SoMuch Fashion uitje

Al regelmatig heb ik SoMuch benoemd in mijn blogs. Alleen een ‘officieel’ uitje was er nog niet van gekomen. Nu is het eindelijk zover: in deze blog lees je het verhaal achter SoMuch Fashion, die gevestigd is in Heerenveen en ook een webshop heeft.

SoMuch is voor mij de eerste winkel die ik ontdekte na mijn verhuizing, 2,5 jaar geleden. Ik voel me er helemaal thuis, samen met jurkenzusje Annemiek hebben we letterlijk gek staan doen in de winkel 🤣. Binnie is de eigenaresse van SoMuch; een super gastvrije vrouw, die je gelijk laat thuis voelen in haar mooie winkel.

“SoMuch is ontstaan in eind 2008, een kleine website met een paar merken. Ben begonnen met beetje King Louie, dit omdat ik daar toen zelf een jurk van had en het verder nog niet online veel verkrijgbaar was.”

“Ook had ik wat kids merken,o.a. Claesens, Koeka en nog wat merkjes.
De zoektocht naar leuke aparte jurkjes was moeilijk, ook omdat toen der tijd King Louie zelf amper iets online had. Die kwam later met een website weet ik nog.”

“Daarom dacht ik, ik begin zelf. Het was een simpele en makkelijke website, weet nog dat ik zelf steeds elk verkocht artikel van de voorraad moest halen, wat een werk zeg.”

“Daarna zelf een nieuwe site gemaakt en die ik nu heb is de laatste zelfgemaakte met foto’s en layout.
Sinds kort doen we het meeste met de fietskoeriers, dit omdat het beter is voor het milieu en alle kleine beetje helpen.”

“De dames kleding ben ik toen gaan zoeken via internet, foto’s die ik tegen kwam van een merk. Zo begon ik mijn zoektocht naar leuke merken voor de website.”

“Tante Betsy heb ik letterlijk bijna gespamd in het begin, dit omdat ik de jurkjes zo leuk vond en ze graag wou verkopen. Deze waren toen ook alleen bij TB zelf op de site te koop en verder nog op weinig ander plekken. En dat is dus gelukt, ik heb ze mogen verkopen.”

“Ook ontdekte ik 2011/2012 het merk Le Pep, ook een leuk merk toen, met een eigen lijn en stijl.
Zendee werd toegevoegd, Who’s that girl en ja toen begon het allemaal goed voor me.”

“Ook kwamen er meer en meer kids merken bij, super leuk.”

“Van tijd tot tijd ging ik ergens even een korte tijd in een leegstand pand mijn voorraad verkopen aan het einde van een seizoen, in verschillende plaatsen heb ik dit gedaan.”

“Tot ik in 2015 in Heerenveen terecht kwam op de Dracht 138 en ik daar 2 maanden een pand ging huren.
Was gewoon een Pop- Up store voor 2 maanden, tja en das iets uit de hand gelopen dus nu.”

“De merken zijn uitgebreid, de winkel op een andere plek nu (Wettertoer 13) en de website wordt ook steeds meer bekend.”

“De verkoop van SoMuch in de winkel wordt gedaan door familie, meest is mijn zus Ida bij me en mijn man en dochter zijn er ook in vele gevallen bij aanwezig. En soms hulp van vriendin die in de winkel is , als ik niet kan.”

“Op inkoop gaat mijn dochter vaak mee, zij kan voor de kids mooi mee helpen wat in is en wat niet.”

Jurkenzusjes in een broek van Tante Betsy 🤗

“Voor het werk qua inkoop, verkoop, webshop ect, dat doe ik allemaal zelf.
Dus geen grote firma of personeel bestand achter de hand, nee doe ik zelf in mijn uppie allemaal. En das best druk soms moet ik je zeggen 😊.”

“We willen graag een super vriendelijke behulpzame winkel zijn, zowel in de stenen winkel als online.
De kracht en focus ligt op beide. Een shop ervaring die je bij blijft als je bij mij in de winkel bent geweest.”

“Het merken pakket is groot nu bij mij en in de winkel ligt meer dan wat op de site staat. We willen ook graag dat men komt kijken en shoppen in de stenen winkel van ons. Ik vind het heerlijk om te doen alles en ben zelf ook erg liefhebber van de jurkjes die ik verkoop.”

