Zheng uitje

Groningen… de Stoeldraaierstraat… daar kun je de plek vinden waar het voor mij allemaal is begonnen. Mijn kleurrijke leven! Zheng!

Zheng zit sinds 1,5 jaar in de Stoeldraaierstraat. Voor die tijd was Zheng te vinden in de Zwanestraat. De eerste keer dat ik naar binnen liep ging er een wereld voor me open. En heb mezelf daar een soort van gevonden 😊. Dit jaar bestaat Zheng alweer 12 jaar en is opgezet door Jianhua.

Jianhua vertelt: “Ik heb de kunstacademie gedaan, en ben in 2003 afgestudeerd als bachelor of design aan de AKI in Enschede, dus niet zo gek dat ik wat mode heb… Daarna heb ik nog economie aan de Rug gedaan, ik kom uit een ondernemersgezin, dus was het logisch dat ik voor mezelf ben begonnen met een modezaak. Een goede combinatie, veel zelfstandigheid en een mooie uitdaging om de dames in Groningen in mooie kleurrijke kleding te steken.

“Twee jaar geleden heb ik de stap gezet om een eigen pand te kopen in de Stoeldraaierstraat wat goed heeft uitgepakt, nog meer keus uit unieke kleding en een groter publiek.” En veel unieke kleding heeft Zheng! En ook een hele uitgebreide collectie van de merken Who’s that girl, Nümph, Skunkfunk, Le Pep, Fever London, LTB, IEZ!, Mooi Vrolijk, 4FunkyFlavours en Mademoiselle YéYé.

Je kunt er ook terecht voor te gekke tassen (Hi-Di-Hi), panty’s (Blutsgeschwister) en schoenen (MIZ MOOZ).

Uiteraard verkoopt Zheng ook Blutsgeschwister! En ik kan je vertellen dat er altijd een hele grote collectie is, écht er wordt heel veel ingekocht! “Ik verkoop het eigenlijk vanaf het begin dus al bij de start van de winkel, uniek merk, elke keer verrassend!! mooie details, zoals de voering, mooie kleuren en combinaties van stoffen, nu fairtrade en het blijft super, de kwaliteit is goed.” aldus Jianhua

Wat ik zo ontzettend te gek vind aan Zheng, is dat er eindeloos te combineren valt. Omdat er zoveel verschillende soorten merken, kleuren en prints zijn kun je heel wat verschillende outfits bij elkaar vinden. Ik hou – zoals jullie weten- onwijs van print op print, maar ben je daar niet zo van, dan is de keuze aan effen shirts ook reuze!

Een heerlijke pashoek heeft Zheng. Er staat een bank, zodat bijvoorbeeld je man even kan relaxen als jij staat te passen ;). Wat ik zo te gek vind, is dat er een speelgoedzak staat. Ik nam mijn kinderen wel eens mee en dan konden zij zich uitleven met het speelgoed terwijl ik stond te passen 🙂

Ook dit keer heb ik jullie weer uitgenodigd om mee te gaan naar Zheng (op mijn facebookpagina The Color of Joy plaats ik deze oproepjes, dus als je mijn pagina nog niet geliked hebt, is dit een tip 😉) . Er kwamen oude bekenden en nieuwe bekenden die ik inmiddels ken van de ‘Blutsgeschwister fans❤’ en ‘Tante Betsy en andere retro jurkjes’ groep.

Jianhua en Roelina hadden alles al voor ons klaar staan; lekkere hapjes met thee en koffie. Roelina versterkt Jianhua al 10 jaar. “Ik ben superblij met haar en het leuke is dat we totaal verschillend zijn in alles, leeftijd/karakter/type, enz…”

Als je het zelf lastig vindt om combinaties te maken kun je bij Jianhua en Roelina super goed terecht. Ze doen altijd ontzettend veel moeite om de klant te helpen en een te gekke outfit te vinden waar je jezelf het beste bij voelt. Want… eerlijk zijn de dames ook, als iets minder goed bij je figuur past of de kleur staat niet geweldig, dan zullen ze dit ook eerlijk zeggen. Zo voorkom je dus ook miskopen, wat heel fijn is.

We hebben van alles gepast, en het was weer een ‘ouderwets’ fijn momentje bij Zheng! Als afsluiter hebben Eva, Jobke en ik nog even gezellig wat gegeten bij ‘Novo’. Die zit aan de overkant van de straat en daar hebben we heerlijk gesmuld van lekkere broodjes.

En nu komt er iets ontzettend tofs! Ik mag namelijk een kadobon van 50 euro verloten! Uiteraard te besteden bij Zheng in Groningen! Zo kunnen jullie ook een leuk dagje gaan shoppen in Groningen 😁 . Máár jullie ‘moeten’ er wel wat voor doen; Like de facebookpagina The Color of Joy én de facebookpagina Zheng. Daarnaast moet dit blog bericht (openbaar) gedeeld worden. Leuk is het als je nog een reactie plaatst waarom je de bon zou willen winnen. Ik heb nu al zin in het moment om de winnaar bekend te maken 😁. En ik zou dat zo maar eens ‘live’ kunnen gaan doen 😀. Ik hou jullie hiervan op de hoogte via mijn facebookpagina! Woensdag 25 april zal ik een lootje trekken!

