Tencel Dress Louise ❤️ Tranquillo

Het is echt een feestje om een doos met kleding te mogen ontvangen en vervolgens open te mogen maken. Hoe ziet de kleding er precies uit en zal alles passen?? Ik ga jullie behoorlijk wat laten zien van Tranquillo en er was maar 1 jurkje waar ik de maat niet goed van ingeschat had.

Tranquillo heeft hoofdzakelijk maat xs t/m xl, maar ook zijn er een paar kledingstukken met confectiematen 36 t/m 44. In de meeste gevallen is het dan zo dat die kledingstukken gemaakt zijn van ander materiaal.

Het jurkje waar ik het over had, is gemaakt van tencel. Omdat ik geen idee had wat tencel was, er er vanuit ga dat ik niet de enige ben, zal ik uitleggen wat tencel is.

Tencel is het geregistreerd merk van de fabrikant Lenzing voor lyocell. Het is een 100% natuurlijk en zeer duurzaam materiaal (Tencel draagt het Europese Ecolabel). Tencel wordt gemaakt van cellulose uit eucalyptus hout. Dit hout komt uit speciale, duurzaam beheerde bossen waar voor elke gebruikte boom een nieuwe boom wordt terug geplant. De productie van het materiaal gebeurt via een gesloten systeem waarbij water en oplosmiddelen blijvend gerecycled worden.

Kleding van de stof Tencel is huidvriendelijk (door zijn natuurlijkheid), heeft een zeer goede vocht- en warmteregulatie, een mooie zijdeachtige glans, valt soepel, en is volledig biologisch afbreekbaar. Daarnaast is het eenvoudig te wassen en krimpt en kreukt het nauwelijks.

De jurk had ik gekregen in maat 44, maar die slobberde echt enorm om mijn lichaam, het was echt een nood kijk. Heel ‘toevallig’ had ik het Vrolijk en eigenwijs Diezijner uitje en ik wist dat daar het tencel jurkje ook zou zijn (ik bekijk namelijk altijd de inkoop filmpjes die Diezijner maakt).

Ik heb aan Nynke gevraagd of ik het jurkje daar een maatje kleiner mocht passen en er foto´s mee mocht maken. Zoals jullie op de foto´s kunnen zien, vond Nynke dat geen enkel probleem. Dus daar gingen Caro (mijn jurkenzusje en mede blogster van Lets talk dresses ) en ik gewapend met een telefoon in de stad Groningen de steeg in om foto’s te maken.

Als je het jurkje zo in eerste instantie ziet, lijkt het spijkerstof. Dat is het dus niet, maar het heeft wel dezelfde stoere uitstraling. De stof is niet heel rekbaar, dat heeft het dus wel met spijkerstof gemeen.

Omdat mijn taille wat smaller is had Nynke een heel leuk idee om dat te accentueren; het is een lang leren bandje van het merk ‘Loop a Life’. Dit is bij heel veel verschillende jurkjes mogelijk, het maakt het net even iets anders.

Ik heb de maten opgemeten van maat 44. Van oksel tot oksel is dat 50 cm. En de lengte van het jurkje is 1.05 cm. De taille maat is 47 cm. De prijs van het jurkje is 69,90.

De jurk heeft een cross over en bij de taille is de stof bijelkaar gerimpeld. Een lekker stoer jurkje die je ook erg leuk kunt combineren met de leggings die Tranquillo heeft (zie mijn vorige blog).

Tranquillo is door heel Nederland verkrijgbaar, maar mocht het toch niet in de buurt zijn, dan kun je ook eens een kijkje nemen bij een webshop. Alle winkels staan hier vermeld.

Ik wil jullie nog bedanken voor de positieve reacties die ik op mijn vorige blog ontvangen heb, hier bij mijn eigen blog of op de verschillende Facebook groepen. Dit is echt heel fijn om te horen ❤️.

Veel liefs van Joyce

19 Comments

 1. Wat heb je er een TE GEKKE blog van gemaakt Joyce!!! Ik vind het echt een tof jurkje en de stof is werkelijk mooi!!! Dat glansje en lekker aaibaar😃. Ik vond het hartstikke leuk om samen de foto’s te maken…, moeten we vaker doen😘.

  Geliked door 1 persoon

 2. Joyce,
  Dit is dus echt zo’n jurkje voor mij! Ben gek op spijkerstof en dit past perfect bij mijn favo stijl!
  Me toch maar eens in verdiepen. Ook de prijs van het jurkje is leuk. Weer bedankt voor je leuke blog, je triggerd me steeds weer…😄

  Geliked door 1 persoon

 3. Wauw 😍 wat prachtig en leuk te lezen. Ik vind het mooi maar IK ben niet zo weg van die mouwen. Ik ben breed van boven en niet zo tevreden met bovenarmen. Ben meer van de mouwtjes. Maar dit neemt niet weg dat het jou fantastisch staat. Leuke foto’s ook. Je bent echt een topper.
  Leuk om alles zo te lezen en te volgens. Goed weekend he.
  Lieve groet Charline

  Geliked door 1 persoon

 4. WoW wat een leukerd. Je zou toch echt zeggen dat het spijkerstof is.
  Het lijkt me heerlijk dragen en combineren Ik ga kijken waar ik dit schatje kan passen.
  Nooit gehoord ook van deze stofsoort 😜

  Geliked door 1 persoon

 5. Ha Joyce, weer wat geleerd qua stof/qua merk. Hihi wat zullen jullie samen een lol hebben gehad in het steegje met foto’s maken. Het jurkje vind ik persoonlijk wat zaai voor je, maar tja je verwend ons altijd zo met jou heerlijke kleurrijke creaties en iets proberen kan verassend uit pakken. Dank je wel en mooie zonnige zondag x

  Geliked door 1 persoon

  1. Bedankt voor je leuke berichtje! Het was inderdaad super leuk 😊. Ik mocht wat uitzoeken van Tranquillo, dit jurkje heb ik niet uitgekozen. Maar ik vind hem wel heel gaaf! Ik draag ook wel rustigere kleding 😉😘

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s