Tuthola uitje

Afgelopen zondag was het zover; hét Blutsgeschwister fans❤ uitje naar Tuthola in Markelo. Met Wilma, de eigenaresse van Tuthola, had ik inmiddels als eens gesproken en verschillende berichtjes heen en weer gestuurd over wat aankopen die ik daar gedaan heb (Tuthola heeft geen webshop, maar Wilma wil wel versturen als je iets speciaals zoekt 😊). Nu heb ik Wilma écht mogen ontmoeten.

En WAUW wát is Wilma gewoon helemaal Tuthola! Tuthola is een unieke winkel waar je letterlijk overweldigd wordt door alle mooie kleding en spulletjes die er staan. Nou heeft Wilma me niet overweldigd, maar ze is gewoon heerlijk spontaan, makkelijk en relaxt. Als er iets niet direct wordt opgeruimd is dit helemaal geen probleem en mag je het best op de stapel gooien 😂.

Gelukkig had Wilma ook hulptroepen ingeroepen om te helpen. We waren best met een grote groep namelijk.

Ik heb écht even tijd nodig gehad om te kijken wat er allemaal is. In elk hoekje en gaatje is wel weer wat anders te vinden.

Wilma vertelt zelf haar ‘Tuthola verhaal’; “Ik ben Wilma Visser, moeder van 4 kinderen en ik heb een hele lieve vent die vierkant achter mij staat waardoor ik mijn passie met volle 100 procent kan uitvoeren. Ik bedenk, hij voert het uit….haha.
Voorheen heb ik 19 jaar in de reisbranche gewerkt, ik heb veel gereisd en gezien en op een gegeven moment was de koek op en heb ik ’s ochtends bedacht dat ik dezelfde dag nog ontslag zou nemen.”

“Ik ben altijd geïnspireerd geweest door de serie (tijdje geleden, vroeger, hahaha) ‘Ghost whisperer’; hierin komt een winkeltje voor met een deurbel en een koffietafel. Dit moest het worden. Deurbel en koffie……..voor de rest wist ik (serieus) nog niet wat ik ging verkopen.”

“Ik begon met zelf gemaakte kleding maar daar kon ik de winkel niet mee vullen. Toen kwam als eerste King Louie voorbij en daarna ging het snel. Je ziet al snel wat er leuk bij verkoopt, als het maar vrolijk is.”

“Ik verkoop verschillende merken: Blutsgeschwister, King Louie, Tante Betsy, Sanita, Clumpy’s, Sticks and Stones, halsoverkop, hi-di-hi, Very Cherry, Bakery Lady, Danefae.
Dit kan maar steeds wisselen, ik doe wat er op mijn pad komt, zo ook met merken.”

“Ik ben een heel gelukkig mens omdat ik doe wat ik leuk vind. Wij hebben afgelopen maandag het pand gekocht met een hele grote loods erachter dus wij zitten nog vol leuke plannen. Met leuke modeshows, workshops en wie weet wat allemaal nog meer.”

Wat weer een verhaal hè! Zo ontzettend gaaf om het verhaal achter Tuthola te lezen! Dus mocht je in de buurt van Markelo zijn, sla deze geweldige winkel niet over! Ook als je niet in de buurt woont is een bezoekje zéker de moeite waard! Zoals je hebt kunnen lezen; de koffie staat klaar!

Liefs van Joyce

5 Comments

  1. Tot nu toe nooit in de buurt geweest, maar zeker een winkel waar ik graag eens langs zou willen gaan. Vrolijke winkels met enthousiaste eigenaars zijn het leukste. 😄

    Geliked door 1 persoon

  2. Het was erg gezellig zondag en het is een heerlijke winkel. Je hebt inderdaad tijd nodig om alles te zien, het is zoveel moois. En Wilma met haar “hulptroepen” zijn een fijn team. Ik heb genoten. Je hebt er heel mooi over “geblogt” Joyce.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s