Gekkleurd

Hij staat er nu al een tijdje; mijn geweldige én unieke retro theepot lamp 😍. Dit miste ik nou nog net in ons kleurrijke en retro achtige interieur.

Sinds ik ben gaan bloggen heb ik een Instagram account aangemaakt. Voordat ik dat account had dacht ik altijd dat het zo ongeveer hetzelfde was als Facebook. Maar niets is minder waar! En ging een wereld van inspiratie voor mij open én ik ontdek nog regelmatig onwijs leuke personen om te volgen.

Creatieve personen, toffe winkels en merken. En zo kwam het dat ik bij ‘Gekkleurd’ terecht kwam. Het gezicht achter ‘Gekkleurd’ is Ellen Vesters. En zij heeft deze te gekke lamp gemaakt! Maar wooooow ze maakt nog veel meer te gekke dingen. Ik laat ze graag aan jullie zien en ondertussen vertelt Ellen haar verhaal 😊.

“Ik ben Ellen Vesters, 37 jaar (ik moet altijd uitrekenen hoe oud ik ben want vergeet het echt altijd 😬). Geboren in het Brabantse Uden en kom uit een liefdevol gezin. Ik ben altijd al creatief geweest. Vroeger als klein meisje al bloemen aan het plukken in het park en knuffelen vond ik fantastisch.”

“Ik heb op een speciaal onderwijs school gezeten, en omdat ik liever met mijn handen bezig was dan met boeken ging ik daarna de bloemisten opleiding doen. Op mijn 18de kreeg ik de kans om een bloemenwinkeltje over te nemen. Ik kom uit een ondernemersfamilie en mijn ouders hebben mij hierin heel erg geholpen.”

“Ik werkte toen een paar dagen in de week in een bloemenwinkel en deed op donderdag mijn bloemen inkopen. En op vrijdag en zaterdag had ik de deuren van ellen’s bloemenkar open. Het was een scv wagen van 9 meter lang die ik op een plein in handel parkeerde. Echt 3 hele toffe jaren en heel veel geleerd en vooral genoten. Ik heb toen een aantal jaar in een tuincentrum en bloemenwinkel gewerkt maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan.”

“Vlak voor ik mijn grote liefde leerde kennen opende ik een bloemenwinkel in Uden. Dat was echt een fantastische tijd! Maar de liefde was zo sterk dat ik na 3 jaar toch naar Groningen verhuisd ben. Hier heb ik ook nog in wat bloemenwinkels gewerkt maar vond ze nooit zo leuk als mijn eigen winkel. Ik ben altijd creatief geweest en was altijd al met verschillende materialen aan het werk. Het stofferen en oppimpen van houten voorwerpen, lampen maken van blikken en theepotten en sieraden maken van scrabble steentjes, knopen en glas.”

“Toen ik een verkoop plekje in de stad zocht voor het verkopen van mijn sieraden kwam ik bij ‘de Jurkenwinkel’ terecht. Dat had ik een enorme klik met Tessa en Jellienke, en na een tijdje vroegen zij mij daar te komen werken. Na ruim 7 jaar zijn wij dikke vriendinnen en werk ik daar met heel veel plezier. Daar verkoop ik mijn sieraden ook nog steeds.”

“Zo’n 3 jaar geleden ben ik met het stippen op keramiek in aanraking gekomen. Ik heb bij opperstipster Nienke (stipstijl) een workshop gevolgd en meteen besmet geraakt met het stipvirus. Na een jaar mezelf daarin goed te hebben ontwikkeld heb ik Nienke gevraagd of zij het goed vond dat ik hier in het noorden van het land ook de workshops mocht gaan geven. Dat vond zij een goed plan!”

“Ondertussen had ik ook de scherven-brengen-geluk sieraden bedacht en gemaakt. Echt zo leuk om ze te maken en ze verkopen ook goed.
Ik sta regelmatig met mijn creaties op markten. Dat vind ik zo heerlijk om te doen omdat je dan direct contact hebt met de mensen. Daar komen ook altijd leuke gesprekken en ontmoetingen uit. Ik hoop dat ik net als mijn opa en oma tot mijn 80ste op markten kan blijven staan. 😉”

Wat blijft het gaaf om het verhaal achter iemand te horen he! Woon jij nou in de buurt van Groningen en het lijkt je ook leuk om te gaan stippen neem dan eens een kijkje op de website van Gekkleurd. Ook kun je hier uiteraard terecht voor de prachtige creaties die Ellen maakt.

Op Instagram kun je Ellen haar mooie creaties volgen.

Veel liefs van Joyce

4 Comments

 1. Goedemorgen, leuk is dat he. Ik ben er ook nog maar net achter dat Instagram zoveel groter is en ook heel gericht kan zijn. Interieur ideeën opdoen vind ik echt super leuk.
  Leuk om het verhaal achter te lezen. Ben er al eens geweest en ga haar volgen…bedankt voor de tip.
  Fijne zondag

  Liefs Charline

  Geliked door 1 persoon

 2. Kom regelmatig in Groningen en ook de Jurkenwinkel is mij niet helemaal onbekend. Ook ben ik Ellen, zonder het te weten, al eens tegengekomen op een markt. Echt prachtige, inspirerende, kleurrijke ideeën opgedaan daardoor! Ook mijn handen staan nooit stil én niet te vergeten, óók Brabantse roots….
  Heel toevallig nu het boek “Stippen” van Nienke in huis, met het idee daar op de BSO iets mee te gaan doen! Toeval bestaat niet? Toch eens meer werk maken van mijn Insta-account! Joyce, je hebt me weer geïnspireerd met je blog! 😍

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s