Tante Betsy uitje Groningen deel 2

En rapapapaaaaa hier is deel 2 van ons ‘Supercalifragilisticexpialidociouse uitje’ naar Groningen 😊 . De vorige keer eindigde ik bij dat het mijn beurt was voor de workshop ronde. Deze workshop werd begeleid door Marije van ‘Dap-Styling’ Bij ‘Dap-Styling’ kun je o.a. terecht voor personal shopping, garderobeplanning, make-up advies, kleding- en kleuradvies. Onze workshop ging over welk soort lichaam heb ik en welke kleding stoffen passen daar dan bij?

We begonnen met ‘kijken naar jezelf en naar de ander’. Over het algemeen kijken we veel kritischer naar onszelf dan naar een ander. Ik vond dit heel mooi gedaan; we mochten positieve eigenschappen of uiterlijkheden opschrijven op een post-it. Wat straalt iemand uit? Wat vinden we mooi aan iemand? Voor elke vrouw mochten we wat opschrijven en vervolgens bij diegene opplakken. Wauw, wat een prachtige complimenten hebben we gekregen! Lieve dames, soms zitten we niet lekker in ons vel, maar vergeet niet dat we er altijd mogen zijn! Kijk naar je positieve kanten! En op gebied van kleding kunnen we onze positieve kanten benadrukken!

We mochten zelf aan de slag in tweetallen. Kijken naar elkaars lichaam. We kregen een formulier waar behoorlijk wat soorten vormen opstonden. Meer dan de gebruikelijke 4 die ik kende (peer, zandloper, plank en appel). En ik moet eerlijk zeggen dat ik altijd twijfelde welk figuur ik had. De lijst die we kregen zag er heel overzichtelijk uit met een goede beschrijving erbij. Geen figuur is hetzelfde, dus het kan zijn dat een ander figuur ook bij je past (een combinatie dus). Ik bleek een ‘omgekeerde driehoek’ te zijn. Nooit van gehoord! Mijn schouders zijn dus breder dan de rest zeg maar. We stonden allemaal op ‘vorm-soort’ zodat ons ook duidelijk werd wie welke vorm had en er werd bij ieder persoonlijk langs gegaan met eventuele vragen.

Daarna kregen we nog een blad dat ging over ‘stoffen’. Welke stoffen passen bij je lichaam? De bedoeling was om bij elkaar te voelen waar je ‘hard’ en ‘zacht’ bent op je lichaam. Vanaf de schouders naar beneden tot de heupen. Aan de hand daarvan kun je dan weer zien welke stoffen goed bij je passen. In dit geval ben ik vrij ‘hard’ aardig wat botten en ribben te voelen (en nee… ik geef het eerlijk toe, geen spieren 😉 ). Wat me is bijgebleven is dat denim dan bijvoorbeeld heel goed bij me past, nou heb ik een spijkerjurk waarvan ik altijd denk, wat staat die me toch goed, dus dat klopt dan ook wel 😂.

Ik vond het echt een super geslaagde workshop!

En toen was het tijd voor de ‘pop quiz’. Ellen, die bij Diezijner werkt, maar ook een eigen bed and breakfast heeft (Woodpecker) en óók nog entertainer is en dus vaker van dit soort quizzen verzorgd, had speciaal voor ons haar uitgeleefd en een super quiz gemaakt.

We werden verdeeld in 5 groepjes, we mochten onszelf een naam geven. Daarna werd bekend gemaakt dat we gewoon nog een prijs met deze quiz konden winnen, je begrijpt natuurlijk wel dat de spanning hierdoor behoorlijk toenam 😁.

De teams: Betsy Boobs, Beauty and Brains, De Nichtjes van Tante, Lovely Ladies en de Orange is the new Black.

We kregen foto vragen (wie is het?) en luister vragen. Na een aantal rondes bleven er 2 teams over. Mijn eigen team heeft haar naam ‘Beauty and Brains’ niet kunnen waarmaken, maar we zijn blij dat onze ‘beauty’ kant er nog was om op terug te vallen 😉😂.

De slotvraag, een liedje… 1 goed antwoord en anders… zou het andere team winnen. Het zweet droop van de koppies af… maar daar was de vastbesloten Caro met het juiste antwoord! Team ‘de Nichtjes van Tante’ ontzettend gefeliciteerd met jullie welverdiende prijs; een te gekke klok van ‘Styll‘, ontworpen door Ellen herself, want ja… dát doet Ellen óók nog! Een hele creatieve dame, zéker de moeite waard om op haar website te kijken! En de dames kregen ook nog een cadeaubon van Tante Betsy te besteden bij Diezijner.

Fantastische afsluiter van de dag! Die zat er op, althans… voor een groot gedeelte van de groep nog niet, want voor wie nog in de gelegenheid was… op naar Cantina Mexicana! Mijn favoriete restaurant in Groningen😊.

We hebben heerlijk onze buikjes rond gegeten. Nog gezellig kunnen kletsen met elkaar tot dat een aantal van ons zo ongeveer nog moesten rennen om de trein te halen! ‘Plof’ daar zaten we, behoorlijk uitgeteld van deze geweldige dag! Konden we gelijk ook even goed uitbuiken 😉.

De hele tijd als ik dit aan het typen ben zit ik met een halve glimlach op mijn gezicht. Wat gaaaaaf was dit!! Nynke en Ellen, ik wil jullie super bedanken voor het organiseren van deze te gekke dag! Alle vrouwen die ik heb ontmoeten, wat fijn dat ik zo mezelf bij jullie kon zijn ❤

We kregen allemaal een super leuke goodiebag mee!

Zucht… gelukkig hebben we de foto’s nog! En nog meer foto’s! Want Nynke had ook nog een fotograaf  (Sylvy Maatman) geregeld die er de hele dag bij was en fantastische foto’s heeft gemaakt. Die hebben we nog tegoed, dus zo kunnen we deze dag opnieuw blijven beleven. Ik hoop voor iedereen die er niet bij kon zijn, zo door mijn blog, de dag hebben mogen meebeleven.

Liefs van Joyce

15 Comments

 1. Heeeeeerlijk😄💕… al dat nagenieten!! Wat is deel 2 van jouw Groningenblog weer leuheuk😘😘 Maar de dag was dan ook zo leuk. Oh… en die ‘vastberaden Caro’ had anders wel behoorlijk knikkende knietjes hoor bij die laatste vraag whaahahaaa😂

  Geliked door 1 persoon

 2. Dit tweede deel van je blog maakt je eerste helemaal compleet, geweldig!
  Wat een super dag hebben jullie gehad, het ziet er ook zo relax uit. De dag zal wel om gevlogen zijn. Wil ook zo graag eens een bezoekje aan Diezijner doen, en dat gaat ook zeer zeker dit jaar gebeuren. Weer leuk geschreven Joyce!

  Groetjes Ger Da

  Geliked door 1 persoon

 3. Wow wat een heerlijk gezellige dag hebben jullie gehad. Zo te lezen was het echt een feestje. En wat mooi dat jullie complimenten aan elkaar gaven, zo bijzonder is dat om mee te nemen. Ik heb ook nog van die compliment briefjes van andere cursussen die ik deed en dat blijft bijzonder om nog eens na te lezen.
  Een heerlijk verslag deelde je met ons en zo kunnen we plaatsvervangend mee genieten. De dames van Diezijner kennende zitten vast al te broeden om dit nog eens te doen, wat zijn het toch toppertjes dat ze zo’n leuke dag voor jullie in elkaar hebben gezet. Geniet nog heerlijk na lieve jurkjeszusjes! Knuff!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s