Piroschka Bouquet Cardy❤️ Blutsgeschwister

In mijn vorige blog, waar ik schreef over het fantastische jurkje Polkamädel Stuben Dress vertelde ik dat ik nog wel wat te combineren zou hebben. Een jurkje met korte mouwen daar hoort wat mij betreft wel een vestje bij, zodat je zo’n jurkje, als je dat wil, het hele jaar door kunt blijven dragen.

Blutsgeschwister heeft heerlijke basic vestjes, ik heb er een aantal van in mijn kast liggen. De vestjes komen in elk seizoen weer terug, maar ook zit er in een collectie vaak wat meer bijzondere vestjes. En in deze collectie zijn dat de Piroschka Bouquet Cardy’s.

De vestjes zijn er in 4 kleuren; Fox love (oud roze), Folklore love (zwart), Dove love (wit) en Alpine love (blauwachtig).

Jullie hebben natuurlijk allang gezien wat het zo speciaal maakt: het borduursel aan beide kanten 😍.

De kleur waar ik voor gekozen heb, Fox love, vond ik wel een beetje spannend omdat ik niet zeker wist of deze kleur mij wel zou staan. Meestal kies ik voor de wat fellere kleuren, en vind ik dat ook mooier, maar in dit geval viel ik gelijk als een blok voor deze kleur.

En daarbij komt, dat hij ook nog eens perfect te combineren valt met de jurk.

Ik draag het vestje in maat xl, wat mijn gebruikelijke maat is bij Blutsgeschwister. Van oksel tot oksel meet het vestje 50 cm en de lengte van het vestje is 58 cm.

Ik bestelde het vestje bij Hippe Kippe. Hippe Kippe is een webshop die ik al een tijd ken en waar ik wel eens eerder iets heb besteld, maar ik had er geen idee van wie de gezichten achter Hippe Kippe zijn. En aangezien ik daar wel nieuwsgierig naar was, heb ik het gewoon gevraagd 🤗.

Bij een stenen winkel vind ik het erg leuk om het verhaal achter de winkel te horen, maar bij een webshop is dit minstens zo leuk 😊. Hippe Kippe is opgericht in 2006 door 3 vriendinnen en inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle online shop voor dameskleding, tassen, schoenen, sieraden en hippe lifestyle artikelen.

“Destijds zijn we begonnen met thuisparty’s daarna al snel uitgegroeid tot een winkel én een webshop. Vandaag is Hippe Kippe uitsluitend nog een webshop. Onze stenen winkel te Velp (gld) is sinds eind 2013 gesloten. De winkel was heel leuk, mooi en gezellig maar werd te duur en daarbij komt dat een winkel en webshop runnen echt 2 aparte werelden zijn. Wij zijn beter in het webshop gebeuren, denken we.”

“Wij is: Susan Veltman (een van de oorspronkelijke oprichters) en Claudia Willemsen (oprichter van Kleertjes.com). Sinds 2015 werken wij samen. Claudia is zakelijk en Susan creatief en we doen beide waar we goed in zijn en samen doen we de inkoop. Onze andere collega’s doen de administratie, klantenservice, pakketten inpakken en verzenden, retouren nakijken en verwerken, nieuwe items een plek geven in het magazijn enz. Bij ons werken allemaal dames! En dan hebben we ook nog de afdeling adwords en allerlei programmeer dingen… dat besteden wij uit.”

“De naam Hippe Kippe was vrij snel bedacht, via de telefoon zelfs volgens mij. Het moest iets geks zijn, net zoals destijds Flobberdewodsky, dat vonden we een grappige naam. Maar het moest natuurlijk ook goed te spellen zijn en de domeinnaam moest nog vrij zijn. Destijds was Hippe Kippe nog best gek, toen had je nog bijna niks met het woord hip. Nu is dat niet meer nieuw. Onze webshop heette Kippesoep (was voor de nieuwe spelling 😉. Die hebben we in 2010 omgedoopt naar Hippe Kippe.”

“Wij willen graag een walhalla zijn voor dames, eigenlijk een soort warenhuis met de állerleukste spulletjes. Dat je bij alles denkt.. Dat wil ik! Wij willen de beste items met de leukste printjes en de mooiste kleuren aanbieden. Het is helemaal mooi als de kleding dan ook nog duurzaam is en gelukkig komt dat steeds meer!”

“Voor ons is het altijd weer aftasten welke maten het meest gewild zijn ook dat verschilt weer per merk. Zowel voor kleding als bij schoenen, wel maat 36 of juist 42. We zien dat de kleding steeds groter wordt aangeboden, King Louie heeft nu ook een XXL en Tante Betsy zelfs 3XL. We willen voor ieder wat wils. Zodat iedereen kan slagen.”

“Ik vind de Nederlandse merken het allerleukste ook omdat je dan vaak contact hebt met de ontwerper(s) en je weet waar het vandaan komt. Iedereen heeft weer een andere insteek. Zoals Tessa Koops, zij is een echte oldskool designer. Zendee is ook een Hippe Kippe klassieker en Zefanja kwam vaak in onze winkel. Of de dames van Birds On The Run die timmeren ook hard aan de weg, nu met die leuke kimono’s. De zusjes van Iez maken hun eigen printjes. Fabienne Chapot als nieuwkomer en hun enorme RTL4 marketing. Of wat dacht je van Goldbergh, ons waanzinnige skimerk, gedragen door Koningin Maxima, super leuk ook om al die verhalen te horen. En dan heb je natuurlijk King Louie, wij groeiden eigenlijk met hun mee; dat was ons allereerste merk, wij gingen daar destijds nog inkopen op de Hartenstraat, later in een mooi grachtenpand en tegenwoordig in een vintage pand op een industrieterrein. Nu hebben we Tante Betsy nieuw in ons assortiment en dat past natuurlijk prima in de collectie, heel leuk om te zien dat dat gelijk aanslaat!”

Ontzettend leuk om het verhaal te lezen! Bedankt dames van Hippe Kippe voor dit kijkje achter de schermen. En wat een super goed nieuws dat Hippe Kippe nu ook Tante Betsy verkoopt! Bestel je voor 17.00 (op werkdagen) bij Hippe Kippe dan heb de volgende dag al je pakketje in huis!

Veel liefs van Joyce

7 Comments

  1. Wat leuk van alles over Hippe Kippe te lezen. Het jurkje staat weer super met dit vestje.
    Hou van jouw manier van combineren. Het is ook heerlijke kleding vlgs mij
    Lieve groet Ellen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s