Diezijner uitje

Wat heerlijk is het toch om steeds ´uitjes´ te hebben. Dit keer ben ik echt bij een heerlijke ´snoepjeswinkel´ geweest. Ze hebben er veel, geen échte snoepjes natuurlijk, maar het geeft mij het gevoel van vroeger; dat ik na de Algemene Muzikale Vormings les nog even langs de snoepjes winkel mocht; dát was véél leuker dan die AMV les 😁.

Het is jullie misschien al wel opgevallen dat ik met name in het Noorden van het land op uitjes ben geweest. Zo ook dit keer, en wéér Groningen. Mocht je na deze blog nóg niet overtuigd zijn van hoe leuk het is om een keer naar Groningen te gaan, dan weet ik het niet meer 😊.

De snoepjeswinkel waar ik het over heb is ‘Diezijner’ en is te vinden in de Zwanestraat in Groningen. Als je door deze gezellige straat loopt zie je bij Diezijner altijd een hele fleurige etalage. Met zorg wordt er aan de etalage gewerkt; met Koningsdag een rood/wit/blauw/oranje etalage, toen de lente begon waren er konijnen te zien en zo wordt er steeds weer afgewisseld.

Er is ontzettend veel te zien bij Diezijner. Uiteraard is er veel gekleurde kleding, maar er zijn ook super leuke hebbedingetjes, sieraden, lampjes, klokken, kaarten en leuke cadeautjes voor kinderen. Sowieso is er aan de kinderen gedacht, want Diezijner verkoopt ook kinderkleding! Er staat een leuk poppenhuis waar de kinderen lekker mee kunnen spelen als je ze mee neemt. Ideaal, want dan kun jij lekker even wat passen.

En poeh… wat kun je er veel passen. Je kunt uren combineren en dan heb je nog alles niet gehad. Ik spreek uit ervaring, want ik heb heel veel mogen passen! Passen voor een aantal gastblogs voor Diezijner! Ik vind het zo ontzettend leuk dat ik hiervoor gevraagd ben, eigenlijk heb ik er gewoon geen woorden voor… Het is alsof ik mijn ‘nieuwe roeping’ heb gevonden. Ik voel me als een vis in het water en dat ik jullie dan kan laten zien hoe iets valt, hoe iets te combineren is vind ik super leuk!

Nynke is de eigenaresse van Diezijner, ze vertelt; “Ik opende Diezijner op 4 maart 2014. Een droom die uitkwam. Ik heb nooit getwijfeld over wat ik later wilde en toen zij mij op school vroegen wat ik later wilde, was het antwoord dan ook een eigen winkel en kleding ontwerpen. Tijdens mijn studie in Leeuwarden werd het al snel duidelijk waar die winkel moest komen (Groningen) en dat ik bijzondere en kleurrijke kleding wilde verkopen met ook veel ruimte voor jonge ontwerpers. Diezijner bestond dus eigenlijk al in mijn hoofd toen ik nog een 16 jarige puber was. Ondertussen zijn we 20 jaar verder en ben ik trots op wat ik heb bereikt. Een winkel die vrolijkheid en gezelligheid uitstraalt, maar vooral ook met een positieve boodschap. Duurzaamheid, eerlijke handel en langzame producten is waar het om draait in Diezijner. Daarnaast heb ik een heel fijn team aan collega’s die met net zoveel plezier en passie in de winkel werken als ik zelf doe.”

“Bij Diezijner verkopen we merken zoals Tante Betsy, Halsoverkop, Zilch, Froy and Dind maar ook minder bekende merken zoals Anzeuglich, Tranquillo en Chapati. We verkopen ook schoenen van merken zoals Clumpy en onze nieuwste aanwinst en onze nieuwe lieveling de Saltwater sandals. Naast kleding, schoenen en een uitgebreide collectie beenmode voor dames en kinderen.”

Ook is er een klein rekje met te gekke mannen shirts!

Ik vroeg aan Nynke of ze ook een merk heeft die favoriet is, ze antwoordde het volgende: “Dat is natuurlijk heel lastig omdat ik van alles blij wordt in de winkel. Maar een nieuw merk wat wij sinds deze zomer hebben is Anzeuglich. Ik ontdekte dit merk tijdens een city/werk trip in Wenen vorig jaar. Ik liep langs de winkel en moest naar binnen, alles wat er hing schreeuwde mijn naam. Natuurlijk heb ik ook wat gekocht, maar dacht ook direct dit moet ik hebben voor Diezijner. De ontwerpster zelf bleek eigenaresse van de winkel en zo kwam het dan Anzeuglich nu ook in Groningen hangt. Het wordt fairtrade gemaakt door vrouwen in Peru en gemaakt van eco katoen en kenmerkt zich door haar mooie vrouwelijke lijnen en eenvoudige en grafische prints.”

Echt super leuk om het verhaal achter Diezijner te horen. Als je een dagje naar Groningen gaat mag je deze winkel echt niet overslaan! Diezijner heeft ook een webshop diezijner.eu, ook kun je altijd een.berichtje sturen of bellen of ze een bepaald item hebben.

Dames van Diezijner, super bedankt voor de gastvrijheid! Ik vond het super gezellig en kom graag weer een keer langs! Enneh Shirley… die muffin was héérlijk!

Het superteam van Diezijner bestaat uit Ellen, Nynke, Jeannet en Shirley. De foto´s van Ellen en Nynke zijn gemaakt door Silvy Maatman tijden het Tante Betsy uitje in Groningen.

Veel liefs van Joyce

12 Comments

 1. Ook al woon ik er ruim 100 km van af, Groningen is één van mijn favoriete steden! Diezijner is gezellig, knus en met erg leuke merken. Klanten maken onderling ook snel contact, zo leuk!! Je hebt de sfeer mooi gevangen Joyce, zowel met foto’s als ook met tekst.❤️

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat leuk verwoord Joyce, en heel veel foto’s. Als eigenaar en perfectionist in de huid van een rommelpot ( zo onhandig haha) denk ik direct ooh dat staat niet recht en dat moet aangevuld. Maar zo is Diezijner gewoon haha, let it go.

  Geliked door 1 persoon

 3. Op mijn 17e ben ik op kamers gegaan in Groningen en nooit meer weggegaan. Ik houd van ‘Mien Pronkjewail’. Sinds heel recent kom ik bij Diezijner. Ik droeg meestal spijkerbroeken met een shirt en af en toe vrolijke kleding van meestal King Louie. En daarvoor kwam ik dus in andere winkels. Ik ben echter van merk geswitched, mijn oog is gevallen op Tante Betsy. Ik kende het merk niet maar nu dus wel … ik voel mij super gelukkig in printjes van Tante Betsy . Ik vind een stenen winkel fijner dan bestellen in webwinkels en zo leerde ik al snel dat ik bij Diezijner moest zijn!!

  Leuke blog Joyce!!

  Geliked door 2 people

 4. Super verslag en als ik in Groningen ben om te shoppen moet ik altijd even naar binnen. Mooie winkel met veel te veel leuks….Echt een snoepjeswinkel. Zo voelt het voor mij ook. Je wordt een beetje hebberig en soms ogen tekort.
  Er gaat niks boven Groningen….En Diezijner . Grt Charline.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s