Mijn woonkamer

Vandaag wil ik jullie graag laten zien hoe mijn woonkamer eruit ziet. Ik ben namelijk niet alleen kleurrijk in wat ik draag, maar ook in ons huis ontbreekt het niet aan kleur 🙂

Anderhalf jaar geleden zijn we verhuisd van Groningen naar Steenwijk. Het was een droom die uitkwam; gaan wonen in een jaren 30 woning! Voor mij klopt het hele plaatje nu; onze spullen passen bij ons huis.

Eerst maar eens even een overzichtsplaatje. We hebben een zitgedeelte waar de bank staat en dan nog een zitgedeelte met een tafel. Het is eigenlijk een allegaartje wat we hebben en toch vormt het voor mij één geheel.

22

 

De spullen die er staan komen van de Ikea, is tweedehands óf we hebben het van mijn ouders gekregen. En van mijn ouders gekregen dat wil zeggen, het zijn erfstukken.

17

Deze kast in een Mechelse kast. Mijn opa kocht hem vóór de 2e wereldoorlog voor 6 gulden op een veiling. Mijn oma was er niet zo blij mee, maar mijn opa zei dat hij er wel 25 gulden voor kon krijgen. Toch is hij gebleven en diverse keren met de familie mee verhuisd. Toen mijn oma naar een bejaardenhuis ging heeft mijn moeder de kast gekregen. Eigenlijk eerst het bovengedeelte en later ook het onderste stuk. Het was op aanraden van de schoonmoeder van mijn moeder, want mijn moeder was niet eens zo gek op die kast! De kast is wel 12 keer verhuisd! Niet stuk te krijgen! En nu staat hij dus bij mij in huis 🙂

22.png

De stoelen zijn van mijn andere opa en oma geweest.  Het zijn zweedse stoelen en duidelijk ook onverwoestbaar. Toen mijn oma overleed  in 1969 hebben mijn ouders zich over de stoelen ontfermd en er was ook een ronde tafel bij, maar die is verhuisd naar iemand anders die een tafel nodig had. 10 jaar geleden heb ik de stoelen gekregen.

19

Toen we onze bank en stoel kochten (deze zijn overigens nieuw gekocht) had ik gelijk zoiets van, hier moeten van die jaren 70 bollampjes bij. En dan het liefst de oranje versie. Na een tijd van zoeken heb ik de lamp gevonden en gelukkig wilde de verkoper hem wel versturen.

Er kunnen altijd meer van dat soort lampjes bij, je moet vaak echt even geduld hebben. De perfecte match heb ik gevonden bij Annemarie Poorter. Zij heeft een webpagina  www.keeponstyling.com en via haar vintage interieur facebookpagina Retroloekie heb ik het lampje gevonden. Annemarie woont in Groningen, dus ik kon het lampje bij haar ophalen. Maar ook als je een item wilt kopen die verstuurd kan worden is dit ook mogelijk. Annemarie haar  specialiteit is het combineren van oud soms zelfs afgedankt interieur met nieuw interieur. Ze vindt het altijd een uitdaging om te laten zien dat veel meubelstukken een tweede leven verdienen. Dit kan soms alleen al door een andere manier van stylen, of door een item een ander kleurtje te geven.

18

En van een ‘ander kleurtje’ geven hou ik zelf ook heel erg van. De stoelen en de kast die ik van mijn ouders heb gekregen zijn inmiddels voorzien van een verfje. Hierdoor hebben ze een hele andere uitstraling gekregen; een vrolijke uitstraling! Mijn opa’s en oma’s moesten eens weten 😉

23
Dit is de kast voor de grote makeover

Ook het kleed dat op de grond ligt kocht ik via Retroloekie. Het vormt samen een mooi geheel! Ik zou nog wel eens een ander tafeltje willen, maar dát vind ik erg lastig. Het tafeltje wat we nu hebben hadden we eigenlijk voor buiten gekocht, maar is verhuisd naar binnen omdat het tafeltje wat we hadden staan veel te klein en te gammel was.

12

Tot slot nog een foto van het groene kastje waar ik nog mee bezig ben.  Dit wordt het ‘Retro Love’ kastje, met échte retro items, maar ook  look-a-like retro spulletjes. Het klokje en het dienblad wil ik graag nog even laten zien. Het klokje, die kregen mijn ouders op 21 december 1961 voor hun trouwen van de ooms en tantes van mijn vader. 50 gulden!  En het dienblad, met de spulletjes erop komen van de oma van mijn man. Zo leuk die verhalen achter de spullen in huis!

24

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn inrichting van ons huis te zien. Als jullie het leuk vinden kan ik nog meer laten zien van ons leuke huis, maar dat bewaar ik dan tot de volgende keer 🙂

Liefs van Joyce

 

10 Comments

 1. Zo leuk om te zien dat sommige meubels en andere spullen generaties meegaan! De opa’s en oma’s zouden het “super” gevonden hebben! Ze gingen allemaal voor ” degelijk” en stijlvol. Voor ” stijl” heb jij echt een speciaal gevoel. Gelukkig vindt je man het prima! Hahaha!

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een heerlijk kleurig retro huis! En erg leuk die meubels met een familie-verhaal. Zelf houdt ik daar ook van, maar zoveel als jij heb ik niet kunnen redden. Mijn moeder is nogal opruimerig helaas, maar ik heb wel wat kleine dingen kunnen redden en bij ons in huis in gebruik: stoel, beeldjes, theelepeltjes, naaimachine. Ik vind het fijn dan nog even te denken aan de mensen die er niet meer zijn als ik die spullen gebruik:)

  Geliked door 1 persoon

  1. Bedankt voor je leuke reactie! Door alle verhuizingen is er denk ik wel het 1 en ander verloren gegaan, maar gelukkig hebben we inderdaad nog best wel wat! Ik merk dat nu ik wat ouder ben ook meer geïnteresseerd ben in het verhaal achter de spullen.

   Like

 3. Wat een gezellig warm huis, maar ja zoals ik je heb leren kennen past dat dan ook prima. Hoe bijzonder al die erfstukken. En die lampjes, die hadden wij vroeger thuis ook.

  Leuke blog wederom Joyce

  Groetjes Eveline

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s