Tante Betsy uitje Groningen part 1

Afgelopen zaterdag was het zover; een uitje dat al maanden gepland was vanuit de ´Tante Betsy liefde en retro jurkjes´ facebookgroep; een uitje naar Groningen! Mijn geboorteplaats, de plaats waar ik inmiddels 1,5 half jaar niet meer woon… de stad die voor altijd in mijn hart is gesloten. Dus toen dit uitje bekend werd, heb ik mij gelijk aangemeld 😊.

Van te voren hadden we met een aantal meiden een ‘trein-app-goepje’ aangemaakt en afgesproken met welke trein we zouden gaan. Zelf ging ik vanaf station Steenwijk naar Meppel en daar over stappen in de trein naar Groningen. Ik zou José ontmoeten op het station in Meppel. Toen ik daar zo stond zag ik iemand aan komen lopen met een Tante Betsy Jurkje aan… maar dat was José niet… Het bleek Christel te zijn en die ging ook naar het uitje! Dus nog meer gezelligheid in de trein 🙂 .

Met José erbij waren we compleet en daar kwam onze trein. Onze andere ‘jurkenzusjes’ (Caro, Ranoe en Mijkje) waren al helemaal klaar voor ons. Mijkje had een geweldige ‘Betsy-slinger’ gemaakt! Hahaha de voorpret was begonnen. Zo’n treinreis gaat natuurlijk super snel; ondanks dat ik de meeste dames nog niet écht kende, voelde dat totaal niet zo! Ik heb het geloof ik als eens vaker genoemd, maar het is gewoon het idee alsof je elkaar al kent. Heel bijzonder!

Bij Station Haren, stapte Mirna nog gezellig in de trein en toen waren we er bijna. Aangkomen op het station, daar wachten we op nog meer ‘zusjes’. Iedereen herkende elkaar gelijk! We zijn compleet. Éérst even een foto bij ‘Het peerd van Ome Loeks ‘ en toen vervolgenden we onze weg naar ‘Toet’.

‘Toet’ is hét toetjesparadijs in Groningen. ‘Toet’ vind je in de Ubbo Emmiusstraat 19. Er kwamen steeds meer kleurrijke dames binnenstappen. Een prachtig plaatje om te zien! Toen alle dames er waren kregen we heerlijk koffie en thee en een aantal borden met allerlei soorten taartjes erop. Zo konden we van verschillende taartjes wat proeven.

Als je met zoveel meiden bent is het natuurlijk één groot ‘kippenhok’ hahaha, van een afstandje ook zeker leuk om even naar te kijken. Iedereen heeft elkaar genoeg te vertellen. Nog even over ‘Toet’, het is een hele fijne en gezellige plek om te zitten. Aangezien dit helemaal in mijn straatje past heb ik gelijk maar even wat foto’s gemaakt. Er is een speciaal kinderhoekje, wat mij als moeder, heel erg aanspreekt. Kinderen zijn veel sneller uitgegeten en gaan zich dan vaak vervelen, maar bij ‘Toet’ is daar dus aan gedacht!

Bij ‘Toet’ is heel veel mogelijk, je kunt er workshops volgen, even naar binnen lopen om een overheerlijke taart op te halen, High Tea, dineren… teveel om op te noemen! Een kijkje op de site nemen is zeker de moeite waard. Én er is ook gedacht aan allergieën of dieëten; er zijn gluten-lactose- of suikervrije taarten!

Toen we onze taartjes op hadden gingen we op pad naar de volgende locatie. Super om te zien hè, al die kleurrijke vrouwen😍.

Op onze weg daarheen zijn we écht heel even ‘Diezijner’ in gehupst. ‘Diezijner’ kennen we inmiddels allemaal, maar een grote groep was er nog niet eerder geweest. Nynke is de eigenaresse van ‘Diezijner’, zij heeft dit fantastische uitje georganiseerd samen met Ellen, die o.a. ook bij ‘Diezijner’ werkt. Graag vertel ik in een andere blog uitgebreid over ‘Diezijner’, want het is zo’n te gekke winkel!

Jaaaa hier is de groepsfoto voor Diezijner. Op naar de volgende locatie! Naar de kraneweg, waar ‘Dap-styling’ gevestigd is. Het gezicht achter dap-styling is Marije. Marije verzorgde een te gekke workshop voor ons over wat voor figuur lichaam hebben we en welke stoffen kunnen we dan goed dragen.

We werden verdeeld in 2 groepen. Ik zat in de tweede groep. Wij mochten eerst heerlijk rondsnuffelen tussen alle Tante Betsy kleding die Nynke had meegenomen. Ook was er een koopjesrek en nog wat andere leuke items van andere merken.

Ik zal jullie de foto’s besparen van onze passesssie 😉.

De tijd vloog voorbij en voordat we het wisten stond er een heerlijke Syrische maaltijd voor ons klaar. Ik had nog nooit eerder Syrisch gegeten, maar wooow wat was dat lekker!

Na de maaltijd mocht de tweede groep naar de workshop. Ik dus ook. Ik vertel jullie heel graag hoe het was, maar dat doe ik in het tweede deel van mijn blog. Er is namelijk nog zoveel te vertellen 😊.

Coming soon; deel 2 van het Tante Betsy uitje Groningen!

Liefs van Joyce

18 Comments

 1. Hay Joyce!

  Wat ziet dit er super gezellig uit, jaloers is niet zo’n goede eigenschap,maar als ik dit zo zie en lees, ben ik het wel een beetje. Hoop dat Nynke en Ellen het nog een keer herhalen, dan wil ik er heel graag bij zijn. Benieuwd naar het 2e deel!

  Groetjes Gerda♡

  Geliked door 1 persoon

 2. super om te lezen Joyce, ik was er graag bijgeweest, wie weet een volgende keer. Ik zat hardop te lachen bij het filmpje… vooral die knul op het eind die zich geen raad wist met die dames en er snel langs wilde en ongemakkelijk ging hoesten enzo hahahaha heerlijk

  Geliked door 1 persoon

 3. Oooh het nagenieten😍😍😍. Het was zo leuk!! Dat loopje… geweldig hahaha🐔🐔🐔

  Nynke, Ellen en de rest; het was hewrldig georganiseerd.

  Joyce, weer een fijne blog, thnx💋

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een gezellige dag was het! Ik heb geweldig genoten! Als ik nog eens in Groningen ben ga ik uitgebreid kijken bij Diezijner, zoveel leuks te zien. De Syrische lunch was inderdaad fantastisch! Ben benieuwd naar deel 2, Joyce.

  Geliked door 1 persoon

 5. Oh wat heerlijk om te lezen hoe leuk jullie het hebben gehad. Ziet er mega gezellig uit met zoveel kleurige en vrolijke jurkjeszusjes. Ik herken er al heel wat dames van. Leuk om even na te genieten hoe jullie dag was, ik had er al over verteld op mijn blog…maar het echte verhaal van de dag zelf is natuurlijk het allerleukste. Nou lieverd en lieverds geniet nog heerlijk na! Knuff!

  Geliked door 1 persoon

 6. Wauw, wauw, wauw. Wat een geweldig leuk uitje moet dat zijn geweest. Ben best een beetje jaloers. En nu al benieuwd naar je tweede blog over dit uitje. Liefs Esther

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s