It’s A Joke

Daar waar ik een kleding-tic heb, heb ik geen tassen-tic. Je hoort wel eens van die verhalen dat er vrouwen zijn die, bij wijze van spreken, een tas voor elke outfit hebben of matchend bij hun jas of voor elke gelegenheid een andere tas hebben.

Dát heb ik dus niet. Ik heb een rugzak die ik op mijn 17de kreeg en die gebruik ik nog steeds. Zo ook mijn weekendtas, ruim 20 jaar, dat ding is niet af te krijgen en dat vind ik prima. De tas die voor dagelijks gebruik daar heb ik er uiteraard wel meer van gehad, maar die gebruik ik ook tot ze ‘op’ zijn.

Zo had ik eindelijk een droomtas, werd die aangevreten door mijn kat 😖. Aangezien die zó leuk is, en mijn dochter vind dat ook, gebruikt zij hem nu ondanks de lelijke plekken. Mijn laatste tas vind ik ook nog geweldig, maar gaat ook wat stuk, dus ik denk dat ik die door schuif naar mijn andere dochter 😁.

Dus… tijd voor een nieuwe tas! Ik wist allang wat ik wou… dit is de eerste keer dat ik eigenlijk eerder een nieuwe tas wou dan dat mijn andere tas helemaal afgesleten is. Maar goed nu is de tijd aangebroken dat mijn tas gebreken vertoont, dus yessss een nieuw tassie voor mij!

Heb je speciale wensen? Overleg met Joke! Zo heeft mijn tas drukknopen gekregen, omdat ik graag wilde dat mijn tas dicht kon.

‘It’s a Joke’ it is! Via ‘Retroloekie’ (wat inmiddels niet meer bestaat), Instagram en Facebook had ik de tassen van Joke al regelmatig voorbij zien komen. Ze geven mij een ontzettend blij gevoel; het gevoel van kind zijn en retro liefde….

Graag stelt Joke zichzelf even voor: “Ik ben Joke van Dijken, 52 jaar en ben dik 26 jaar getrouwd met Jaap en samen hebben we 3 lieve zoons (24, 22 en 18 jaar) en een lieve schoondochter. Ik ben m’n hele leven al wel creatief, maar tassen naaien doe ik sinds een jaar of 6. Ik kan m’n creativiteit er helemaal in kwijt, echt heerlijk. Ik ben dan ook heel blij en God dankbaar dat ik deze hobby heb, ik heb m’n hele leven al last van psychisch lastige periodes. En in 2007 heb ik de diagnose : recidiverende depressie gekregen. Dat komt er in het kort op neer dat ik goed kan functioneren maar af en toe uit de running ben. Het belangrijkste is dat ik zo regelmatig mogelijk leef, en dat lukt aardig goed.”

Ik vind het bijzonder dat Joke zo open is en hier haar verhaal verteld. Een blog leent zich hier prima voor, omdat ik het juist leuk vind om het verhaal achter een ‘merk’ of ‘winkel’ te vertellen. En in dit geval Joke, ‘de persoon’, die prachtige tassen maakt! “Jaap en ik hebben samen een schildersbedrijf (Jaap van Dijken Schilderwerken) met ca. 6 medewerkers, hierin ben ik ook werkzaam, het voordeel daarvan is dat ik wanneer ik een slechtere periode heb makkelijk een poosje gas kan terugnemen. Verder ben ik momenteel regelmatig aan het oppassen op de kindjes van mijn broer en schoonzus. 3 schatten van kids 1 meisje en 2 jongens (6, 4 en 2 jaar).” zo vertelt Joke.

Ik vroeg aan Joke hoe de naam ‘It’s a Joke’ ontstaan is. Joke heeft heel veel humor, want de antwoordde het volgende: “Mijn ouders hebben me Joke genoemd haha .Toen was de keuze snel gemaakt! De naam bestaat al wel 30 jaar. Ik naaide vroeger wel kleding en had toen ook al naamlabels.” Omdat je de naam op 2 manieren kunt zien, stelde ik de vraag. Het is heel logisch, maar ik vind de dubbelzinnigheid tóch knap gevonden!

Joke maakt het liefst tassen, in allerlei soorten en maten. Je kunt merken dat dit echt Joke haar passie is. “Dan vind ik het het leukste om setjes te maken bv 3 verschillende tassen uit 1 boxkleed. Het moment dat de tassen in elkaar zitten en dan alleen al de buitenkant, dat is voor mij vaak een geluksmoment. De overgang van zo’n vlak en plat kleed of stuk gecoate stof naar een 3d object als een tas. Dan ben ik zoooo blij.”

Joke’s stijl is erg veelzijdig: van oude boxkleden en vintage postzakken maar ook van nieuw gekochte gecoate stof (veelal via 1001tafelkleden.com) maakt Joke haar tassen.

Wil jij ook zo’n te gekke tas? Je kunt Joke vinden op Facebook en Instagram. Daar kun je een kijkje nemen wat de mogelijkheden zijn en Joke een berichtje sturen via deze weg. Ook kun je de tassen vinden in het dorp waar Joke woont (Middelstum). “De tassen kun je vinden bij de plaatselijke bakker, bloemenwinkel en ‘Twij en Nij’ 2dehands kinderkleding winkel. Soms verkoopt retro4kids mijn tassen en veelal op markten zoals de Zeldzaam mooie markt in Groningen.” Retro4kids kun je vinden op Facebook en Instagram.

Lieve Joke, bedankt voor het maken van de prachtige tas en dat ik je op deze manier wat beter heb leren kennen.

Veel liefs van Joyce

1 Comment

  1. Wat super wat meer over Joke te lezen, de vrouw achter de top tassen waar ik al tijden weg van ben. Helaas gebruik ik door omstandigheden geen tassen meer anders had ik er minimaal 1 gehad

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s