Leggins en panty´s

Vandaag gaat het over leggings en panty’s. Ik kom namelijk regelmatig vrouwen tegen die zich afvragen waar je leuke gekleurde leggings/panty’s of leggings/panty’s met print  kunt kopen. Ik zelf draag al jaren leggings (panty’s nog niet zo lang). We wonen natuurlijk wel in Nederland, dus het grootste gedeelte van het jaar heb je écht wel iets aan je benen nodig als je rokjes en jurkjes draagt.

Ik wil graag beginnen met panty’s. Ik heb het wel eens geprobeerd met panty’s, maar het was altijd een drama; ik ben 1.81 lang, dus ze zijn snel te kort. Vaak zijn ze te dun, met als gevolg dat ik ze gelijk kapot trek én bij mij zitten ze vaak te strak om mijn middel (zelfs al ik een extra EXTRA grote maat koop).

MAAR inmiddels heb ik wel wat oplossingen daarvoor gevonden: Als panty’s te kort zijn kun je gewoonweg de ‘tenen’ eraf knippen zodat je de panty beter op kunt hijsen. Wat betreft de dikte van de panty, vanaf 60 denier gaat het wel goed bij mij en trek ik ze dus niet kapot. En wat ik doe bij de meeste panty’s is de zijkanten wat inknippen zodat het niet strak zit.

32
Panty´s van Apollo

De Panty’s van Apollo vind ik erg fijn, daar hoef ik de tenen er niet af te knippen, de zijkanten wel. Ik heb maat 44/xl en draag van Apollo de xxl panty’s. En de blutsgeschwister panty’s zijn helemaal fijn, daar hoef ik helemaal niet in te knippen! Daar kan ik maat m/l van aan, dus ze vallen ruim. Apollo panty´s heb ik in stenen winkels gekocht, maar ze zijn ook online verkrijgbaar.

31
Panty´s van Blutsgeschwister. Dezelfde kleren, andere panty en schoenen: dit geeft gelijk een andere uitstraling.

Mijn voorkeur gaat toch echt wel uit naar leggings. Ik vind het fijner zitten én zoals nu in de winter zijn panty’s mij echt veel te koud! Én in de zomer niet zweterig. Máár… waar vind je die leggings dan? Ik draag meestal leggings van Blutsgeschwister, maar ook van Iez en Who’s that Girl. Het fijnste is natuurlijk als je dichtbij een verkooppunt woont, dan kun je het passen, het materiaal voelen en de kleur/print goed zien. Máár dan moet zo’n verkooppunt ze wel hebben natuurlijk! Dat is helaas niet altijd het geval en vaak moet je er ook nog op tijd bij zijn, want voor je het weet is je maat weg. Mijn missie is dan ook; meer leggings te koop in Nederland 🙂

20
Mijn mooie verzameling leggings en panty’s.

Ik hou zelf enorm van leggings met print, soms heb ik echt een heel bont geheel aan waar ik super blij van word. Ik begrijp dat dit niet voor iedereen is weggelegd, maar ik mag die leggings altijd graag promoten 😉

De leggings van Iez zie ik nog wel regelmatig bij webshops te koop. De leggings van Who’s that Girl zo af en toe, maar de leggings van Blutsgeschwister helemaal niet. Tót voor kort althans, want… ik heb leggings gevonden bij Hippe-dingen ! Ik kon mijn geluk niet op en heb gelijk de legging  ‘De Beene Von Marlene Legs Birds Of Berlin Black’  besteld. Hippe-dingen heeft nog veel meer leuks te koop en het is zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen! Dit kan via de site, maar ze hebben ook 2 stenen winkels in Zutphen en Oosterbeek.

Wat betreft mijn ervaring (maat 44) met de maatvoering van de leggings:

Iez: Voor lange benen zéér geschikt! Draagmaat xl.

Who’s that Girl: ook zéér geschikt voor lange benen. Draagmaat l.

Blutsgeschwister: Leggings vallen op maat. Draagmaat xl.

En toen was daar Shardee! Shardee heeft een leuke webshop www.sharscreations.nl waar ze onder andere leggings verkoopt! Ik zocht nog een legging voorbij het paddenstoelen jurkje van Blutsgeschwister. Ik mocht zelf de stof uitzoeken en vervolgens heeft Shardee de legging voor me gemaakt! En wat bleek, hij past ook nog perfect bij een ander jurkje van Blutsgeschwister!

29

De lengtemaat is standaard, maar voor mij heeft Shardee de legging 10 cm langer gemaakt! Ideaal voor mijn lange benen . Ik heb gekozen voor het ‘high waist’ model. De legging is dus wat hoger dan een ‘normale’ legging, wat heel fijn is als je een buikje hebt. Geweldige nieuwe optie erbij dus: Shardee!

30

Ik hoop dat jullie wat aan mijn blog hebben gehad. Als je een verkooppunt van Blutsgeschwister bij jou in de buurt zoekt kun je  me altijd een berichtje sturen,  googelen of het bedrijf waar het om gaat even een berichtje sturen.

Liefs van Joyce

 

12 Comments

 1. Super, fijn dat je wat aandacht besteedt aan de leggings en panty’s!! Ze zijn onderbelicht maar reuze handig onder onze jurkjes! Alleen dat lekker zitten, da’s een dingetje… met jouw tips kom ik weer een stapje vooruit, thnx!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik hoor zoveel over de leggings van Shardee, ik moet toch eens bij haar bestellen. Zeker nu jij ook zo enthousiast bent over die legging. Maar welke maat heb ik dan nodig bij haar. Ik ben maar kort van stuk 1.64 maar wil hem niet zo strak om mijn buik. Ik draag zeker maat 42.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hi Joyce,
  Als mede-lange vrouw nog een tip: de panty’s van Didi zijn op het moment heerlijk lang, van stevig maar zacht materiaal en vrolijk gekleurd. 😉 Leuk om jouw blog te lezen. 👍🏻👍🏻

  Geliked door 1 persoon

 4. Hi, heb jij sowieso maat xl of alleen voor pantys ivm de lengte? Ik heb maat 38 en lange benen vandaar. Bedankt voor je leuke blog! Daar kan ik wel wat mee 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s