Kunstig Kitschwerk uitje

Samen met mijn collega ging ik dit keer op pad naar Kampen! Op de hoek van de Geerstraat (19) staat een geweldig pand. En ín dat pand is het nog veel en véél leuker!! Ik heb het over Kunstig Kitschwerk, wát een te gekke winkel!

Zo ontzettend leuk dat ik jullie nu een kijkje mag geven in de winkel. Er is veel, heel veel te zien. Het is een explosie van kleur, frutsel dingetjes, kleding, tafelzeil, tassen, knuffels, boeken en ga zo maar door. Eén en al vrolijkheid!

En dan is daar Marianne, de eigenaresse van Kunstig Kitschwerk. Ook al zo heerlijk vrolijk, dus ze past helemaal bij het interieur!

De winkel bestaat sinds 2000. Marianne verteld haar verhaal: “Na 9 jaar een horecabedrijf te hebben gehad ben ik begonnen met zelf dingen te maken. Zelf een winkel willen begon toch te kriebelen. Een winkel waar ook ruimte is voor mensen die zelf dingen maken. Dit komt pas de laatste 5 jaar echt tot zijn recht op de Kunstig Klantenplank. Waar mensen een stukje winkel kunnen huren. Superleuk ! Het heeft zelfs al geleid tot een concept voor een pop-up store genaamd ‘Onze Winkel’.

Maar goed, de winkel dus. Ik hou van het contact met mensen, dat was ik mijn vorige zaak ook al zo, maar nu laat je mensen de winkel verlaten met een leuk kado en sinds een paar jaar met te gekke kleurige kleding.

Tante Betsy, Bakery Ladies, Froy and Dind en Vrolijke Famkes vind je bij Kunstig Kitschwerk

Kleur moet ! Maakt alles mooier. Dat hoef ik jou niet te vertellen 😆
Het zelf maken is gebleven. Tassen, lampen,schorten, dekendieren. En van alles in opdracht. Het is elke keer anders. En er zit ook altijd te weinig tijd in de dag ! Ben nu bezig met n heel gaaf project voor de winter. Het zal toch ooit wel weer koud worden ….”

Het eigen label van Marianne heet B(U)Y ME: “Dit is het eigen merk van Kunstig Kitschwerk. Alle produkten zijn uniek en met de hand gemaakt,soms door mij, soms door anderen.Niet alleen kunstenaars of mensen met een uit de hand gelopen hobby, maar ook zijn er artikelen bij van mensen met een verstandelijke beperking.

Het assortiment wisselt regelmatig. De meeste artikelen kunnen ook op wens gemaakt worden. Laat het me maar weten !”

Wat zo gezellig is van de uitjes die ik maak dat er meestal ook nog andere dames komen! Samen passen en rondkijken is véél leuker! Als jurkenzusjes heb je gelijk een klik met elkaar en het is leuk om elkaar te herkennen van foto’s, ook al heb je elkaar nog niet in het écht gezien 😊.

Kunstig Kitschwerk heeft ook een webshop! Dus mocht je nou niet in de buurt wonen, dan kun je de leuke spulletjes en kleding die Marianne heeft ook bestellen!

Als afsluiting mochten we van Marianne een drankje doen bij ‘Nonna’ Super bedankt Marianne ❤. Je had helemaal gelijk; wat een heerlijk drankje; spa rood met meloen en sinaasappel (en uiteraard hebben we er een heerlijk taartje gegeten 😊).

Dus dames; op naar Kampen!!

Veel liefs van Joyce

11 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s