Hemera dress ❤ Tranquillo

Begin dit jaar ben ik begonnen met bloggen. Inmiddels zijn we al flink wat maanden verder en wat heb ik het ervaren als een feestje! Ik vind het super leuk om te schrijven over kleding en uiteraard de daarbij behorende foto’s te maken. Er is al heel wat leuks op mijn pad gekomen. En vandaag ben ik zó ontzettend trots dat ik jullie kan vertellen dat ik gevraagd ben door ‘Tranquillo’ om een paar blogs te schrijven over een aantal van hun kledingstukken.

In mijn blog Tranquillo rok Vanilla vertelde ik jullie al dat er nog meer nieuws zou volgen over Tranquillo, dus hier gaan we dan! Ik vertel jullie ook heel graag meer over het verhaal achter Tranquillo én uiteraard laat ik jullie een paar toppers van kledingstukken zien!

Tranquillo is een eigenwijs modelabel uit Dresden in Duitsland. Sinds 2004 brengt Tranquillo elk jaar twee collecties uit met eerlijke en betaalbare mode voor dames (maat XS t/m XL) en meisjes van 4 t/m 10 jaar met in het oog springende kleuren, mooie stoffen en aparte ontwerpen.

Tranquillo is het bewijs dat fashionable, fair en organic prima samengaan. Het Duitse label maakt modieuze collecties van biologisch- en GOTS-gecertificeerd katoen (of andere duurzame stoffen). GOTS is een internationaal keurmerk voor biologische textiel. Het GOTS-label garandeert dat de productie op een verantwoorde wijze gebeurt. Er is geen sprake van kinderarbeid, werknemers werken onder veilige omstandigheden en krijgen een eerlijk loon. Ook stelt het keurmerk strenge eisen aan fabrieken omtrent het gebruik van schadelijke chemicaliën en moet er zuinig met water en energie worden omgegaan.

Ik vind het een voorrecht dat ik jullie de kleding van Tranquillo mag laten zien. Hoe mooi is het dat we op kledinggebied ook ons steentje bij kunnen dragen op gebied van eerlijke kleding. In mijn volgende blog vertel ik jullie nog meer over het ‘verhaal achter Tranquillo’.

Dan laat ik jullie nu heel graag het prachtige jurkje ‘Hemera’ zien. Dat de kleur ‘Spice’ heet zal jullie waarschijnlijk niet verbazen. Het knalt er lekker uit! De print bestaat uit allemaal kleine waaiers; in verschillende rode tinten, wit en zwart. Dat zijn ook gelijk mooie kleuren om de jurk mee te combineren, maar ik vind het wel heel gaaf om de jurk met nog een printje te kunnen combineren! En wat een geluk; Tranquillo heeft ook leggings in het assortiment *doet-een-vreugde-dansje*.

Eerst nog even verder met de jurk; het model van de jurk heeft een lichte a-lijn. De jurk bestaat uit 2 delen; het bovenste gedeelte is ongeveer tot de taille en dan komt het onderste gedeelte.

Wat ik heel bijzonder aan deze jurk vind zijn de mouwen; ze lopen iets wijder uit en er zit een mooie snit in de mouw.

Het materiaal van de jurk is stretch jersey van biologisch katoen. Het draagt heel fijn. Je kunt je alle kanten op bewegen zeg maar. Ik ben 1.81 en over het algemeen draag ik maat xl. Van deze jurk draag ik maat l.

De maten van de l zijn: oksel tot oksel > 49 cm. Lengte > 97 cm. De jurk kost 62,90.

Als dit nou niet helemaal jouw kleur is dan heeft Tranquillo ook nog twee andere opties, namelijk ‘Pacific’ en ‘Black’.

En dan nu naar de legging ‘Meduna. Ik draag de kleur ‘Spice’. De print bestaat uit hele kleine blaadjes.

Van de legging draag ik maat xl; ik vind het fijn dat de legging niet in mijn buik port. Het moet echt lekker zitten. Plat gemeten is de legging in xl 39 cm. De legging kost 29,90.

Ook van de leggings zijn er nog twee andere leuke printjes; ‘Slate’ en ‘Berry’.

Word jij (net zoals ik)  ook zo enthousiast van Tranquillo maar heb je geen idee waar je terecht kunt voor dit super leuke merk? Als je op deze link klikt dan weet je waar er bij jou in de buurt een verkooppunt zit óf waar je online kunt shoppen.

Veel liefs van Joyce

De Hemera dress heb ik ontvangen voor mijn blog ❤

13 Comments

 1. Erg leuk dat je nu ook over Tranquillo mag bloggen.
  Ik ben al langere tijd fan van dit merk. Bij Diezijner hebben ze een ruime keus aan Tranquillo kleding. Het is ook erg leuk combineren met de andere merken als Froy And Dind, 4ff, tante Betsy, Blutsgeschwister… de prints en kleuren passen heel goed bij elkaar.
  Dus super… show maar meer van dit merk.
  Groetjes
  Saskia

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een leuke blog weer Joyce! Ik heb van tranquillo nog nooit iets gepast maar zag nu via jou link dat ze dit merk ook bij transit in Utrecht hebben; toch maar eens gaan kijken 😉 de jurk die jij draagt en legging zijn wel erg gaaf!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s