Binnie haar eigen collectie 😍

“Ook ben ik nu heel erg blij dat ik nu steeds meer items van mijn eigen collectie in de winkel krijg. Shirts en rokjes voor dames en kids en wie weet wat er nog meer bij komt de komende tijd.”

Kindershirtjes en rokjes van SoMuch

“De naam hiervoor is nu nog SoMuch Fashion, maar gaat veranderen in de tijd, ik ben ik nog over aan het brainstormen.”

“De dames merken die ik voer zijn: Tante Betsy, King Louie, Dazzle Me, Who’s that Girl, Charles, Zilch, Blutsgeschwister, SoMuch basics, Fifth House, Ato Berlin, Margot, Banned, Cissi och Selma, Clumpy, Iez, Pamela Mann, Apollo panty’s, Urban Hippies, Zendee, Vendula tassen Londen en 4 Funky Flavours.”

“Ik hoop nog lange tijd door te kunnen gaan met alles wat ik doe in goede gezondheid en geluk”.

We kregen een heerlijk broodje van Binnie 😊

Lieve Binnie, wauw bedankt voor je verhaal! Ik zie jou natuurlijk regelmatig en ik heb heel veel respect voor jou. Er komt zoveel bij kijken bij een eigen zaak. Het is er altijd, dag en nacht bij wijze van. Voor mij ben je een super vrouw en ik ook ook absoluut dat SoMuch nog tijden mag mag blijven bestaan ❤️.

Veel liefs van Joyce

19 Comments

 1. Super leuk. Ik heb ook super ervaringen met Somuch. Geweldige merken, vriendelijk en gewoon super. Je verhaal is weer mooi om te lezen en ik wens je een fijne dag. Lieve groet, Charline

  Geliked door 1 persoon

 2. Er is voor Binnie niet gauw iets te gek. Ze heeft een heerlijk ruime collectie van diverse merken hangen en is een ritje Heerenveen alleen daarom al meer dan de moeite waard!! Fijn dat ze een spotlichtje krijgt😘

  Like

 3. Zo leuk dit, Somuch, dus Binnie in the picture! Wij onderling in de groepen noemen Binnie zo vaak, dat het niet eens is opgevallen dat jíj daar nog nooit een blog over hebt geschreven. 🤭 Dus idd hoogste tijd! Door de camper tripjes met mijn man samen ben ik afgelopen 2 jaar in best wel wat verkoop punten geweest, maar Somuch staat bij mij echt op 1. Misschien ben ik bevooroordeeld omdat ik vaker bij Binnie kom, maar als ik aan mijn eerste bezoekje terug denk, dat welkome gevoel was er direct.
  Dus leuk Joyce, even Binnie in het zonnetje!

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een pracht artikel van een bijzondere vrouw, ik hoop deze winkel ooit eens te kunnen bezoeken. De kracht van deze winkel is in mijn ogen de passie en warmte van Binnie, mooi om te zien ❤️

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat is Binnie een kanjer hè ik vind haar een toppertje en ook altijd enorm behulpzaam. Veel dames hebben haar ook leren kennen door de SoMuch Betsy lovers meeting en de SoMuch Dresses lovers meeting in Utrecht.
  En ook al wonen wij ver weg in Zuid Limburg, toch zijn we nu al twee keer in de zaak in Heerenveen geweest. Dankzij manlief die Binnie ook een toppertje vind en samen met haar een verrassing had voor mijn 50ste verjaardag. Leuk dat je er toen ook speciaal was Joyce, zo gezellig met die dames die kwamen binnenvallen.
  Oh ja ik mocht zelfs de officiële opening doen van de nieuwe zaak whahaha zo leuk!
  Wat dat betreft is het een feestje om bij SoMuch te mogen winkelen, ook online want als het effe kan maakt ze van het pakje ook meteen een feestje. Gisteren heb ik weer een Tante Betsy jurkje besteld, ik kon me niet inhouden whahaha.
  Geniet maar heerlijk van zo’n geweldig verkooppunt in de buurt. Dikke knuffels van Susan

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat super je reactie! Ik weet het nog goed dat ik je voor het eerst ontmoette, super gezellig en relaxed he! Bij de opening kon ik helaas niet aanwezig zijn. Binnie is een topper❤️. En hihihi je bestelling, helemaal leuk 🤗. Knufff😘

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s