Stijl iconen uitje

Wat was het een ongelooflijke verrassing toen ik een paar maanden geleden een berichtje kreeg van Monica (eigenaresse van Stijl iconen) of ik het misschien leuk zou vinden om mee te lopen met de modeshow in Doesburg.

Natuurlijk heb ik gelijk ‘ja’ gezegd! Ik voelde me zeer vereerd om hiervoor gevraagd te worden en wat een spannende en te gekke ervaring 😊.

Afgelopen zaterdag was het zover; op naar Doesburg! Samen met nog 3 andere vrouwen zouden we de modeshow gaan lopen. De outfits zijn van de voren met zorg uitgekozen en we mochten stralen op de catwalk 😊.

Met Monica had ik inmiddels al wat contact gehad. Wát is het dan leuk om elkaar in het écht te ontmoeten! Het voelde gelijk heel vertrouwd, ook met de andere dames ❤.

En wat is ‘Stijliconen’ een mooie winkel! Het pand heeft mooie glas-in-lood raampjes en met alle kleding, schoenen en accessoires vormt alles een mooi geheel.

Monica vertelt over Stijliconen: “Ik kom uit een ondernemersgezin. Mijn ouders hebben in Doesburg ongeveer 20 jaar een fourniturenzaak gehad (ritsen knopen stof band kant garen enz).”

“Ik heb de detailhandelschool in Arnhem gedaan en daar mijn vakdiploma’s enz gehaald. Ik heb 9 jaar als filiaalmanager voor scapino gewerkt. Omgeschoold voor woonbegeleidster gehandicaptenzorg. Ook ongeveer 9 jaar gedaan.”

“Toch bleef het kriebelen om de handel weer in te gaan. Dit kwam op mijn pad twee jaar geleden en toen ging de knop om. Mijn man is ook ondernemer. Runt een familiebedrijf samen met zijn zwager dus je kan wel zeggen dat ondernemen in ons bloed zit.”

“Blutsgeschwister ken ik via een vriendin van school, onze dochters zitten op dezelfde school. Allebei hebben we een passie kun je wel zeggen voor vintagelook kleding.”

“Dus vandaar dat ik meteen een afspraak heb gemaakt met de agente van Bluts. De eerste collectie was een heel klein plukje. Nu uitgebreide collecties. Voor de zomer de grootste collectie van alle merken die ik heb ingekocht. Waarom?
Omdat de pasvorm van de jurken van bluts zo gigantisch goed is. Past iedere vrouw!!!”

“Ik verkoop zomers de jurken aan dames van 30 t/m 80 echt waar. Dus vandaar helemaal los gegaan met de zomercollectie.
Ook de jassen zijn super favoriet van Bluts. Prachtige pasvorm en niet 12 in een dozijn.”

“Zelf loop ik het liefste in Bluts omdat de pasvorm voor mij super is en de stoffen dragen heerlijk. En altijd wanneer ik bluts draag in de winkel of in mijn vrije tijd krijg ik een compliment over mijn outfit.
Tuurlijk draag ik wel eens wat anders maar mijn man zegt het ook, bluts past bij jou!”

“Naast bluts verkoop ik King Louie; ook een super merk, Tante Betsy; super leuk. Vrolijke Famkes; uniek omdat zij alles zelf maakt, heb ik respect voor. En dit jaar smashed lemon; prachtige kleuren.”

“Voor onder deze outfits verkopen we clumpy’s en sanita’s en old west cowboy laarzen. Echt heel leuk.”

“En naast al dit leuks hebben we ook nog merken voor de vrouwen die dit alles veel te bont vinden.
Alhoewel Azay uit spanje wel een beetje gek is af en toe met kleur en prints. (houden we van).”

Wat super leuk hè om het verhaal achter Stijliconen te lezen! Ik heb genoten en ben heel dankbaar dat Monica me deze kans gegeven heeft ❤. Ik geniet nog lekker na van deze mooie dag!

Veel liefs van Joyce

18 Comments

  1. Hay Joyce!

    Dit vind ik toch wel een beloning voor de leuke en informatieve blogs die jij schrijft over bluts. Wat zag je er weer stoer en mooi uit, echt Joyce zoals je bent! Leuk,leuk,leuk! 😘

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s