Het Zwaailicht uitje

Al jaren gaan wij in de herfstvakantie naar Zeeland. Heerlijk uitwaaien bij de zee 😊. Uiteraard bezoek ik dan ook leuke winkeltjes in de buurt. Ik keek zo uit om weer naar het Zwaailicht te gaan! Vorig jaar heb ik daar deze geweldige jurk gekocht en heb ik mijn ogen uitgekeken. Nu kan ik jullie mee laten genieten van deze droomwinkel ❤.

Het Zwaailicht is te vinden in de plaats Domburg. Lezen jullie mee met het mooie verhaal achter deze super winkel?

“De exacte oorsprong blijft een mysterie. Rond 1980 begonnen de van oorsprong Haarlemse heer D.C.P. Wolters en zijn kornuit een pand te huren aan de Markt in Domburg.”

“Tijdens de Domburgse zomers verkochten zij vanuit het pand Indiase kleding. In die tijd was Domburg buiten de zomers nog stil, vanaf 1 september kon je een kanon afschieten zonder dat er iemand wakker werd (dat deden ze natuurlijk niet, maar had gekund!).”

“Een tijdelijke tweede winkel werd geopend in Middelburg. Dat pand (voorheen een christelijke boekwinkel) heette het Zoeklicht, met een prachtig embleem. Na het nuttigen van de nodige spiritualia besloot het team de winkel om te dopen tot Het Zwaailicht.”

“De heer Wolters verhuisde toen permanent naar Domburg en de winkel is door de jaren heen uitgegroeid naar wat het nu is: een retro jurkjes-walhalla met alle kleuren van de regenboog. De oorspronkelijke kledingstijl is nog wel terug te vinden: Het Zwaailicht verkoopt nog steeds India- en Nepal-kleding, maar de nadruk ligt nu op de jurken van o.a. King Louie, Blutsgeschwister en Tante Betsy.”

Rijen en rijen met kleurrijke kleding 😍

Andere merken die verkocht worden zijn; Petit Louie, Lien & Giel, Bakery Ladies, Lalamour, Zilch, d’Pure, HeArt en Chapati.”

Voorafgaand aan mijn bezoek heb ik een paar keer gebeld met het Zwaailicht. Wat mij opviel is dat de meiden die ik gesproken heb zó super enthousiast waren! Ik werd er zelf helemaal blij van 😊.

“Eens een Zwaailicht-meisje, altijd een Zwaailicht-meisje. Het team wisselt door de jaren heen, maar we hebben altijd meisjes met een hart voor de winkel en een passie voor mooie, kleurrijke en stijlvolle kleding. We proberen onze klanten zo goed mogelijk te helpen. Voor iedereen is er een perfecte jurk, soms moet je gewoon even zoeken tot je ‘m vindt. En daar helpen wij je bij!”

En inmiddels heb ik dus ondervonden dat dit echt zo is!

Wat centraal staat bij de merken die het Zwaailicht verkoopt is: “Kleur & kwaliteit. Ook zijn bijna alle merken die we verkopen Fairtrade en hebben we duurzaam geproduceerde en gerecyclede lijnen in de collectie.”

Ook aan de kleintjes is gedacht, want het Zwaailicht verkoopt ook kinderkleding (met name voor meisjes).

Het Zwaailicht is een heerlijk unieke winkel, dat stralen ze ook nog eens uit met de muziekkeuze: “We proberen bij Het Zwaailicht altijd een gezellige sfeer neer te zetten door toffe muziekjes te draaien! Etta James, bijvoorbeeld, of Ella Fitzgerald. En dan zingen we met z’n allen gezellig mee! We krijgen zo vaak complimentjes over de muziek die we draaien dat we een paar openbare afspeellijsten op Spotify hebben gemaakt, zodat onze klanten thuis ook een beetje de Zwaailicht-sfeer neer kunnen zetten. Hier kun je de liedjes vinden: ” geniaal toch! En ik heb de meiden inderdaad mee horen zingen😂.

Dit keer heb ik ook weer een oproepje gedaan om gezellig mee te gaan naar het Zwaailicht. En hóe leuk is het dan om weer meiden te mogen ontmoeten met dezelfde liefde voor kleding.

Ik heb weer onwijs genoten! Meisjes van het Zwaailicht ontzettend bedankt voor jullie gastvrijheid en enthousiasme. Volgend jaar kom ik zéker terug 😊.

Daarna hebben we nog gezellig wat gedronken met elkaar. Zo leuk om je jurkenzusjes in het écht te ontmoeten ❤.

Veel liefs van Joyce

13 Comments

 1. Wat een gezellig uitje weer! Grappig dat jij nu over het Zwaailicht schrijft, ik heb ze een maand of twee geleden benaderd om ze een bezoek te brengen en er een artikel over te schrijven op mijn blog. De reacties die ik steeds kreeg waren echter zo matig, en uiteindelijk was ik dan op zondagmiddag vier uur welkom (tegen sluitingstijd). Ik heb uiteindelijk besloten om er vanaf te zien, ik kreeg er helemaal geen gastvrij en hartelijk gevoel bij.

  Like

  1. Misschien niet vergeten dat deze mensen een winkel runnen en dat zoiets moois heel veel tijd en energie kost.
   De winkel is 7 dagen per week te bezoeken en dus altijd open…ook het personeel super vriendelijk en gastvrij!!!
   Dus gewoon even langs gaan 😉

   Geliked door 1 persoon

 2. Wat een heerlijke winkel, zomaar midden in Domburg😃. Daar wordt je inderdaad blij van👍🏻 Fijne muziek is voor mij sowieso een selling point voor mij dus die playlist ga ik zeker toevoegen. Maar de hamvraag is nu: hebben jullie nog iets moois gekocht?!😘

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s