hoog aaibaarheids gehalte, lekker glad. Dat zorgt er denk ik ook voor dat het jurkje mooi om je lichaam valt.

Het is wel grappig, want ik zocht de jurk op de site van Lalamour en hetvolgende stond op de site vermeld, maar ik vind het dus ook gelden voor de Singlet Dress die ik draag (ik had het bovenstaande toen al geschreven):

Een schattige kleine roos zwevend boven de stof. De nieuwe losse jurk doet precies wat de naam zegt: hij valt losjes rond het lichaam. Draag het als een tuniek boven een legging of een skinny jeans of met blote benen als een ontspannen jurk op warme zomerdagen. De SWEETY-serie is verkrijgbaar in vier kleuren: turkoois, groen, antraciet en rood.

Er zijn dus verschillende modellen in deze stof te koop, maar ook verschillende kleuren.

Ik viel gelijk voor het groene jurkje. De roze bloemetjes maken het helemaal af.

Care for the earth ❤️ Respect workers

Ik draag maat xl met mijn maat 44. Van oksel tot oksel meet het jurkje 47 cm, de taille meet 44 cm en de lengte van de jurk is 1.03 cm.

Het jurkje loopt wijder uit na de taille. Het bovenste gedeelte van de jurk heeft een mooie cross over.

Ik hoop echt dat je temperaturen op gaan lopen, want ik het echt zo’n zin om dit jurkje te gaan dragen. Maar uiteraard staat dit jurkje ook te gek met een spijkerjasje en panty, dit zal ik op mijn Instagram account nog zeker laten zien!

Ben jij nieuwsgierig geworden naar Lalamour, maar heb je geen idee of er een verkooppunt bij jou in de buurt zit of waar je Lalamour online kunt kopen? Hier vind je de verkooppunten.

Veel liefs van Joyce

Ik heb dit jurkje ontvangen voor mijn blog ❤️

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s