Polkadot uitje

Afgelopen zaterdag ben ik onverwachts naar Haarlem geweest! Mijn dochter en ik zouden in de vakantie nog gaan shoppen in een stad. En vrijdag bedachten we dat het Haarlem zou worden, eerst naar mijn broer en zijn gezin en daarna de stad in 🤗.

Mijn dochter, Noa, is 10 jaar. Geen idee of dat met jullie kids ook zo gaat, maar die van mij zijn met name te porren voor de speelgoedwinkels en de rest… Tja… Liever niet 😊. Maar Noa wordt ouder en er is iets meer mogelijk. Toch wou ik eigenlijk zelf gewoon maar naar één winkel: ‘Polkadot’.

Op Facebook volg ik Polkadot al een tijdje en heb ik er leuke verhalen over gehoord van verschillende jurkenzusjes. En zeg nou zelf, alleen van die naam alleen al word je blij 🤗.

Die telefoon 😍 en hij doet het gewoon!

Polkadot is een stippen patroon of print. Zoals het liedje uit de jaren 50 : “Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini” Omdat de Polkadot print een tijdloze klassieker in de mode is, en echt dat nostalgische gevoel van de vrouwelijke kleding heeft.

Dus wij naar binnen; wat een ontzettend knus winkeltje was mijn eerste indruk. Maar we waren nog niet binnen en staat ineens Charlotte, (de eigenaresse) enthousiast voor me! ‘Heeej Joyce’. Ik werd gewoon herkent 🤣. Best wel apart is dat hoor, ik ben ook gewoon maar stipje op deze aardbol, maar ook wel een heel erg leuk, lief en mooi compliment 😊.

Als ik op uitje ga neem ik altijd van te voren contact op, in dit geval was het echt een spontane actie! We hadden even de tijd om te kletsen en foto’s te maken, dus ik ben ontzettend blij dat ik nu het verhaal achter Polkadot mag vertellen! En ik garandeer je, het is weer super leuk om te lezen!

“Mijn moeder Marianne is de winkel 27 jaar geleden gestart toen was ik
12. Het is me met de paplepel ingegoten! Na school kwam ik altijd even een kopje thee halen in de winkel en ook ging ik van jongs af aan mee op inkoop.”

“De winkel heeft een nostalgische sfeer, dat komt door de oude toonbank en kast, die een erfstuk zijn van mijn oudoom die een postzegel-winkel had. Ook houden we van beeldjes en meubels uit de jaren 50 waar we als hobby verzamelaars van zijn.”

“Mijn moeder maakt de schilderijen die in de winkel hangen, dat zijn hele
vrolijke en kleurrijke schilderijen gebaseerd op zwart-wit foto’s die ze verzamelt. Vaak met dieren, bloemen en kinderen erop. Het past zo goed
bij de kleding! In de winkel verkopen we ook kaarten van haar schilderijen.”

“Mijn moeder stelde een kledingcollectie samen van zelfstandige Europese merken. Door de jaren heen is de mode veranderd maar in Haarlem zijn wij een begrip vanwege 4 steady kenmerken: Natuurlijke Materialen, een vrouwelijke pasvorm, bijzondere merken waarvan de kwaliteit hoog is en prints en kleur.”

“Het tweede waar we bekent om staan zijn onze sieraden. Mooie merken uit Parijs, Berlijn en Nederland. Altijd in de hipste kleuren met steeds weer wat nieuws. We hebben keus uit honderden oorbellen, als je iets bij je outfit zoekt, vinden we altijd wat.”

Kijk nou hoe gaaf ; roodkapje sieraden 😍

“Daarnaast verkopen we brillen en schoenen.”

“Acht jaar geleden ben ik bij de winkel gekomen. Daarvoor werkte ik als docent en DJ. In die jaren hebben we langzaam toegewerkt naar een overname. Dit jaar was het zover! Nu zijn de rollen omgedraaid en gaat mijn moeder met mij mee op inkoop, om me te helpen.”

“Wat zo leuk is, is dat mij moeder en ik precies dezelfde smaak hebben. We hebben verschillende stijlen kleding: Jaren 40-50 stijl merken uit Engeland.
Wie houdt van nostalgie en een vrouwelijke lijn, kan z’n hart ophalen
aan de prachtige retro-kleding. Toffe prints met een mooie taille en ruimte voor buikjes en heupjes. Geweven katoen en viscose dus geen stretch.”

“Retro tricot met prints. Ga uit je dak met de nieuwste collecties van oa Bluts, Tante Betsy, Zilch en Bakery Ladies. Hippe prints, kleur en een mooie pasvorm.”

“Vesten en truien van biokatoen of 100% wol. We hebben een geweldige collectie vesten en truien van Duitse en Scandinavische merken.
Folkloristisch look en duurzaam geproduceerd.”

“Losser vallende, zwierige kleding van Masai. We hebben een van de grootste collecties van dit Deense merk in Nederland. Masai staat bekent om de mooie prints en stoffen van Viscose. En de losser vallende stijl, maar wel met een taille lijn erin.”

“Jassen: We hebben altijd een fijne collectie jassen is huis. Zoals de jassen van Blutsgeschwister, Danefae en Masai.”

Het is maar een klein winkeltje, maar toch heeft Polkadot alles wat je nodig hebt zou ik zo zeggen 😊. Ik ben ontzettend blij dat ik dit gezellige winkeltje nu met eigen ogen heb mogen bewonderen!

Echt, Haarlem kun je op je shop-uitjes-lijstje zetten 🤗. Bedankt lieve Charlotte voor je gastvrijheid en deze spontane actie!

Veel liefs van Joyce

11 Comments

 1. Wat een knus kleurrijk gezellig winkeltje, de foto’s spreken voor zich. Dit is er ook eentje waar je je wel wat uurtjes je kunt vermaken. Nog nooit in Haarlem geweest, misschien toch ook maar eens die kant op want dit ziet er héél aanlokkelijk uit.
  Leuke blog weer Joyce! 🌺

  Geliked door 1 persoon

  1. Haarlem is werkelijk een TE GEKKE stad!!! Ik kom er heel graag en polkadot ken ik al voordat Tante Betsy op mijn radar kwam. Vooral de swingdresses trokken toen nog mijn aandacht! Gauw weer eens gaan denk ik🥰

   Geliked door 1 persoon

 2. Haarlem is werkelijk een TE GEKKE stad!!! Ik kom er heel graag en polkadot ken ik al voordat Tante Betsy op mijn radar kwam. Vooral de swingdresses trokken toen nog mijn aandacht! Gauw weer eens gaan denk ik🥰

  Like

 3. Goedemorgen, wat weer een leuk verhaal. Echt bijzonder en leuk dat je het verhaal achter een winkel verteld. Erg leuk om te zien en een kijken je te nemen in een winkel. Ik ga zaterdag naar Utrecht en misschien moet ik toch ook eens een kijkje je gaan nemen in andere steden. Ha ha ha.
  Fijne dag en de groetjes he. Liefs Charline

  Geliked door 1 persoon

 4. Hoi Joyce! Leuk verhaal over Polkadot. Als ik bij mijn zus in Amsterdam ben en we willen winkelen, kiezen we praktisch altijd voor Haarlem. En Polkadot kennen we ook. Je noemde je 10 jarige dochter. Ik heb een bijna 10 jarige kleindochter .Hebben ze daar ook kleertjes voor? Groetjes van Petra uit Bakkeveen/ Friesland

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s