The little shop of Colours uitje

Het is echt de periode van de uitjes. Dit keer ben ik naar Amersfoort geweest, de plek waar ik zelf nog een blauwe maandag gewoond heb; jaren geleden. Het was inmiddels ook alweer 10 jaar geleden dat ik hier geweest ben 😅. En toen had je dit geweldige winkeltje nog niet: ‘The little shop of Colours’.

Dit is dan weer zo’n knaller van een winkel waar je echt geweest moet zijn. ‘Uniek’ all over the place!

Ellen en Roos, moeder en dochter, zijn de trotse eigenaars van dit heerlijke winkeltje. Ze zijn beide aanwezig en het is mooi om te zien hoe ze staan voor hun ‘The little shop of Colours’.

“Ellen (mijn moeder) en ik gingen elke zomer naar Engeland op vakantie, voor alle cultuur, maar stiekem vooral om lekker te winkelen daar. De kleding die we daar vonden was zoveel kleurrijker en origineler dan de, ietwat, grijze mode in Nederland. We misten toch altijd wel die vrolijke en romantische stijl in de Nederlandse winkelstraten, en nadrukkelijk in ons eigen Amersfoort.”

“Na mijn studie, mode in Amsterdam, heb ik besloten om te proberen een lang gekoesterde droom (een eigen winkeltje!) te realiseren. Ellen was op dat moment ook erg toe aan een nieuwe koers in het leven (na jaren als therapeute gewerkt te hebben), en zo hebben we bij haar aan de keukentafel het wilde plan vorm gegeven.”

“De naam is een speling op de titel van een film/theater stuk, “The Little Shop of Horrors”, over een ongewoon plantenwinkeltje. Voor de oplettende kijker, kun je de vleesetende plant, waar de film over gaat, terugvinden in ons logo.”

“Wij zijn enthousiast over mooie jurken voor íedereen, ongeacht maat of leeftijd. Wij horen niet graag dingen als ‘maar daar ben ik te oud voor’ of ‘die jurken zijn alleen voor kleine maatjes’. Doen we gewoon niet aan. Iedereen is welkom, iedereen mag passen. voelen en proberen, en we adviseren graag over pasvorm en kleuren bijvoorbeeld.”

“Voor mensen die het om wat voor reden toch spannend vinden, hebben we ook een Private Shopping optie, dan gaan we speciaal voor jou open buiten openingstijden, en heb je onze onverdeelde aandacht.”

Kijk nou hoe te gek deze lampen, door Roos zelf bedacht 😍

“Verder vinden we dat winkelen een ervaring moet zijn, iets bijzonders, daarom hebben wij heel veel aandacht besteed aan het interieur en de experience, zo is er bijvoorbeeld van alles te lezen in de paskamers en verzorgen we graag een kopje koffie voor de meegesleurde mannen.”

“We verkopen dus voornamelijk Engelse merken, zoals bijvoorbeeld Collectif en Hearts & Roses. We hebben schoenen van Nemonic, DWRS, Hot Chocolate en Ruby Shoo. We verkopen ook vrolijke merken zoals Tante Betsy, LaLaMour, Vrolijke Famkes, Miss Candyfloss en Lady V. We zijn erg trots op ons kleurrijke rekje herenshirts van Wolff Blitz, Coton Doux, Run&Fly en BB Chum.

De prachtige bloezen voor mannen

“Verder hebben we hebbedingen, kousen, sokken en andere kekjes van o.a. Pamela Mann, Blue Q, Sass & Belle en de Kunstboer. Sieraden komen uit ons eigen atelier.”

Roos is helemaal van de inrichting, alles is uniek verzonnen. Zo is de roze kastenwand zelf gemaakt van allemaal kleine tafeltjes uit de kringloop. Ik vind het echt geniaal bedacht en ben er echt een fan van 🤗.

Het lijstje wordt steeds langer, wat een te gekke winkels hebben we toch in Nederland om onze kleur behoefte te vervullen 😊. Kies voor een gezellig dagje Amersfoort en ga echt bij deze lieve dames langs💕.

Kijk nou hoe tof de pashokjes zijn 😍

Ook heeft The little shop of Colours een website waar je terecht kunt. Ik kreeg deze onwijs toffe sokken mee voor mijn dochter, onwijs bedankt Roos en Ellen, mijn dochter is er super blij mee 🤗.

Veel liefs van Joyce

24 Comments

 1. Ik heb het voorrecht om in Amersfoort te wonen en dus de gelegenheid om deze superleuke, gezelligste en fleurigste winkel van Amersfoort regelmatig te kunnen bezoeken.
  Het is inderdaad een feestje om daar te shoppen. En Ellen en Roos zijn heel erg aardig en behulpzaam.
  Ik hoop er gauw weer heen te gaan!
  Leuk verslag heb je er van gemaakt! Heb je nog wat gekocht?
  Leuke sokken heb je gekregen!
  Groetjes, Nicolette

  Geliked door 1 persoon

  1. Wow wat een geweldige winkel en wat een super leuk verslag! Ik heb haar wel in mijn Happy Tante Betsy shops list staan, maar door jouw verslag gaat deze winkel leven.
   Ik geniet echt van zulke leuke winkeltjes waar zoveel te beleven en te zien valt. Love it! En wat een enorm gave sokken kreeg je voor je dochter mee, zo lieff!
   Geniet heerlijk na van dit uitje en al je andere uitjes. Dikke knuffels van Susan

   Geliked door 1 persoon

 2. Hé Joyce..dit had ik twee dagen eerder moeten weten! Was in Amersfoort een leuke aankoop ophalen via Marktplaats. Had ik heerlijk met een bezoekje aan deze oogstrelende winkel kunnen combineren! Zeker een keertje heen! Houd van dit soort prachtige inspiratievolle juweeltjes! Prachtige blog weer!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s