Lieve Jianhua en Roelina, ik wil jullie ontzettend bedanken voor jullie gastvrijheid! Ik vind het altijd super leuk om jullie weer even te zien. Bij jullie is mijn kleurrijke leven begonnen en ik wil jullie daar onwijs voor bedanken!

Veel liefs van Joyce

31 Comments

 1. Jaaa combineren kun je leren en ik wil gráág op les! Ik draag ook het liefst print op print maar dat is het dan vaak toch net niet (ik hou het wel gewoon aan trouwens)😆 Lijkt me tof er een uitje van te maken met andere jurken zusjes💚

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja, super leuke winkel! Ben het helemaal met je eens dat je altijd heel goed geholpen wordt. Ik ben niet zo’n ster in combineren maar de dames komen altijd met leuke opties. Was leuk om even bij jullie aan te sluiten tijdens mijn pauze. Wat een geluk dat ik zo dichtbij werk. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik waag trouwens ook een kansje voor de bon. Ik neem m’n zusje dan mee om wat voor haar te shoppen. Zij kan ook wel wat nieuwe kleurrijke kleding gebruiken. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Ooit 1x in Groningen geweest toen ik nog een klein meisje was. Nu ik jou blog zo lees wordt het gewoon eens tijd dat ik daar weer eens naar toe ga. Heerlijk een weekendje weg met mijn man. Kan hij mooi lounchen op de bank bij Zheng en ik heerlijk passen.
  Liefs Esther

  Geliked door 1 persoon

 5. Lang niet in Groningen geweest dus het wordt eens tijd …. lijkten erg leuk eens bij Zheng gegaan kijken,echt iets voor mij 😇. Ik heb helaas nooit geluk met winacties ( en u voornamelijk pech😉) maar ik probeer her toch nog maar eens en misschkan ik het tij keren🤨.🤞. Groetjes, Marjolein

  Like

 6. Wauw…😍. Ik waag een gokje. Wil al een hele tijd een leuke bewerkte legging of een leuk shirt van bluts. Super … ga 26 April met dochter de stad in dus ga zo wie zo even een kijkje nemen. Ik duim alvast 😘

  Geliked door 1 persoon

 7. Wat een leuk blog heb je weer geschreven! Sinds de tante Betsy dag in Groningen volg ik je blog. Ik had ook wel mee gewild naar Zheng, maar moest helaas werken. Zheng vind ik een super gave winkel, ben er al een paar keer goed geslaagd, dus de bon is heel welkom 🙂

  Geliked door 1 persoon

 8. Leuke actie! Ik ben afgelopen 2 jaar 55 kilo afgevallen en ben er nog steeds niet echt uit wat mijn (kleding) style is 🙂
  Ik zou best eens wat willen passen. Het ziet er mooi uit.

  Geliked door 1 persoon

  1. Natascha wat een super prestatie! Ontzettend leuk dat je mee doet! Een tip is inderdaad gewoon maar passen, veel passen. Ook items die je misschien op het eerste gezicht niet zou kiezen😊

   Like

 9. Oh wat een heerlijk verhaal weer! Heb paar jaar geleden dagje Groningen gedaan voornl voor museum. Het regende die dag en nog geen lid van de fb TB ed dus wist niet de goede adresjes…dus die bon lijkt me een geweldige reden voor een herkansing van Groningen:-))

  Geliked door 1 persoon

 10. Super actie!!! Alle mooie merken heeft Zheng onder 1 dak. Echt een snoepjes winkel. Ga over 2 wk weer dagje naar “DE STAD” en hoe leuk zou het zijn om daar iets leuks te scoren 🙂

  Geliked door 1 persoon

 11. Oooh! Die zou ik zó graag winnen! Ik zoek al een tijdje een excuus om een dagje naar Groningen te gaan, en die bon zou het nog veel makkelijker maken om een dagje voor mezelf goed te praten 😉 echt tijd voor wat me-time! En dan ook nog een leuk jurkje mee naar huis!

  Geliked door 1 persoon

 12. Ik loot héél erg graag mee voor de kortingsbon! Ben nog “nieuw” wat betreft kleurige kleding. Na 22 kg te zijn afgevallen op zoek naar een nieuwe style, denk dat ik hem gevonden heb 😃
  Groningen is ook nog “nieuw” voor mij. Zoon woont er sinds augustus 2017 ivm studie, hoe leuk om een bezoek aan hem te combineren met een bezoek aan deze winkel!!

  Geliked door 1 persoon

 13. Fijn om te lezen dat er aan kinderen gedacht is. Kan de kleine van 2,5 gezellig een dagje met mama mee. Hij houdt overigens ook van kleurrijke kleding…..denk ik dan. Ik krijg nog geen commentaar van hem op zijn rode jas, oranje broek en geel t-shirt. Hahaha. Combineren voor mijzelf zou ik wel tips voor kunnen gebruiken. Helaas wat aangekomen, dus durf nu niet zoveel meer.

  Geliked door 1 persoon

 14. Wat ziet dat er leuk en gezellig uit! 😊
  Helaas is Groningen wat te ver weg voor mij en gun ik het de dames die er in de buurt wonen of al plannen hadden om daarheen te gaan. 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s