Bibliss Dordrecht Uitje

Yes! Ik ben weer uit geweest! Dit keer een uitje met de trein, naar Dordrecht! In Dordrecht is de geweldige winkel ´Bibliss´ te vinden. Ik ben nog niet eerder bij Bibliss geweest. Bij de facebook groepen hoorde ik dat het een te gekke winkel moest zijn. Via facebook volgde ik Bibliss al wel een tijdje, de filmpjes die het team plaatst vallen echt enorm op; vrolijk, origineel én hilarisch! Dus vooral even kijken op de facebookpagina!

Dit keer ben ik met Eva en Heidi op stap geweest. Samen lopen we naar de Vriesestraat waar Bibliss gevestigd is. Bibliss valt meteen op; er hangt een prachtig kunstwerk van takken met bloemen erin verwerkt boven de ingang. Samen met de Blutsgeschwister jassen die voor de ingang staan is het werkelijk waar een prachtig plaatje om naar te kijken.

48.png

Toen we naar binnen liepen werden we warm welkom geheten door Irma en Anne-Marie. Zo heerlijk spontaan en gezellig was het gelijk. Ik voelde me als een vis in het water tussen al die mooie kleuren en creatieve uitspattingen. Irma is het creatieve brein achter Bibliss; de etalage, de inrichting, maar ook de zelfgemaakte creaties. Het is om je ogen uit te kijken!

47

Er zijn een soort van hoekjes gecreëerd waar je steeds weer iets anders ziet; retro behang, vilten letters met ‘Bibliss’ en ‘King Louie’. Hier een paars stuk muur, daar bloemen of herten aan de wand. De toonbank en de vloer zijn gemozaiekt… zucht… veel bijzondere en aparte items en tóch vormt alles een prachtig geheel!

50

Louie kwam ons even later ook vergezellen. Hij is de eigenaar van Bibliss. “Ik ben ruim 30 jaar geleden de winkel begonnen, toen nog onder naam ´Confetti´. Na korte tijd kwam Irma erbij en zij heeft Bibliss tot Bibliss gemaakt. Zij is hét gezicht Een winkel die niet in één hokje is te stoppen, niet in één bepaalde stijl of voor één type vrouw is bedoeld. Altijd eigenzinnig en áltijd eigenwijs.”

51.png

En ik denk dat dát de kracht van Bibliss is; de kleur staat centraal, maar voor heel veel soorten en stijlen geschikt! Zo hangt er bijvoorbeeld veel ‘hippie kleding’, is er een speciaal ‘Pippi Langkous’ hoekje en zijn er ook te gekke jurken met mooie prints voor vrouwen met een maatje meer.

53
Wat hebben wij een lol gehad! Wij konden het natuurlijk niét laten om de Pippi items te showen. Het “Pippi gevoel” kwam helemaal in ons naar boven 🙂
“Vaak wisselen we van merken, we vinden het altijd leuk om weer nieuwe stijlen te spotten. Uitzondering op deze regel is het Nederlandse merk King Louie, wat we al decennia lang in ons kleurrijk assortiment hebben. Ook staat al vele jaren fair trade bij ons hoog op de agenda, gelukkig is het aanbod daar steeds groter in.” Verteld Louie.
46
“Het merk Blutsgeschwister volgen we al meer dan tien jaar, en heeft enkele seizoenen geleden een positieve omslag gemaakt. Meer organic en meer variatie, dit heeft ons toen positief verrast. Naast King Louie en Blutsgeschwister verkopen we ook Tante Betsy, Smashed, Lemon, Heart, Chapati, Bakkery Ladies, Ato Berlin, Naketano, Lien & Giel, Lalamour, IEZ, prachtige Danefae jassen en terug van weggeweest Tranquillo en Desigual.”
45
Achterin de winkel zijn de paskamers, elke paskamer heeft een apart behangetje met een andere kleur gordijn ervoor. We hebben heerlijk van alles gepast.
Lieve Louie, Irma en Anne-Marie. Ik wil jullie heel erg bedanken voor de geweldige tijd die ik heb gehad! Jullie gastvrijheid en gezelligheid, ik heb er van genoten. Helaas heb ik Rose en Siente niet gezien, die ook het Bibliss-team versterken, maar wie weet komt dat wel nog een keer 🙂 . Ik vond het zéker voor herhaling vatbaar!
56
Toen we afscheid namen kreeg een een tas mee vol met cadeautjes, zo super lief! Heel erg bedankt! Het was een feestje om het uit te pakken!
Dus meiden, als je in de buurt bent of een gezellig dagje uit wil dan is Bibliss in Dordrecht ‘the place te be’!
Liefs van Joyce

18 Comments

 1. Wat een leuke blog weer Joyce!! Ik heb vorig jaar via FB en massenger nog de laatste Blutsgeschwister jurk ( rood en blauw) gekocht bij Bibliss; hebben ze gewoon opgestuurd, superservice! Jammer dat de winkel niet bij mij in de buurt zit, na jou verhaal wordt ie alleen maar aantrekkelijker 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Oh oh weer een winkel op Mn lijstje waar ik echt een keer naar toe wil… ziet er heel gezellig uit. En wauw wat een gave outfit van jou in t groene rokje met ananas print combi!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat leuk. Ben deze zomer een week in Rotterdam geweest. Helaas toen geen tijd meer gehad voor Dordrecht maar gaat er toch ooit van komen 🙂
  Groetjes en liefs Aimee xx

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een heerlijke winkel is dat hè. Ik ben er nog niet live op bezoek geweest.
  Maar Tante Betsy girl Monique heeft al twee keer een gastblogpost op mijn happy Tante Betsy blog geschreven over haar favoriete winkel.
  Ze deed er een passessie samen met vriendin Angelique en hebben samen allerlei items van de Tante Betsy collectie geshowd.
  Wat leuk dat jij er was samen met Eva en Heidi, dit is ook Heidi haar ‘stamkroeg’…dé winkel waar ze gaat shoppen. Gezellig dat jullie er samen waren en wat hebben jullie een lol gehad.
  Ik las ergens dat er zelfs een heuse meeting gaat komen bij Bibliss Dordrecht. Have loads of fun als je ook weer gaat. Knuff!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s