Kloffieleut uitje

Toen ik vrolijke jurkjes en rokjes begon te dragen, zo’n 7 jaar geleden, woonde ik nog in Groningen. Ik ben daar een keer naar een soort ‘Tupperware party’ geweest, maar dan voor kleding. Nu een tijd later viel het kwartje: Douwien van Kloffieleut! Toen al kwam ze met een hele bult kleding bij iemand thuis en dat we daar konden passen enzo. Gezellig een hapje en drankje erbij, wat wil je nog meer als vrouw zijnde 😊.

Inmiddels is Kloffieleut zoveel meer. Het is een echte stenen winkel in Leens. Ik vind het geniaal bedacht; Kloffieleut zit met een aantal winkeltjes in één pand: Het Winkelhuis in Leens.

Wat een gemoedelijke sfeer geeft dat! Zoiets bijzonders heb ik nog nooit gezien! Graag geef ik Douwien het woord om haar verhaal te vertellen.

Douwien in een te gekke jumpsuit van Blutsgeschwister

“Kloffieleut was al een winkel van twee meiden die hoekje Folkingestraat, Zuiderdiep (in Groningen) een winkel hadden en zij gingen stoppen en ik heb de naam overgenomen en nu al 6 jaar geleden mijn eigen zaak is en er mijn eigen draai eraan gegeven heb.”

“Kloffie=kleding, leuten=koffie/thee drinken dus de naam is te leuk om te laten lopen!! Heb inmiddels 30 retromerken zoals mijn eigen label “Leutje” (handmade van maat s t/m 2xl), lien&Giel, Tante Betsy (van maat s t/m 3xl), Blutsgeschwister, Halsoverkop, LaLamour enz.”

“Ik sta voor dit kwartaal in het vintage blad met Kloffieleut dus erg leuk. Verder geef ik kledingparty’s, sta op festivals, beurzen, jaarmarkten kortom overal waar het leuk is in het Noorden daar vind je mij!!”

“Ik zit al 3,5 jaar met Kloffieleut in het Winkelhuis in Leens. Daar draaien we met 16 ondernemers een winkel. Ik ben van de kleding en accessoires, maar er zijn meubelen, kinderkleding, stof, wol, schorten enz. Zelf sta ik daar gemiddeld twee keer per week en via mijn fb van Kloffieleut kun je mij volgen waarin/wanneer ik ergens sta bij “bijblijven”.”

“De winkel daar is 6 dagen per week open. Behalve zondag en maandagochtend is deze gesloten. Echt een mini warenhuis met alleen leuke, gekke, ook veel handmade spullen die niet overal te koop zijn!!”

Jurkjes van eigen ontwerp: ‘Leutje’

“Als je mijn fb pagina van Kloffieleut liked dan hou ik je op de hoogte met de collectie en zo verstuur ik via mijn web ook op!

“Kortom een bezige bij die mega van jurken, rokken en heel veel kleur houdt! En niet van de doorsnee kleding. En van alles is er maar één van dus er is mega veel te zien. Nieuwschierig? Kom naar het Winkelhuis in Leens het hoge Noorden waar je het Winkelhuis misschien leuk kan combineren met de Theefabriek, Verhindersum (borg), Doezo (insecten wereld) voor kids waar een leuke speeltuin is!”

Ik bezocht Kloffieleut met een aantal jurkenzusjes, zoals je misschien al hebt gelezen in mijn blog van gisteren. Wat is het toch heerlijk om samen outfits te passen!

Midden in het Winkelhuis staat een tafel waar we op een gegeven moment met z’n allen zaten. Regelmatig zitten daar de meegebrachte mannen van de vrouwen die een kijkje komen maken bij Kloffieleut. Er staat altijd een kopje thee of koffie klaar! Wat een warm welkom ❤️.

Douwien heeft al super goeie tips gegeven als je met de familie de kant van Leens op gaat. Dus doe eens gek en bekijk met eigen ogen de wereld van het Winkelhuis!

Veel liefs van Joyce

12 Comments

 1. Leuk te lezen. Super dat er tips bij staan voor kids ,dagje uit .
  Het verhaal achter een winkel is altijd erg interessant dus super gedaan Joyce. Ik wens je een fijne dag. Ik zit inde trein…op naar het werk.
  Groetjes Charline

  Geliked door 1 persoon

 2. En hier was het tweede deel al, last but not lest. Douwien verdiend echt even een eigen plekje in jou blog. Wat een leuk idee, shop in shop, overal hoekjes waar je wel even kunt en moet snuffelen. Ook op Douwien haar afdeling loop je van het één in het ander, hier ben je niet zo maar weg.
  Gezelligheid ten top!

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat leuk om te lezen. Het Winkelhuis stil going strong. En goed getimed ook, want bijna 5 jaar geleden zette ik hwt concept op in opdracht van de gemeente. Er is veel veranderd na bet 1ste jaar en toch ook hetzelfde sterke concept gebleven. Echt andere winkela dan in alle dorpen en kleine steden in de buurt. Heel leuk om te lezen en ik moet nodig weer eens heen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een leuk verslag om te lezen .
  Jammer dat het zo ver is want het lijkt me superleuk om eens r o nr te neuzen en dan neem je gelijk al die andere winkeltjes mee super onder ëën dak !
  Heel veel succes met de activiteiten
  En Joyce ook weer bedankt !
  Is met jou altijd weer een feestje!😍💋💕

  Geliked door 1 persoon

 5. Super leuk geschreven weer Joyce ❤️ Ik vind het ook erg leuk dat je Douwien haar eigen woordje hebt laten doen. Ik mocht er zaterdag natuurlijk bij zijn, maar als dat niet zo was, dan gaven jouw blogs van gister en vandaag de exacte sfeer weer. Het is en voelt precies zoals je beschrijft. Gaaf vind ik dat. Dank je wel en tot snel (haha, rijmt ook nog) 😘

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s