‘Ny-Na’ Uitje

Uitjes! Uitjes ga ik maken! Uitjes naar winkels die Blutsgeschwister verkopen! En mijn eerste uitje ging naar…. ‘Ny-Na’! Mijn uitje begon met mijn treinreis, van Steenwijk naar Leeuwarden waar Ny-Na gevestigd is.

Als je de St. Jacobsstraat in loopt dan ontkom je er bijna niet aan; een prachtige etalage met 4 paspoppen met fantastische gekleurde kleding. De hele uitstraling van de buitenkant maakt mij al heel blij. Maar dan… de deur gaat open en WAUW, WAUW én  nog eens WAUW! Een kleurenbom komt je tegemoet; ik zou hier zo kunnen wonen 🙂 .

1

Nynke is de eigenaresse van Ny-Na en zij staat me -geheel in stijl- op te wachten. Wat een leuke vrouw! Gezellig, lief, enthousiast en ontzettend gastvrij.  Nynke is 21 jaar geleden de winkel, samen met Anna, begonnen. Vandaar ook de naam ‘Ny-Na’. Sinds 3 jaar is de winkel alleen van Nynke. Toen  is het assortiment ook behoorlijk veranderd, maar de sfeer is hetzelfde gebleven. Kleur is vanaf het begin af aan erg belangrijk geweest “Ik hou van kleur, vind dat kleur het leven leuker en mooier maakt” aldus Nynke.

2

Na de eerste kennismaking ga ik maar eens op onderzoek uit. Ik ben hier in het najaar al een keer geweest, maar inmiddels is het één en ander verschoven en staan er weer allemaal nieuwe, andere leuke spulletjes. Er is eigenlijk oneindig veel te zien -super leuke snuisterijen-  beschilderde bordjes voor aan de wand, tafelzeil (Kitch Kitchen)in leuke prints, klokken, aardewerk, kaarten, hebbedingetjes, wierook, melamine servies en tassen. Koffertjes, broodtrommels, bekers, tassen voor mee naar school, vilten hertjes en hondjes, paarden op wieltjes voor kinderen.  Portemonnees (Huisteil), muziekdoosjes, vazen, tuimel poppetjes… om je ogen uit te kijken!

45

Tot 6 jaar geleden verkochten ze bij Ny-Na alleen woonaccessoires , sieraden en kado’s. Vanaf dat moment kwam er kleding bij. Eerst alleen jurkjes van Who’s that girl, omdat zij ook mooie retromodellen, print en kleur hebben. Dat paste goed bij de winkel. “Jurkjes verkopen beviel zo goed en is zo leuk om te doen dat we snel Blutsgeschwister erbij wilden. Juist ook weer om de geweldige prints, kleur en pasvorm en kwaliteit. Heel fijn dat ze nu het fairtrade label kunnen voeren. Het is toch veel prettiger dragen en verkopen als je weet dat het op een goed manier tot stand is gekomen”.

Le Pep is er sinds een paar  jaar ook bijgekomen als merk. Iets rustiger en klassieker dan de andere twee. Wél de fijne stoffen, kwaliteit en pasvorm. De kledingcollectie is inmiddels flink uitgebreid en bestaat allang niet meer alleen uit jurken.

47

Ik was niet alleen naar Ny-Na gekomen, maar ik had met een aantal andere vrouwen afgesproken. Via de facebook groepen had ik een oproepje gedaan om zien of er iemand  zin had om mee te gaan. Het is zo ontzettend leuk als je elkaar al ‘kent’ van  foto’s en elkaar dan ineens in het écht ziet! Omdat je iets gemeenschappelijks hebt is er gelijk een klik. En zo was dat ook met deze dames 🙂 . We hebben heerlijk met elkaar leuke items gepast die Nynke in haar winkel heeft hangen.

48

De tijd is voorbij gevlogen. Ik heb echt genoten van de gezelligheid en van de gastvrijheid van Nynke! Uiteraard heb ik nog iets gekocht. En wel het te gekke flamingo rokje (big kahuna klippklapp skirt – flamingo bingo) met een mooie top erop. En nog een te gekke top in de sale van een oudere collectie. Helemaal blij dus!

49

Dus, op naar Leeuwarden! Sowieso een gezellige stad is om een dagje te gaan shoppen. De St. Jacobstraat 11 daar is Ny-Na te vinden. Ook is er een facebook pagina waar je op de hoogte wordt gehouden van al het leuks!

46

Nynke; wat heb jij een te gekke winkel! Hier mag je super trots op zijn! Ik heb genoten en kom heel graag nog eens langs!

Liefs van Joyce

17 Comments

 1. Wat een heerlijke winkel en wat een leuke dag hadden jullie! Leuk verslag, als ik in de buurt ben van Leeuwarden ga ik er zeker eens een kijkje nemen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooie blog Joyce en het was heel erg leuk om je weer eens te zien en andere dames te ontmoeten. Ny na is een erg leuke winkel waar ik geregeld kom sneupen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hay Joyce,

  Wat een kleurrijk verslag en winkel, terecht een snoepwinkeltje.
  Zelf ben ik (nog) niet zo van de vele kleuren gekleed, maar vind het prachtig. En Ny Na is best dichtbij, dus daar ga ik in de toekomst echt eens een kijkje nemen.

  Lieve groet,
  Gerda

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s